Canva'nın Birbirinden Kullanışlı Yapay Zeka Özellikleri ile Tanışın!

Basit arayüzü ve verimli araçları ile birlikte her geçen gün daha da popülerleşen Canva, geçtiğimiz bir yılda pek çok yeni yapay zeka özelliğini kullanıma sundu. 

Canva'nın, 'Sihirli Stüdyo' adı altında topladığı birbirinden kullanışlı yapay zeka özelliklerini Twitter kullanıcısı Ahmet Balat derledi 👇

1. Sihirli Tasarım

Listemizin ilk özelliği olan Sihirli Tasarım özelliği, en basit tabiriyle photoshop hakkında hiç bir bilgisi olmayan birinin bile oldukça iyi tasarımlar ortaya koymasına imkan tanıyor. İhtiyaç duyduğunuz tasarımı tarif etmenizi isteyen Canva, mevcut özelliği ile size sıfırdan bir gönderi oluşturabiliyor.

2. Sihirli Değiştirme

Sihirli değiştirme özelliğimiz ise kullanıcıların daha öncesinde ürettiği veya Canva üzerinden tasarladığı herhangi bir gönderiyi istenilen formata ve istenilen çözünürlüğe saniyeler içinde dönüştürebiliyor.

3. Sihirli Tutma

Pek çok photoshop programında arka plan ayırma ve nesne ayıklama gibi işlemlerin bizleri oldukça yorduğunu söylemek mümkün. Ancak bu durum Canva için geçerli değil. Uygulamada yer alan Sihirli Tutma özelliği sayesinde görsel için istediğin arka planı ekleyebilir ve nesneleri kolayca arka plandan ayıklayabilirsin.

4. Sihirli Genişletme

Listemizdeki bir diğer yapay zeka destekli özellik olan Sihirli Genişletme de ismini tam anlamıyla hak eden cinsten. Kullanıcılar, mevcut özellik ile birlikte uygulamaya yükledikleri her türlü fotoğrafın çevresini hayalindeki gibi genişletebilirken, boyutunu da istediği şekilde ayarlayabiliyor.

5. Sihirli Düzenleme

Söz konusu özellik, fotoğraflarda yer alan nesneleri dilediğin gibi düzenlemene, kaldırmana veya başka bir nesne ile değiştirmene olanak sağlıyor. Videoda da görüldüğü gibi fotoğrafta bulunan çanta, Sihirli Düzenleme özelliği ile birlikte adeta baştan yaratılıyor.

6. Sihirli Medya

Canva üzerinde oluşturduğun bir tasarımı hareketlendirmek istersen, kesinlikle Sihirli Medya özelliğine başvurmanı tavsiye ediyoruz. Mevcut özellikten yararlanman için tasarımını nasıl hareketlendirmek istediğini birkaç cümle ile açıklanman yeterli.

7. Sihirli Animasyon

Oluşturduğun sunumlara çeşitli animasyonlar ve geçişler eklemek için artık saatler harcamana gerek yok. Bırak, Canva'daki Sihirli Animasyon uygulaması tüm işlemleri senin yerine otomatik olarak uygulasın.

8. Sihirli Yazma

Listemizin son özelliği olan Sihirli Yazma özelliği ile tasarımda yer alan metinleri yeniden yazdırabilir, özetleyebilir ve içindeki yazım yanlışlarını saniyeler içinde düzeltebilirsin.

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

ChatGPT, 'Taş, Kağıt, Makas' Oynarken Gösterdiği Performansıyla 'Zekasına' Hayret Ettirdi
Hande, Meryem, Beren... Ünlü Oyuncuların Çocukluk Hallerini Günümüzde Görseydik Nasıl Olurdu?
Yapay Zeka Bir Dönemin Efsane Çiftlerini Çizdi! Eski Ünlü Çiftleri ve Olası Çocuklarını Tanıyabilecek misiniz?
Yapay Zekayı da Bozduk: Bir Kullanıcı Yapay Zekayı 2+2'nin 5 Olduğuna İkna Etti

Popüler İçerikler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: “3. Dünya Savaşı Riski Var”
Ünlü Market Zincirinden Şaşırtan Karar: Nakit Alışverişi Kaldırıyorlar!
TikTok Videosunda 5 Yaşındaki Çocuğu Dudaktan Öpmeye Zorlayan Duygu Özgül, Gözaltına Alındı!