Üreticiden Tüketiciye Fiyatlar Nasıl Katlanıyor?

Son günlerin tartışmalı konusu olan meyve sebze fiyatlarının fiyatı çarşı pazarda el yakıyor. Alım gücü düşen tüketici şikayetçi. Peki üretici, hal ve çarşıda durum ne? Tarladan markete gelinceye dek bir ürünün fiyatı nasıl değişiyor?

DW Türkçe ekibi Bursa’dan çıkan fuji elma kamyonunun peşine düştü. Kalem kalem bütün masrafları not etti.

Popüler İçerikler

Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR
11.02.2019

Bir kere elma dalından o fiyata çıkmıyor. İkincisi toplama fire gibi maliyetler abartılmış. Bir kamyon yükü günde 30 tl ye 5 işçiye toplatıyorlar. Yol masrafı 1300 tl den daha düşük. Kamyoncular o paraya Bursa'dan Van'a giderler. Halde ki masraflar ise iyice abartılmış. O afgan çalışanlar da günde 12 saat 20 tl ye çalışmıyorlarsa bir şey bilmiyorum. O elmada parayı götüren tamamen üç kağıtçı komisyoncular ve 2 günde tüm aylık kazancı çıkarmaya çalışan pazarcılardır. İyi sallamışsınız da halkta o kadar salak değil.

10.02.2019

helal olsun dw'ye. o kadar ulusal kanal aylardır haberini yapıyor, şu adamlar gibi kalem kalem yazan olmadı.

10.02.2019

Bakin simdi haci. Elimde bir papaz var. Siz elinizdeki butun parayi dolara yatirin. Ben kalibimi ortaya koyup papazi vermem dicem. dolar firlicak.Tam zirvedeyken dolarlari bozdurun. Sonra ben papazi salicam. Topu hukukculara aticam. Paranin da halkin da.....neyse. Sonra yine dis gucler falan deriz.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ