Ünlü İş Adamı Kaldığı Villayı Soydu! Kapı Tokmağını Bile Götürmüş

Ünlü iş adamı Moiz Mitrani, sahibi olduğu finans şirketi için kiraladığı villanın kirası ve aidatını ödemeyince ev sahibi ile tartıştı. Villayı terk eden Mitrani, giderken evde bulunan elektrik prizinden, yerdeki parkeye kadar götürünce ev sahibiyle mahkemelik oldu. 

Soruşturma kapsamında iş adamının kiraladığı villada taşınmaz olarak bulunan malzemeleri yanında götürdüğü ve bu kapsamda ev sahibini 42 bin 800 liralık bir zarara uğrattığını tespit etti. Savcılık soruşturma sonunda Moiz Mitrani hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

İş adamı Moiz Mitrani sahibi olduğu Kurtuluş Finans ve Danışmanlık Şirketi için Sarıyer'de bulunan bir villayı kiraladı. Sabah'tan Atakan Irmak'ın haberine göre lüks villayı şirket olarak kullanan Mitrani kira ve aidat ödemelerinde aksaklık yapınca ev sahibi ile tartışmaya başladı. Ev sahibi Müge Ç., iş adamının villayı terk etmesini isteyince başına gelmeyen kalmadı. İddiaya göre Moiz Mitrani villayı terk ederken elektrik prizlerinden, yerde bulunan parkelere kadar söküp götürünce ev sahibi savcılığa başvurarak iş adamı hakkında şikâyetçi oldu.

Genç kadın tarafından savcılığa sunulan şikâyet dilekçesinde yaşanan olay şöyle anlatıldı: 'Moiz Mitrani finans şirketi için Sarıyer'de bulunan villayı kiralamak istedi. Taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi gereğince binanın aidatı ve kira ödemesinde aksaklıklar yaşanmaya başladı. Bunun üzerine kendisine noter onaylı ihtarname gönderilmesine rağmen Mitrani, 23 aylık aidat ve 4 aylık kira borcunu ödemedi.'

Kapı tokmağını bile yanında götürmüş

Moiz Mitrani'nin villayı boşalttığını, anahtarı da şoförü ile gönderdiği anlatılan şikayet dilekçesinde ev sahibinin kontrole gittiğinde, evin taşınmazı olarak bulunan bulaşık makinesi, şömine, klima, kombi, ahşap parkeler, duşa kabin hatta kapı tokmaklarının bile yerinde olmadığını fark etti. Son dakika ayrıntılarına ulaşılan dosyaya göre ev sahibi Müge Ç., evinin talan edildiğini anlattığı dilekçede Moiz Mitrani'nin yargılanmasını talep etti.

42 bin 800 liralık zarar tespit edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı genç kadının şikâyeti üzerine Moiz Mitrani hakkında soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturmadan edinilen son dakika ayrıntılarına göre kapsamında iş adamının kiraladığı villada taşınmaz olarak bulunan malzemeleri yanında götürdüğü ve bu kapsamda ev sahibine 42 bin 800 liralık bir zarara uğrattığını tespit etti.

13 yıl hapsi isteniyor

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Moiz Mitrani ise söz konusu villada aidatı bilerek ödemediğini yolsuzluk ve keyfi harcamalar bulunduğunu, villaya yüksek miktarda harcama yaptığını üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini ifade etti. Savcılık soruşturma sonunda Moiz Mitrani'nin 'Mala Zarar Verme' ve 'Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık' suçlarını işlediğine kanaat getirerek hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

Dosyadan edinilen son dakika bilgilerine göre Mitrani ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıkacak.

Instagram'da Sahte Doktor Hesabından Korkunç Pedofili Tuzağı: 'Çocukların Genital Bölgesinin Fotoğraflarını İstedi'
Akşener, Erdoğan'a '2 Hafta Karantina Uygulayın' Çağrısı Yaptı: 'Türkiye Rahatlasın'
Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, ÖTV, Para Cezaları, KYK Borçları!.. İşte İnteraktif Vergi Dairesi Üzerinden Yapabileceğiniz İşlemler ve Avantajları

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı'dan Kendisine "Sözde Gazeteci" Diyen Hakan Ural'a Duyanları Dumur Eden Cevap
Denizbank’ta Müşterilerin Hesabından Çalınan 205 Milyon TL Kripto ve Sanal Bahiste Kullanılmış
Cem Yılmaz, Ahu Yağtu'yla Çözemediği Nafaka Krizini Fırsata Çevirip "Benimki Madafaka" Esprisini Lügata Ekledi