Ünlü Yazar Alev Alatlı Hayatını Kaybeti

Yazar Alev Alatlı, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Alatlı'nın ölüm haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından duyurdu. 

79 yaşındaki yazar ve eğitimci Alev Alatlı, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Türk edebiyatının en önemli kalemlerinden biri olan Alev Alatlı’nın ölüm haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından duyurdu.

“Alev Hanımı kaybettik. Bir süredir tedavi altındaydı. Kendisini ziyarete gittiğimde, “Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz.” demişti. Bu sözünü aydınlarımıza, yöneticilere, ülkemizin bugününe, yarınlarına etki etme gücüne sahip herkese yönelik bir vasiyet olarak anlamıştım.”

“Alev Alatlı, fikir ve sanat hayatımızın büyük isimlerindendi. 2014 yılında edebiyat dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü başta olmak üzere, pek çok ödülle onurlandırılmıştı. Hepimizin başı sağ olsun.”

Fahrettin Koca’nın paylaşımı 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Alev Alatı kimdir? 👇

Alev Alatlı Kimdir? Yazar Alev Alatlı'nın Hayatı ve Kitapları

Popüler İçerikler

TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
YORUMLAR
02.02.2024

Üzüldüm mü , hayır . Rahmet dilemek içimden geliyor mu ? Hayır.

02.02.2024

Bir sebebin var mı? Hayır.

02.02.2024

“Beynelmilel medya kartellerinin, muhtelif strateji uzmanlarının nadan dünyalarından büyüktür. Sayın Cumhurbaşkanım siz ve ekibiniz dünyadaki bugün 1.5 milyon Suriyeli’ye kapılarını açtığınız için tarih sizi ayrı bir yere yazacak. Dünya beşten büyüktür dediniz ve tüm oligarkları boşa çıkardınız” “Bugün George Orwell olsa sizi ayakta alkışlardı. O yetmez Daniel Defoe de kalkar o da alkışlardı. Sizin sahici dostlarınız sanatçılar ve edebiyatçılar arasındandır” Bu şekilde hatırlanacak.

02.02.2024

Muhteşem bir kadın gerçek Aydın ne demek bizlere öğreten gerçek bir entelektüel ve düşünür yazar hocamız sayın Alev alatlı'ya Allah gani gani rahmet eylesin.

02.02.2024

AKP -1 oy

TÜM YORUMLARI OKU (21)