Ünlüleri Cinsel İçerikli Mesajlarla Tehdit Edip Hesaplarını Çalan Dolandırıcı Çetenin Başındaki 'İmam' Çıktı!

Kadrolu bir imamın, Pınar Altuğ, Tamer Karadağlı ve Erdal Özyağcılar gibi ünlülerin hesaplarını ele geçirip dolandırıcılık yapan bir çetenin parçası olduğu belirlendi. Şantaj suçlamasıyla yargılanan imam, 'Çete üyelerini burada, yani duruşmada tanıdım. Daha öncesinde hiçbirini tanımıyordum. Satın aldığım hesapların çalıntı olduğunu da bilmiyordum. Hiçbir kazanç elde etmedim, aksine 6000-7000 TL paramı çaldılar. Nişanımın olduğu gün evimden gözaltına alındım' şeklinde konuştu.

Ünlüler arasında Pınar Altuğ, Tamer Karadağlı ve Erdal Özyağcılar'ın da bulunduğu 58 kişinin sosyal medya hesaplarını ele geçiren bir çete hakkındaki dava son aşamasına geldi.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde süren ve 5 yıl önce başlatılan davada, toplamda 58 kişi mağdur olarak yer alırken, sanıkların sayısı ise 18.

Hacker çetesi, Instagram ve Twitter platformlarında yüzbinlerce takipçisi olan hesapları hedef aldı. Hesaplar ele geçirildikten sonra, hesap sahipleri ile iletişime geçildi ve hesapların geri verilmesi için fidye talep edildi.

Bazı hesap sahipleri, çete tarafından cinsel içerikli mesajlar ve fotoğraflarla tehdit edildi. Dava dosyasına göre, sanıklar arasında bir imamın da bulunduğu belirtildi.

37 yaşında bir güvenlik görevlisi olan Gökyar Şen'in liderliğini yaptığı suç örgütüne karşı açılan davada, duruşma savcısının mütalaasını sunduğu belirtildi.

Mütalaada, en yüksek ceza talebi Gökyar Şen ve 28 yaşındaki Abdullah Harun Aslanoğlu için istendi. Aslanoğlu, gözaltına alındığı süreçte İstanbul Kartal'da bir imam olduğunu belirtmiş ve 56 farklı şikayetçiye yönelik suçlamalarla karşı karşıya kalmıştı.

Aslanoğlu'na yöneltilen suçlamalar arasında üç farklı suç bulunuyor ve bu suçlar için talep edilen ceza 300 ila 784 yıl arasında değişiyor.

İddianamede, Aslanoğlu'nun hangi hesapların ele geçirileceğine dair suç örgütüne yönlendirme yaptığı belirtiliyor. Aslanoğlu'nun diğer bir suçlaması ise çalınan hesapları üçüncü kişilere satmak. Bu hesaplar arasında Pınar Altuğ, Gamze Taşkın ve Gizem Dinibütünoğlu gibi isimlerin hesapları da bulunuyor ve bu hesapların Aslanoğlu tarafından başkalarına satıldığı belirtiliyor.

Örneğin, 200-250 bin takipçili hesaplar 2.000 TL, 260-350 bin takipçili hesaplar 3.000 TL ve 360-450 bin takipçili hesaplar 4.500 TL olarak belirtildi. Ayrıca, alınması gereken hesap isimlerini belirttiği bir mesajı da mevcuttu. Bir Instagram hesabında ise 'Yüksek ve organik takipçili hesabımız satılıktır' şeklinde bir ifade kullandı.

Gizem Dinibütünoğlu'nun hesabını ele geçiren Aslanoğlu, hesabın iadesi için 6.000 TL talep etti. Dinibütünoğlu, Aslanoğlu'nun ödeme yapılmaması durumunda hesabını dini içeriklerle dolduracağını belirtti.

Yargı sürecinde ifade veren Aslanoğlu, çete üyelerini bu süreçte tanıdığını ve satın aldığı hesapların çalıntı olduğunu bilmediğini belirtti. Kazancının olmadığını, hatta 6.000-7.000 TL kaybettiğini ifade etti. Nişan gününde evinden gözaltına alındığını söyledi. Aslanoğlu'nun avukatı ise sorulara herhangi bir yanıt vermedi.

İlginizi çekebilir:

Ünlülerin Sesini Taklit Ederek Ünlülerden 15 Milyonluk Vurgun Yapan Çetenin Akıl Almaz Taktiği 'Pes' Dedirtti
Film Çekeceğim Diyerek Hem Medyayı Hem de Birçok Ünlü İsmi Kandıran Beni Atoori'nin Türkiye'deki Dolandırıcılık Hikayesi
Ünlü İsimlerin Reklamlarında Oynadığı Banyo Topuyla 'Dolandırıcılık' İddialarına Dair Akılalmaz Detaylar

Popüler İçerikler

Ekrem İmamoğlu’nun Roma Çıkarması: 73 Kişilik Kafile Lüks Otelde Konaklamış
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
01.09.2023

Sürekli aynı şeyi söylüyorum, ülkede dini kullanarak yapılan her şey mübah sayılıyor. Herkes koşulsuz inanıyor yolundan gidiyor, dolandırılsa bile...

01.09.2023

Hadi ateistler bunu da açıklayın!

Pasif Kullanıcı
01.09.2023

You go imam!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ