Üretim Hattında! Selçuk Bayraktar'ın Paylaştığı Yeni İnsansız Savaş Uçağı Bayraktar Kızılelma'nın Özellikleri

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta önemli bir rol oynayarak dünya basınının gündemini çeken Bayraktar TB2 insansız hava aracının üreticisi Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar Kızılelma üretim hattına girdi. Selçuk Bayraktar, yeni insansız savaş uçağı ile ilgili duyuruyu paylaştı.

Bayraktar TB2 SİHA'ları geliştiren Baykar, muharip insansız savaş uçağı çalışmalarında önemli bir aşamayı geride bıraktı.

Bayraktar Kızılelma, gerçekleştireceği agresif manevralar ve gelişmiş yapay zeka ile gelecekte güvenlik güçlerinin muharebe sahasındaki en güçlü unsurları arasında yer alacak.

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Baykar'ın yürüttüğü Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS) projesine Bayraktar Kızılelma adının verildiğini duyurdu ve fotoğraflarını paylaştı.

📸

📸

Bayraktar Kızılelma'nın tasarım çalışmaları kamuoyuyla ilk kez 20 Temmuz 2021 tarihinde paylaşılmıştı.

Paylaşılan duyuruda Bayraktar Kızılelma'nın kısa pistli gemilerde iniş-kalkış kabiliyeti olacağı da belirtilmişti.

Aradan geçen 8 ayın ardından Bayraktar Kızılelma, Özdemir Bayraktar Milli İHA Ar-Ge ve Üretim Kampüsü'nde yer alan tesislerde entegrasyon hattına dahil oldu.

Türkiye'de üretilen ve hali hazırda seyir testleri gerçekleştirilen TCG Anadolu gemisi gibi kısa pistli gemilere iniş, kalkış kabiliyetine sahip olacak olan Bayraktar Kızılelma, bu sayede denizaşırı görevlerde önemli rol üstlenecek.

Hava-hava muharebesi gerçekleştirilebilecek

Bayraktar Kızılelma mevcut insansız hava araçlarından farklı olarak agresif manevralarla insanlı savaş uçakları gibi hava-hava muharebesi gerçekleştirebilecek. 

Bu özelliğiyle harp sahasında dengeleri değiştirecek.

Bayraktar TB2 ve Bayraktar Akıncı'dan elde edilen tecrübelerle yine Türk mühendis ve teknisyenler tarafından geliştirme çalışmaları sürdürülen hava aracı, yerli hava-hava mühimmatları ile hava hedeflerine karşı etkinlik sağlayacak.

İnsanlı savaş uçaklarının tasarım süreçlerinde en kritik hususlardan biri olarak değerlendirilen düşük radar kesitine sahip olma özelliği, Bayraktar Kızılelma'nın tasarımında da öncelikli olarak dikkate alındı.

1500 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesi

Düşük radar izi sayesinde en zorlu görevleri başarıyla gerçekleştirecek olan Bayraktar Kızılelma'nın 6 ton kalkış ağırlığına sahip olması hedefleniyor.

Türk mühendisleri tarafından milli olarak geliştirilen tüm mühimmatları kullanacak olan hava aracı, planlanan 1500 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesiyle büyük bir güç çarpanı olacak.

500 nm görev yarıçapı ile 5 saat havada kalması hedeflenen Bayraktar Kızılelma, entegre edilecek AESA radar ile yüksek durumsal farkındalığa da sahip olacak.

Bayraktar Akıncı'yı geliştirerek Türkiye'yi taarruzi sınıfta insansız hava aracı geliştirebilen sayılı ülkeler arasına sokmayı başaran Baykar, Bayraktar Kızılelma'nın ilk uçuş testini 2023 yılında gerçekleştirmeyi hedefliyor.

İlginizi çekebilir:

Silahlı İHA Bayraktar TB2 ile Dünya Medyasında İlgi Odağı Olan Baykar ve Göğsümüzü Kabartan Projeleri
Android Uygulama Mağazası Google Play'deki Ses Kaydedici Uygulamasına Gelen İlginç Yorumlar
Elon Musk Bitcoin'in Gizemli Mucidi Satoshi Nakamoto Hakkındaki Tweetiyle Tüm Sırrı Çözdü (!)

Popüler İçerikler

RTÜK Başkanı'ndan Gündüz Kuşağı Programlarına Son İkaz: "Toptan Yok Ederiz!"
Icardi'nin A Milli Takım Forması Giymesi İçin CİMER'e Başvuruda Bulunuldu!
Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi
YORUMLAR
14.03.2022

Cumhuriyet tarihi boyunca bu ülkeye en çok katkı sağlayan adamdır..siyasi asalaklar beğenir beğenmez adam dünyaya kendini kanıtladı..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ