Ünlü Komedyen Şahan Gökbakar, TDK Güncel Sözlüğündeki 'Kirli' Kelimesinin Tanımına Büyük Tepki Gösterdi!

TDK'nın resmi sitesinde, yani güncel sözlüğümüzde 'kirli' kelimesinin ikinci tanımı yıllardır aynı: 'Aybaşı durumunda bulunan (kadın).'

İşte Şahan Gökbakar da dün akşam bu konuyu tekrardan gündeme getirmiş ve ünlülerin de desteklediği bir tepki göstermiş.

Türk Dil Kurumu, bazı kelimelere yaptığı tanımlarla zaman zaman gündem oluyor; kesin birinden birine denk gelmişsinizdir.

Hatta geçtiğimiz yıllarda 'müsait' kelimesini 'Flört etmeye hazır olan, kolayca flört edebilen kadın' şeklinde tanımlayan Türk Dil Kurumu bu yüzden epey tepki çekmişti.

Buna rağmen şu an sitelerine girip 'müsait' kelimesini arattığınızda tanımı hala şöyle:

İnanılır gibi değil!

Peki, yine geçtiğimiz yıllarda tanımını yaptıkları 'kirli' kelimesi değişmiş mi? Tabii ki hayır!

Bu nasıl bir zihniyet, gerçekten anlayabilmiş değiliz...

İşte Şahan Gökbakar da bu konuyu tekrardan gündeme getirmiş dün ve şöyle isyan etmiş güncel sözlükteki 'kirli' kelimesinin tanımına!

'Buna inanamadım ve kendim girdim baktım. Baya böyle yazıyor. 2 numaralı anlam nedir böyle ya?! Türk Dil Kurumu bence 4 numaralı anlam olarak da 'bizim zihniyetimiz' yazmalısınız... KADINLAR hiçbir dönemde ve durumda KİRLİ DEĞİLDİR...

Not: Açıklama olarak 'halkın belli bir kesiminin kullandığı anlamdır, o nedenle yazdık' diyebilirsiniz. Ben size halkın büyük bir kesiminin kullandığı ve topluma yerleşmiş başka kelimeler de söylerim ama yazmıyor sözlüğünüzde... Mesela Gevrek=Simit veya Çiğdem=Ay çekirdeği gibi... O nedenle çok gerekli değil bence çıkabilir, güzel bir hareket olur...'

Ardından da insanlar da şu tarz yorumlar yapmış:

👇

👇

👇

Bu tanımlar ve bu zihniyetler ne zaman bitecek acaba?

Sorsan 2021 yılındayız, ama bakarsan 1000 yıl gerideyiz!

👇

Türk Dil Kurumu'ndan Yok Artık Dedirten ‘Kirli’ Tanımı: ‘Aybaşı Durumunda Bulunan Kadın’

👇

Türk Dil Kurumunun Hangi Kafayla Açıkladığını Bilemediğimiz, Tepki Almış 16 Kelime Anlamı

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
07.10.2021

çünkü muhteşem ötesi mantıklı dinimize göre regli kadın pis kadındır namaz kılamaz falan filan. iyi bunlar öldürmüyor bizi regli oluyoruz diye. buna da şükür artık.

07.10.2021

Merhaba, yanlış bir bilgiyi düzeltmek istedim. İslamda insan hiç bir zaman "pis" olmaz. Abdestsiz durumdaki kişi de "pis" değildir. Sadece namazın koşulunu sağlamamıştır. Mesela banyodan pırıl pırıl çıkarsın ufak bir gaz çıkarttığında ya da 10 dakka uyuduğunda "pis" olmazsın ancak namazın koşulunu sağlamıyor duruma geçersin. Regl dönemindeki kadına da bir KOLAYLIK olarak namazdan muaf tutulma verilmiştir. Eğer pis oldukları için namaz kılamazsınız denilseydi sonrasında o dönemdeki namazların kazalarını kılmaları gerekirdi. Oysaki bir kolaylık olarak verilen bu muafiyet dönemindeki namazların kazası gerekmez, o dönemde namaz onlara farz değildir. Böyle de güzel bir dinimiz var, yeter ki doğru bilgilerle doğru şekilde bakın :) Badeleme meraklısı ya da kafası 600'lerde kalmış "sözde müslümanlar"ın gözüyle bakmayın.

07.10.2021

müsait: kolayca flört edebilen (kadın) ?????? ben yıllardır müsait kelimesini yanlış kullanıyormuşum meğersem. bana müsait misin dediklerinde evet derdim !! bak şu işe %^1 bari kadın kelimesini kaldır andavar. sanki flört sadece kadınlara özgü bir şey..

07.10.2021

Bunu bu hale getiren hemcinslerim malesef şimdi hiç kusura bakmayın bir ozlestiri yapalım kadınlar, ben hiç bir erkekten kirli misin ya da kirlisin diye bir tabir duymadım, erkeklerin yüzde doksanı adet misin der, eminim çoğu bu tabiri burda öğrenmiştir , ama kadın arkadaşlarımdan ne yazık ki aaa ben kirliyim şuan onu giyemem ya da hastayım tarzı nitelemeler duydum. Yani kirli hasta gibi tabirleri hep kadınlar kullanıyor, sözlük de yerleşik kullanımdan alıyor,

TÜM YORUMLARI OKU (24)