Üşengeçlere Müjde! Kendini Yormak ve Zamanını Harcamak İstemeyenlerin Yapılmasa da Olur Diyebileceği 13 Ev İşi

Temizlik, ütü ve bulaşık yıkamak bizim için oldukça yorucu olan ama yapmakla yükümlü olduğumuz işlerdir. Ancak, her şeyi tamamen temiz tutmaya çalışırken, insanlar bazen kendini o kadar kaptırırlar ki, çalışmak için çok fazla zaman harcarlar ve işleri düzeltmeyi çalışırken daha kötü hale getirirler. Biz de Onedio olarak kendinizi çok kaptırmamanız için bazı ev işlerinin çok daha basit hale getirilebileceğini ve hatta tamamen atlanabileceğini fark ettik. Elbette vereceğimiz ipuçları, kişiden kişiye göre değişebilir.

1. Tülleri ve çarşafları ütülemek.

Sol fotoğraftaki tül ütülenmiş, sağdaki ise yıkandıktan hemen sonra kumaş biraz ıslakken asılmıştır. Bu kadar büyük bir tülü ütülemek hem uzun zaman alıyor ve basitçe astığınızda kırışıklıklar kendiliğinden kayboluyor. Biz pek bir fark göremiyoruz. Peki, ütülemek için çok zaman ve çaba harcamaya değer mi? Ayrıca tülü yakma veya üzerinde sarı lekeler bırakma riskiniz de oluyor.

Ayrıca çarşafları ütülemeye gerek yoktur.

Bunun yerine bir buhar makinesi kullanabilirsiniz veya sadece su kullanmanız yeterli olabilir. Kumaşı yatağın üzerine koyun, biraz gerin ve üzerine biraz su serpin. Kumaşı kurumaya bırakın. Kırışıklıklarla başa çıkmak için fazlasıyla yeterli bir çözüm.

2. Ahşap zeminleri bol suyla temizlemek.

Su ve ahşap zeminler yana getirmek istemeyeceğiniz türden maddelerdir. Bu durum, zemini hiç yıkamamanız gerektiği anlamına gelmez, sadece çok fazla su, yüzeyde leke bırakabilir. Ayrıca çatlaklar varsa su zeminin altına girip ahşabı bozabilir. Yani ne kadar az su o kadar iyi. Ahşabın her santimini yıkamaya çalışmayın.

3. Tuvaleti sık sık klorlu ürünlerle temizlemek.

Tuvaletiniz temiz görünüyorsa ve görünür leke yoksa yıkamanıza gerek yoktur. Haftada bir yapmanız yeterli. Aslında, tuvalet evdeki en kirli yer değildir; mutfak lavabosunda tuvaletten çok daha fazla bakteri vardır. Klor içeren ürünler kullanmak sağlığınız için tehlikeli olabilir ve ciddi yanıklardan kaçınmak için kloru diğer kimyasallarla karıştırmadığınızdan emin olun.

4. Her gün kuru bir bezle toz almak.

Birçok kişi yüzeyleri eski bir tişört veya başka bir kumaş parçasıyla temizlemeyi tercih eder. Ancak tozu her gün yapmaktansa haftada bir temizlemek daha iyidir. Öncelikle kuru bir bez mobilyaya zarar verebilir çünkü yüzeyde küçük çizikler bırakacaktır. İkincisi; toz, kuru bezin üzerinde kalmayıp sadece havaya uçacak ve oradan başka bir yere inecektir.

Kendinizi dolap ve dolapların içindeki rafları temizlemekten kurtarmak istiyorsanız üzerlerine fırın kağıdı koyup 2 haftada bir değiştirebilirsiniz.

5. Banyo aynasını düzenli olarak temizlemek.

Aynanın üzerinde parmak izi veya birkaç damla diş macunu varsa, çıkarmak için ıslak bir mikrofiber havlu kullanmak daha iyidir. Aynaları temizlerken farklı sıvıların çok sık kullanılması yüzeye zarar verebilir. Sıvıyı aynanın üzerine dökmek yerine bezin veya kumaşın üzerine koymak daha iyidir.

6. Kitaplık her temizlendiğinde kitapların üzerindeki tozları da temizlemek.

Kitaplık temizliği söz konusu olduğunda, genellikle onları bir bez ile siliyoruz. Ama bu durum kitaplara zarar verebilir. Kitaplar 3-4 ayda bir yumuşak bir kumaş parçası ile yumuşak hareketlerle temizlenmelidir.

Kitapları kapalı raflarda tutmak daha iyidir çünkü toz ve nem kağıt kitaplar için kötüdür.

7. Paslanmaz çelik yüzeyleri parlatmaya çalışmak.

Paslanmaz çelikten yapılmış cihazlar ve diğer şeyler lekeler için bir mıknatıstır. Herhangi bir su damlası veya parmak izi hemen görülebilir  ama onları çok sert temizlemeyin. Paslanmaz çeliği temizlemek için klor veya alkol içeren ürünler kesinlikle kullanmamalısınız çünkü yüzey ve renk kolaylıkla bozulabilir.

8. Fırını çok sık yıkamak.

Fırını çok sık kullanmıyorsanız, ayda bir defadan fazla temizlemenize gerek yoktur. Sık sık agresif kimyasallar kullanırsanız, bunlar cihaza zarar verebilir.

Özel temizlik malzemeleri satın almak istemiyorsanız, kabartma tozunu suyla karıştırın ve fırının iç yüzeylerine sürüp bir gece bekletin. Sabah, tek yapmanız gereken onu çıkarmak ve ıslak bir bezle silmek.

9. Buzdolabını çok sık temizlemek.

İçinde leke yoksa buzdolabını 3 ayda bir defadan fazla yıkamanıza kesinlikle gerek yoktur. Lekelerin ortaya çıkmaması için cam rafları fırın kağıdı ile kaplayabilirsiniz. Fırın kağıdı yoğun su ile ıslanmaz ve daha çevre dostudur.

Kötü kokulardan kurtulmak için birkaç kullanılmış çay poşetinin içine bir kutu kabartma tozu koyabilirsiniz. Nane veya yeşil çay koku görevini temizleme görevini üstlenecektir.

10. Hassas kumaşları elde yıkamak.

Hassas kumaşların genellikle elde yıkanması gerekir. Ancak çok sert yaparsanız kumaşı esnetir ve mahvedersiniz. Giysileri deterjanlı soğuk suda 30 dakika beklettikten sonra dikkatlice suda kırıştırabilirsiniz. Giysileri elle yıkamaktan çok daha kolay olacaktır.

11. Tencereleri ve tavaları temizlemek.

Yağ ve yiyecek parçalarını temizlemek oldukça zordur. Bazen bir tavayı yıkamak bir tabak yığınından daha fazla zaman alır. Ancak lavaboyu ılık suyla doldurabilir, biraz deterjan ekleyebilir ve kirli bulaşıkları içine koyabilirsiniz. Bulaşıklar deterjanlı suda ıslanacak ve yıkanması çok daha kolay olacaktır.

12. Plastik kapları ovarak sertçe temizlemek.

Gıda lekelerini çıkarmak için plastik kapları çok sert ovmak iyi bir fikir değildir. Yüzeydeki çatlaklar ve çizikler, bakterilerin üremesi için mükemmel yerlerdir.

Yiyeceklerin kaplarınızı lekelememesi için içlerine sıcak yemek koymayın. Sıcak yemekler sadece kapları mahvetmekle kalmaz, aynı zamanda kötü kimyasalların ortaya çıkmasına da katkıda bulunabilir. Yiyecek parçalarını elle temizlememek için içlerine pişirme kağıdı veya folyo koyabilirsiniz.

13. Halıları çok fazla süpürmek.

Halılarınızı haftada 1-2 kez elektrikli süpürgeyle temizlemeniz yeterlidir ama bir parça yün ve diğer çöpleri gördüğümüzde hepimiz ne yaparız? Hemen elektrikli süpürgelerimizi çıkarıp temizlemeye çalışırız. Ancak çok az insan, yünü ıslak bir lastik eldivenle veya evcil hayvanları tımarlamak için özel bir eldivenle kolayca çıkarabileceğinizi biliyor.

Bu arada, halıda kir, pudra veya allık varsa, çıkarmak için elektrikli süpürge kullanmamalısınız. Bu, cihazı mahvedebilir.

👇

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Abartmaya Gerek Yok! Çok Sık Temizlik Yapmanın Çok da Mantıklı Olmadığını Kanıtlayan 12 Sağlam Neden
Yeni Nesil Ebeveynlerin Kesinlikle Geride Bırakması Gereken Birbirinden Eski ve Zararlı 16 Alışkanlık
İnovatif Tasarımları Sayesinde İnsan Hayatını Birçok Yönden Kolaylaştıracak Birbirinden Yaratıcı 16 Ürün

Popüler İçerikler

Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı