Ünlü Oyuncu Aydan Şener, Şiddetin ve Cinayet Haberlerinin Artmasını 'Dizilere' Bağladı!

Son günlerde ülkemizde art arda alınan kadın cinayeti ve şiddet haberleri hepimizi yasa ve öfkeye boğarken, ünlü isimler de konuyla ilgili açıklama yapmaya devam ediyor. Oyuncu Aydan Şener de, 14. Kocaeli Kitap Fuarı’nda ilk kitabı “Kadına Dair”in imza gününde artan şiddet olaylarıyla ilgili konuştu.

Geçtiğimiz gün Fatih'te yaşanan vahşet ve sonrasında art arda alınan şiddet ve cinayet haberleri tüm Türkiye'yi üzüntü ve öfkeye boğmuştu.

Yaşanan bu olayların ardından ünlü isimler de birer birer tepkilerini ortaya koymuş ve yaşananlara sitem etmişti.

Ünlü oyuncu Aydan Şener de sessizliğini ilk kitabı “Kadına Dair”in imza gününde bozdu.

"Haz etmediğim şey günümüz dizilerinde çok fazla bağırış çağırış olması" diyen Şener, "Üç Kız Kardeş’te oynarken genç oyunculara ‘Neden bu kadar bağırıyorsunuz?’ diye sordum, ‘Yönetmen böyle istiyor’ dediler. Çetelerin, silahların, mafyaların olduğu dizileri sevmiyorum. İyi örnek değiller. Şiddetin bu kadar artmasında bence bu tarz dizi filmler de rol oynuyor” dedi.

Yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çeken ünlü oyuncu, "Burada kadına dair her şeyi konuşuyoruz ama maalesef kadına dair şeylerden biri de var olma mücadelesi oldu. Tüm bu olanları lanetliyorum. Bu ülkede ne oluyorsa kadınlara, çocuklara ve hayvanlara oluyor. Caydırıcı cezaların verilmesini ve yasaların uygulanmasını istiyoruz.” dedi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Müge Anlı'nın Magazini Bırakmasına Neden Olduğu İddia Edilen Levent Kırca ile Tartışması!
Senaryosu Tepki Almıştı! NOW TV'nin Sevilen Dizisinin Final Yapacağı İddia Edildi!
Ekranda Görünce Şaşırmayın! Güldür Güldür'ün Sevilen İsmi Ecem Erkek Tam 10 Kilo Verdi!

Popüler İçerikler

KYK Yurdunda Erkeklerin Toplu Tacizine Maruz Kalan Kız Öğrenciler Seslerini Duyurmaya Çalışıyor
Semih Çelik'in Babasının İfadesi Ortaya Çıktı: "16 Yaşından Önce Normaldi, Namaz da Kılıyordu"
MEB Yine Sistem Değiştiriyor: Milli Eğitim Bakanlığı 4+4+4’te Değişikliğe Gidiyor
YORUMLAR
07.10.2024

Kesinlikle doğru söylemiş, hatta eksik bile söylemiş. Mafyavari diziler, sanat adı altında vahşet içeren yapımlar, şarkı diye sapıkça sözlerin normalleştirildiği müzikler, sahne ya da müzik kariyerini ahlaksızca yürüten sözde sanatçılar; böyle bir eğitim sistemi, adaletsiz düzen, zayıf aile ve sosyal ilişkiler, ekonomik sorunlar yaşayan, inanç ve törelerini yitirmiş bir toplumda sadece özentiliğe yol açar ve bu suçlara ortak olur! Ülkeyi daha da kaosa sürüklerler. Maşallah, farkındalık sahibi ve bilgili bir kadın, hakikati görmüş ve söylemiş, ama tam açamamış. Allah azze ve celle hepimize hidayet versin. Ne zaman dinimizi, tarihimizi, örfümüzü unuttuk da utanır hale geldik? Asıl Müslüman Türk ve Kürt, dinin ve törenin öğretileriyle vatana sahip çıkar. İçimizdeki hainler bizi ne ara bu kadar batırdı, inancımızdan ve tarihimizden bu kadar uzaklaştırdı? Allah hepimize uyanmayı, düzelmeyi nasip etsin. Amin.

07.10.2024

Ben de kurtlar vadisi izleyerek büyüdüm ben de öyle oyunlar oynadım benim de izlemediğim suç belgeseli-seri katil belgeseli kalmadı ama çıkıp kimseye böyle vahşet yaşatmak aklımın ucundan geçmedi neden biliyor musunuz hep görmezden geldiğiniz el birliğiyle içine ettiğiniz EĞİTİM yüzünden. böyle şeylerden etkilenen insanlar patolojik olarak rahatsız ve eğitimsiz insanlardır ama her zamanki gibi konunun derinine inmek yerine yüzeydeki şeyi tespit iş gibi sunmak kolayınıza geliyor

07.10.2024

Sadece bilgisayar oyunu, sadece tv dizileri, sadece eğitim hiçbiri tek başına suçlu değil, kişinin aile ortamı, arkadaş çevresi de etkendir, okuduğu kitaplarda. Sur katili sosyopat, psikopat, sadist bir birey olmasının yanında bakanlık onaylı insan kesmeyi öğreten kitaplar okuyordu. Bu kitaplar toplatılmalı, komisyon kurulup gençlerin erişebildikleri zararlı kitaplar gözden geçirilip gerekiyorsa toplatılmalı. Dizilerde sadistlikler yasaklanmalı. Fikir özgürlüğü adı altında küfür, hakaret, iftiraya ve toplumsal çürümeye neden olan algı operasyonlarına izin verilmemeli. Sosyal platformlarda ajanlar olmalı, denetlenmeli ve şikayetler dikkate alınmalı

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ