Usame bin Ladin'in Yakalanmadan Önce Saklandığı Yerdeki Bilgisayarında 'Charlie Bit My Finger' Videosu Bulundu

Usame Bin Ladin'i, Dünya Ticaret Merkezi binalarına yapılan terör saldırıları ve El Kaide örgütü dışında farklı bir durumla anımsamak imkansızdır. Fakat CIA'in yaptığı araştırmalarda Ladin'in yakalanmadan önce saklandığı yerde bulunanlar oldukça ilginçti. Detayları Lad Bible'dan sizler için derledik.

Yakalandığı ve öldürüldüğü yer olan Abbotabad'da bulunan bilgisayarın içindeki film arşivi ortaya çıktığı zaman Ladin'in farklı bir yanı olduğu anlaşıldı.

beta.ems.ladbiblegroup.com

CIA müdürü Mike Pompeo yaptığı açıklamada: ''Bugün ele geçirilen El Kaide videoları, ses kayıtları ve diğer materyaller, Amerika halkının bu terör örgütünün çalışmaları ve planları hakkında daha fazla bilgi edinmesini sağladı. CIA ulusal güvenliği koruma yükümlülüğüne bağlı kalarak Amerika halkıyla bilgi paylaşımı için arayışta olmaya devam edecektir.'' şeklinde ifadelerde bulundu.

Bulunanlar arasında elbette terör örgütüyle alakalı bazı şeyler vardı.

beta.ems.ladbiblegroup.com

Fakat bunların yanında Afganca dublaj Mr. Bean dizisi, tonlarca Tom ve Jerry çizgi filmi, Cesur Civciv ve Karınca Z filmleri ile birlikte ''Charlie Bit My Finger'' isimli video da ele geçirilenler arasındaydı.

Georgetown Üniversitesi'nden Profesör Dan Byman, Washington Post'a açıklamalarda bulundu: ''Terörist grupları incelediğinizde çarpıcı biçimde onların insani yanının da olduklarını görebilirsiniz.''

321 gigabayta ulaşan CIA dosyalarını inceleyenler başka ilginç bilgiler buldular. Tığ ile yapılan el işi videoları da bunların arasındaydı.

Anlaşılan Ladin kendisine de ilgi duyuyordu. Çünkü CNN'in 2008 yılında yayınladığı ''Dünyanın En Çok Aranan Adamı: Usame bin Ladin'in Biyografisi'' isimli belgesel de bulunan eşyalar arasındaydı.

beta.ems.ladbiblegroup.com

Açık olmak gerekirse Ladin, 2011 yılının mayıs ayında öldürüldüğünde, Amerikan donanmasında özel bir kuvvet olan Navy Seal ekibi ailesinin de Ladin ile birlikte saklandığını görmüştü. Bu durum düşünüldüğü zaman, tığ ile yapılan el işi videolarının eşi, çizgi filmlerin ise çocukları için olabileceği düşüncesi oldukça makul duruyor.

Ladin saklanırken Pakistanlı bir doktor onun yerini Amerika'ya bildirmişti.

CIA'in ulusal güvenlik nedeniyle söylediği listede yer almayan bazı dosyalarda vardı. Bunlar pornografik ya da kötü amaçlı yazılımlardı.

Ladin'in saklandığı Abbottabad şehrinde günlerce, haftalarca belki de aylarca kalmış olması ölümüne sebep olmuş olabilecek bazı normal durumlarında olabileceğini gösteriyor.

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
11.04.2019

Boş haber 🖓

11.04.2019

Oldugune ya da olduruldugune kesinlikle inanmiyorum. Amerika'nin adamiydi,isi bitince olduruldu diye lanse ettiler,ne kadar kolay bulup,oldurduler guya.Yuzunu degistirip,Amerika'da yasadigina inaniyorum.Komplo teorisi gibi gorunebilir,ki kanitim da yok ama olduruldugune inanmiyorum bu adamin...

11.04.2019

Ben o zaman da inanmadım,yine inanmıyorum,dediğin gibi Amerika!nın adamı,neden öldürsün ki?Sanırım islama-fobi yaratmak için kullandılar yoksa iyi korunup savunması olan ülkede o ikiz kuleleri nasıl uçakla kamikaze yapsın?Kolay mı o kadar?

11.04.2019

Auvvvvv Charlieee !!

TÜM YORUMLARI OKU (11)