Üşengeçlere Selam Olsun! Mutfağın Sevilecek Bir Yer Olduğunu Gösteren 14 İpucu

Hepimiz üşengeciz ve yemek yapmak fazlasıyla enerji isteyen bir durum. Evet bunun ben bile farkındayım. Ama size minik hareketlerle mutfağı sevdirebileceğimi söylesem yanılmış sayılmam.

1. Sabah kahvaltılarında yumurtaları minnoş bir sunumla tabağa koyabilirsiniz.

Kahvaltıya gelecek misafirlerin tabaklarına minnoş bir şeyler yapmak isterseniz biber ya da soğan size yardımcı olabilir. Bir biberden ya da soğandan halka kesin. Daha sonra yağda biraz pişirin ancak şeklini bozmayın. Tabanına bir dilim domates koyun son olarak ortasına yumurtayı kırın.

2. Peki istediğiniz kıvamda kurabiye yapmak aslında ne kullandığınıza bağlı desem?

Kurabiye kıvamı ayarlamak zordur. Özellikle damla çikolatalı Amerikan kurabiyesinin kıvamı ekstra zordur. İşte size hangi malzemeden koyarsanız neyle karşılaşacağınızın resmi 😊

3. Buzluktan çıkarılan yiyecekler her daim baş belası olabilir

www.appliancesonline.com.au

İleri zamanlarda işimize yarasın diye buzluğa attığımız şeyler çözülene kadar işkence oluyorsa o zaman size yapabileceklerinizin neler olduğuna şuradan ulaşabilirisiniz.

4. Kolayca şarap soğutmanın yolu tabii ki üzümden geçiyor!

Sıcak beyaz şarap içilmez bu durumda uzun bekleyişlere son vermek isterseniz birkaç üzümü önceden buzluğa atmanız yeterli olacaktır.

5. Sadece birkaç saatinizi ayırarak bütün haftanın salatalarını hazırlayabilirsiniz

Sık sık mutfağa girmeye üşeniyorsanız bir kerede bir haftalık salata hazırlayabilirsiniz. 

Değişik tarifler için.

6. Cipsin içinde olduğu herhangi bir yiyecek hazırlayacaksanız cips poşeti en pratiği!

İlk olarak poşetin içinde cipsleri ezin daha sonra bütün malzemeleri içine atıp çalkalayın. Hatta hiç kase kullanmadan paketin altını kıvırıp kase yapabilirsiniz.

7. Tart ya da turtaların üzerini süslemek size zor geliyorsa, işte basit yolu!

Şeritleri kesin ilk olarak bir düzlemdekileri dizin,daha sonra diğerler şeritleri diğerlerinin altından ve üstünden geçirerek dizin. Sımsıkı ve kıtır kıtır tart hamurunuz hazır.

8. Ani karın açlığında bir tost ekmeğini misafirlik lezzet yapabilirsiniz

Gecenin ilerleyen saatlerinde evdeki herkesin midesi kazınıyorsa, tost ekmeğinden tost gibi sıradan olmayan ancak onun kadar basit enfes bir lezzet yapabilirsiniz.

Tariflere buradan ulaşabilirsiniz.

9. O pörsümüş marulları kimse yemek istemiyor dimi?

Merak etmeyin yanlışlıkla buzdolabına koymayı unuttuğunuz ve sıcaktan pörsüyen marulunuzu canlandıracak yöntem işte burada! Marul yapraklarını buzlu soğuk suyun içerisine koyun ve bir süre bekleyin canlanacaklarını göreceksiniz.

10. Bir sosisi hem şekilli yapıp hem de en güzel pişirilecek kıvama getirmek bir çöp şişe bakıyor!

Evet genelde çiçek şeklinde kesilmiş sosisleri yemeğe alışığız ancak bir sandviç ekmeğinin arasına mükemmel pişmiş ve her ısırıkta kayıp üzerinizi başınızı sos yapmayacak bir sosis arıyorsanız doğru yerdesiniz! Sosisi bir çöp şişe geçirin daha sonra spiral şeklinde döndürerek kesin.

11. Çay deyip geçmeyin tiplerine göre onlarında demlenme süreleri farklılık gösteriyor!

Bu liste ile çay tiplerinin ne kadar süre hangi sıcaklıkta demlenmesi gerektiğini göreceksiniz. Bizim sık sık tükettiğimiz çaylar arasında yeşil çay en az demlenme süresine ve sıcaklığına sahip. Onun ardından bergamotlu yani kokulu diye tabir ettiğimiz çay gelmekte. En sık tükettiğimiz siyah çay ise kaynama sıcaklığına yakın bir yerde. Bu nedenle direk fokur fokur kaynayan suyun içerisine atmadan önce bir süre beklemelisiniz.

12. Dışarıda içinde ne olduğunu bilmediklerinizdense kendiniz yapmanız en güzeli

Dışarıdaki hamburgerlerden çok daha enfes hamburger yapabileceğinizin garantisini veriyorum. Hem daha lezzetli hem de fazlasıyla sağlıklı.

Çeşit çeşit hamburger tarifleri ve püf noktalarına buradan ulaşabilirsiniz.

13. Ağzınıza yüzünüze bulaştırmayın!

Aman canım mutfakta iş yapıyorsunuz diye yemek yiyemeyeceğinizi mi sandınız? Alasını yersiniz ancak yediğinizi çaktırmamak en büyük püf noktası. Bu nedenle cupcake aşırırken ağzınız yüzünüz çikolata olmasın gelin cupcakeleri sandviç yapın.

14. Marshmallow'un bir krema olacağını biliyor muydunuz?

Krema yapacak vaktiniz yoksa bir tane marshmallow cupcakelerinzi süsleyebilir.

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Babalık Davasıyla Uğraşan Uğur Dündar'ın Yıllar Önce Verdiği Bir Röportajda Söyledikleri Şoke Etti
YORUMLAR
07.03.2016

bence mignonu prenses yapın taç takın o bunu çoktan haketti

08.03.2016

Hahaha teşekkür ederim mutsuz penguen (:

08.03.2016

onedio nun meşhur aşçısı mignon yine döktürmüş :)

08.03.2016

Teşekkür ederim (:

Eğer dışarıda yemiyorsam akşam yemeğini; evde yiyeceksem; menüm belli : cips, bisküvi, kuruyemiş, meyvesuyu.. Veya mikrodalga fırında ısıtılarak yiyilebilecek hazır yiyecekler.. Yeter ki bulaşık çıkmasın.. Makineye düzmek ve sonrasında makineden çıkarmak bile bir işkence....

09.03.2016

çok sağlıksızmış ama

TÜM YORUMLARI OKU (16)