İslam'ın Altın Çağı ya da İslam Rönesansı olarak adlandırılan 8. yüzyıldan 13. yüzyıla hatta 14. ve 15. yüzyıllara kadar uzanan İslâm dünyasının yükselişini ifâde eden dönem esnasında Müslüman bilim insanları, mühendisler, bilginler, tüccarlar; sanata, tarıma, ekonomiye, sanayiye, hukuka, edebiyata, gemiciliğe, felsefeye ve tabii ki bilim ve teknolojiye büyük katkı vermiştir.
Not: Liste oluşturulurken din bilginleri değil, pozitif ve sosyal bilimler ile felsefeye katkı vermiş isimler göz önünde bulundurulmuştur. Sıralama kronolojik olarak gerçekleştirilmiştir.
Valla bravo ilk defa İslamiyet'e yakışır bir haber yapılmış editör arkadaş yeni mi yönetimden kızmasınlar sana...
Çok güzel bir içerik, dikkat edilirse Müslüman dünyasında bilimsel gelişmelerin olduğu yüzyılların, İslam'ın doğuş tarihine yakın, yani İslami düşünce ve yaşamın net, berrak, bulandırılmamış ortamında olduğu görülür, sırf bu bile bilim ve dinin ters düşmediğinin, tam tersine örtüştüğünün kanıtıdır. Müslüman dünyasında bugün bilimin geri kalmasının en büyük iki sebebi var : Birincisi Moğolların o dönemin bilim ve medeniyet merkezi Bağdat'ı kuşatıp, oradaki yüzlerce yıllık bilimsel çalışmalarla dolu kütüphaneyi yok etmesiyle (ki çoğu dünya tarihçisi bu olayı dünya medeniyetini bir kaç yüzyıl geriye götürdüğünü kabul eder) orada yaşayan alimlerin batıya kaçıp, oralarda yaşamaya başlamaları; İkincisi de sonraki yüzyıllarda, aydın bir toplumu, yönetici otoriteye tehdit gören idarecilerin mollaları başa getirip onları desteklemesidir. Böylece gerileme başladı ve üstünlük batı dünyasına geçti.
14 e kadar hiçbiri sizin bildiğiniz gibi Müslüman değil,özümsedikleri Yunan Felsefesi,onu da İslam'a monte etmeye çalıştıkları için hepsi Kâfir ilan edildi."Müslüman Bilim Adamları" ifadesi bir başka dinci yalanından ibaret sadece.