Unutamamak Konusunda Uzman Akrep Burçları Buraya! Yaşadıklarınızı Unutamadığınıza İşaret Eden Durumlar

Bilime göre unutabilmek herkes için geçerli değil. Beyin yapısı birçoğumuzda farklı; bazılarımız hemen kestirip atabilirken bazılarımız için yaşadıklarımızı ya da hissettiklerimizi öylece rafa kaldırmak pek mümkün olmayabiliyor. Siz de unutmak konusunda kendi içinizde bitmek bilmeyen bir savaş veriyorsanız bedenimizden gelen bu sinyaller size tanıdık gelecektir. Okumaya devam edin...👀 👇

1. Kan basıncınız artar.

Konu affetmeye gelince yaşananları fazla düşünmemiz de kaçınılmazdır. Aşırı düşünmek stresli anlara yol açar ve tansiyonunuzun çıkmasına neden olabilir.

Vücudumuz stresli hissettiğimizde daha fazla hormon üretir. Bu nedenle kalbimiz daha hızlı atarken, bu süreçte kan damarlarımız daralır ve basınç artar.

2. Kötü anılarınız tetiklenir.

Bazen, affetmeden ve iyileşmeden önce sınırlarınızı çizmeniz daha iyidir. Bu, özellikle yaşamlarını ve akıl sağlıklarını riske atabilecek boyutta travmatik deneyimler yaşamış, psikolojik anlamda daha zayıf kişiler için tavsiye edilir.

3. Sürekli diken üstünde hissettirir.

Kendinizi zorlayarak yaşadıklarınızı affetmek ve incitici bir olayı unutmak, derinlerde hissettiğiniz şeyin yanlış olduğunu düşünmenize neden olabilir.

 Çünkü deneyim travmatik olduğunda ve çabucak kestirip atılması imkansız olduğunda unutmak daha rahatsız edici hissettirir.

4. Sosyal hayatınızı ve becerilerinizi olumsuz yönde etkiler.

Çoğu zaman hoş karşılanmasa da birini affetmeye çalışırken öfkelenmek oldukça normaldir. Hatta, durum üzerinde kontrol sahibi olmanızı sağlar. 

Ancak çok fazla öfke, zamanla arkadaşlarla ve tanıdıklarla aranızdaki ilişkiyi, sosyal ortamlardaki tavrınızı olumsuz yönde etkiler.

5. Kendinizi suçlu hissetmenize neden olur.

Ruminasyon, geçmiş hatalarımızı kafamızda tekrarlama alışkanlığıdır. Bir yanlış anlaşılmadan dolayı kendimizi suçlamamız çoğunlukla yaptığımız, sağlıksız bir başa çıkma davranışıdır. 

Bu durumda, bir kişiyi affedip affetmeme konusunda aşırı düşünmek, şüpheleriniz üzerinde çok fazla durmanıza neden olarak depresyon ve kaygı olasılığını artırabilir.

6. Öz güveninizi düşürür.

Kendinizi kötü bir anıyı affetmeye ve unutmaya zorlamak, sosyalleşme ve insanlarla iletişim kurma becerilerinizi sorgulamanıza neden olarak öz güveninizi yavaş yavaş düşürür. Ayrıca, özellikle hatalı olmadığınız durumlarda, olanları kabul etmek ve teslim olmak durumu daha da kötüleştirebilir.

Bonus: Herkes için farklı ve bazıları için zor olsa da affetmek ve unutmak oyunun nihai sonudur.

Hemen her şeyi unutun ve herkesi affeden bir iyilik meleği olun demiyoruz ancak geçmişe fazla tutunduğunuzda vücudunuz eninde sonunda pes edecektir. 

Geçmişteki hataları zamanla ve gerektiği ölçüde affedip unuttukça duygusal sağlığınız iyileşirken, fiziksel ve zihinsel sağlığınız da iyileşir.

İlginizi çekebilir:

Flört Döneminde Dikkat! Partnerinizde Dikkat Etmeniz Gereken 5 Önemli Toksik Özellik Nedir?
Böyle İlişkiler Düşman Başına! Ünlü Yapımlardaki Romantik Görünümlü 10 Toksik İlişkiyi İnceliyoruz!
Dedikoduyu Hem Yapmamak Hem de Etkilerinden Korunmak İçin Kulanabileceğiniz Taktikler

Popüler İçerikler

Yaprak Dökümü'nün Hayriye'si Güven Hokna'nın Son Hali Görenleri Şaşırttı!
Türkiye'de 9.05'te Hayat Durdu! Atatürk'e Saygı Duruşu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Karşıtlarına Mesaj Yolladı: "10 Yıl Daha Yaşasa Bambaşka Olurdu"