Ünlü Markaların İsimlerinin Nereden Geldiğini Öğrendiğinizde Epey Bir Şaşıracağınız Kesin!

Markaların isimlerini düşündüğümüzde her zaman bu isimlerin nasıl verildiklerini sorgulamışızdır. Sizlere markaların ilham veren ilginç isim hikayeleri ile geldik! 👇

1. Barbie

Hepimizin hayatımızın bir noktasında bir Barbie bebeği olmuştur... Ancak çoğu kişi Mattell'in kurucusu, yani bebeği üreten asıl firmayı bilmiyor. 

Kurucu Ruth Handler isimli bir kadındı. Oyuncak bebeğe 'Barbie' ismini ise kızından esinlenerek verdi: Barbara Millicent Roberts. Handler, Barbie bebeği kızını arkadaşlarıyla beraber başka bebeklerle oynarken görünce yapmaya karar verdi.

2. Lipton

Çay denilince hepimizin aklına gelen Lipton'un kurucusu ise Thomas Johnston Lipton isimli bir adamdı. Kendisinin 1887'de kurduğu bir çay işi vardı.

3. Mercedes - Benz

Mercedes - Benz, Emil Jellinek ve Karl Benz tarafından kurulmuştu. Şirketin 'Mercedes' isimli kısmı ise Jellinek’in kızı olan Mercedes'ten geliyor.

4. Nike Air Jordan

Ünlü bir marka olan Nike, genç ve yetenekli Michael Jordan'dan etkilenmiş ve onunla beraber bir işbirliği yapmak istemişti. Çıkacak serinin ismi 'Air Jordan' olacaktı. Ünlü basketbolcu tarafından tasarlanan  ilk çift piyasaya 1984'de çıktı.

O zamanlarda basketbol oyuncularının sahada yalnızca beyaz ayakkabı giymesine dair katı bir kural vardı. Ancak Nike, Michael Jordan onları her sahada giydiğinde 5 bin dolar ödeyeceğini söyledi. Bu taktik işe yaradı ve hemen 50 bin çift ayakkabı satıldı. O zamandan beri yeni ayakkabılar gelmeye devam etti. 

Ünlü logodaki atlayan adam sembolü, daha sonra Jordan'ın bir fotoğrafından esinlenildi.

5. Lacoste

René Lacoste, dünyadaki en büyük tenis oyuncularından biriydi. O kadar büyüktü ki, kendisine 'timsah' lakabı verildi. Yeni lakabını çok beğenen Lacoste, bir arkadaşından beyaz ceketine minik bir timsah örmesini istedi. Ve bununla beraber, tarih yazıldı!

6. Adidas

Almanya'da annesinin mutfağında bulaşık yıkamaktan başlayan Adi Dassler, her zaman atletlere en iyi ekipmanları sağlamanın hayalini kurdu. Bu yüzden 1924 yılında Gebrüder Dassler Schuhfabrik'i kurdu.

Markanın zirve yaptığı yıl ise Almanya ve Macaristan'ın karşılaştığı 1954 yılıydı. Almanya, Dassler'in ekipmanını giyerken kazanmıştı. Bu sebeple, ilgiler markaya yöneldi ve bugün tanıdığımız ünlü bir isim haline geldi.

7. IKEA

IKEA'nın kurucusu Ingvar Kamprad'dır. Kendisi işe, bir evde en çok kullanılan malzeme olan kibritleri ucuz fiyattan satarak başladı. O noktadan itibaren hayalleri büyüdü.

IKEA ismi ise kendi isminin bir kısaltması: I(ngvar) K(amprad). Devamı ise doğduğu çiftlik olan E(lmtaryd) ve büyüdüğü kasaba A(gunnaryd).

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Mutluluğun Savanna Teorisi: Neden Zeki İnsanlar Yalnız Kalmayı Tercih Ediyor?
Ufak Bir 'Aşk Isırığı'na Ne Dersiniz? Denizler Aleminden Çiftleşme Öncesi Tuhaf ve Tanıdık 9 Ritüel
Kendi Ülkelerinde Normal Kabul Edilirken Başka Ülkelerde Garip Karşılanan Şeyleri Paylaşarak Şaşırtan 18 Kişi

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
20.04.2022

hoş bilgiler bunlar 👍

20.04.2022

Güzel işler. Bizimde genel olarak hayallerimiz oluyor; fakat paçamızdan daima çekiştiren hayat müsaade etmiyor.

20.04.2022

YUMATU gibi bir markayı es geçmişsiniz. Pes doğrusu...

TÜM YORUMLARI OKU (6)