Ünlü Yazar Son Kitabını Anlattı

Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde Salih Zengin moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide okurlarıyla bir araya gelen İskender Pala, son kitabında İslam peygamberi Hz. Muhammed'i Medine'ye göç ederken evinde misafir eden sahabi Eyüp Sultan'ı Peygamber sevgisi ile birlikte işlediğini söyledi.

Mihmandar’da Eyüp Sultan'ı anlatmasının sebebini ise 'O’nu insanlara tanıtmak' olarak açıklayan Pala, “Çağımızda artık kimlikler ön planda. Herkes ben kimim demeye başladı. İyi bir kimliğe sahip olmak istiyorsak eğer geçmişten kahramanlar tanımamız lazım. Bu nedenle Eyüp Sultan’ı anlattım' dedi.

Konuşmasında tarih yazmanın zorluğuna da değinen Pala, böylesine önemli zatları kaleme almanın ise bir yazar için adeta mayınlı arazide dolaşmak olduğunu ifade etti. Öldükten sonra kitaplarını okuyanların kendisine dua etmesini istediğini de kaydeden Pala, “Bu nedenle bir yazar, tarihi bir olayı anlatırken en ufak bir yanlış yapmamalı. Yoksa vebali büyük olur” dedi.

Kitabında peygamber aşkının olduğunu da sözlerine ekleyen Pala, “Böyle bir aşk olmadan hiç kimse 7 ay boyunca bir başkasını evinde misafir edemez. Eyüp Sultan, 7 ay boyunca gözünden sakınarak misafir etmiş Hz. Muhammed (SAV) Efendimizi” diye konuştu. Okuyucularının her kitapta kendisinden bir aşk hikayesi beklediklerini de kaydeden Pala, son kitabında özellikle Peygamber aşkının nasıl yaşanması gerektiğini anlattığını söyledi.

Medyatava

Popüler İçerikler

TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı