Ünlü Oyuncak Şirketi Mattel, Oyuncu Laverne Cox'tan İlham Aldıkları İlk Trans Barbie Bebeği Satışa Sundu!

1959 yılında ilk kez satışa çıkarılan Barbie, yıllar içerisinde dünyanın dört bir yanındaki çocuklara ulaşarak oyuncak dünyasının hiç tartışmasız en efsane bebeği olmayı başardı bildiğiniz üzere.

Son dönemlerde ise farklı cinsiyet kimlikleri, cinsel yönelimler, ırklar ve etnik kökenlerden olan insanlar için 'kapsayıcılık' hareketi yaşandığının farkındasınızdır. Sosyal medyada sık sık gündeme gelen bu konu artık gerçek hayatta da tartışmalara yol açıyor...

Netflix dizilerinden tutun, Victoria's Secret gibi kıyafet markalarına kadar birçok farklı sektörden şirket, hem kendi bünyelerinde çalışan insanları hem de marka yüzlerini daha 'çeşitli' gruplardan seçmeye özen gösteriyor.

Barbie bebeklerin üretimini yapan Mattel de bu akımdan payını alan şirketler arasındaydı. Bildiğiniz üzere hepimizin aklındaki Barbie imajı uzun, sarı saçları, beyaz teni ve mavi gözleri olan bir bebek...

Mattel öncelikle geçtiğimiz yıllarda bu farkındalığı göstermek isteyerek farklı etnik kökenlere ve fiziksel özelliklere sahip bebeklerini piyasaya sürmüştü.

Son olarak ise şirket, ilk trans Barbie bebeği tasarladıklarını duyurdu!

Yeni bebek, 'Orange is The New Black' dizisinde yıldızı parlayan trans oyuncu Laverne Cox'tan ilham alınarak tasarlanmış.

Duyurunun ardından Mattel, Cox'un adına ayrıca trans yardım kuruluşları için bir para bağışı yapmış.

Şirketin yayınladığı fotoğraflarda yeni bebek kırmızı tül elbisesi üzerine gümüş bir üst giyiyor, koyu bir makyajı var ve saçları ise eski Hollywood yıldızlarını anımsatan şekilde tasarlanmış.

Oyuncunun 50 yaşına girdiği doğum gününe özel olarak piyasaya sunulan bebek şimdiden epey konuşuluyor.

Yeni proje konusunda heyecanlı olan Cox ise 'Barbie ile çalışarak kendi bebeğimi çıkarmak yıllardır hayalimdi. Trans bir bireyden ilham alınarak yapılan bu bebeğin oyuncak koleksiyonuna eklenmesi ve hayranlarımın eline geçmesi için sabırsızlanıyorum. Umarım insanlar bu bebeğe bakarak büyük hayaller kurabilir ve hedefler koyabilirler kendilerine.' diyor.

Mattel bu projenin ardından da yeni Barbie modelleriyle karşımıza çıkacak gibi duruyor... Peki siz nasıl buldunuz bebeği?

Yorumlarda paylaşın!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

27 Yaşında Olmasına Rağmen Küçük Bir Çocuğa Benzediği İçin İşsiz Kalan Adamın Hüzünlendiren Hikayesi
Annesi Müstakbel Karısına 'Bu Kadın Çok Çirkinmiş' Diyince Düğünü Terk Eden Adamın Kafa Yakan Hikayesi
Görüp Görebileceğiniz En Tozpembe Hayatı Yaşayan Kadının Hepimize Pembe Ekran Verdirten İlginç Hayatı

Popüler İçerikler

Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
YORUMLAR
29.07.2022

Daha çocukluktan zihinlerine girmeye çalışıyorlar sanki çok normalmiş gibi! İleride bu oyuncak yasaklanabilir yasaklanmalı da buraya yazıyorum.

29.07.2022

neyin ilhamını vereceksin? ne yani herkes cinsiyet mi değiştirsin saçmalığa bak...

29.07.2022

laverne cox'a bayılırız o ayrı, çocuklara cinsel kimlik eşitliğini öğretmek içinde güzel olmuş (türkiye 'de zaten satışı yapılmaz bööle şeylerin celallenmeyin daha bi 20-30 yılımız var) ama kolunun azıcık kaslı olması dışında diğer barbilerden pek bi farkı yok

TÜM YORUMLARI OKU (19)