Ünlü Fizikçinin İnançlara Bakışını En Net Yansıtan Belge: Einstein'in 'Tanrı Mektubu', 2,9 Milyon Dolara Satıldı

Nobel ödüllü Alman fizikçi Albert Einstein'ın inanç kavramına ilişkin düşüncelerini belirttiği ve 'Tanrı mektubu' olarak bilinen bir buçuk sayfalık mektubu, New York'taki bir müzayedede 2,9 milyon dolara satıldı. 

Albert Einstein'ın 1954 yılında felsefeci Eric Gutkind'e yazdığı ve Tanrı, İncil, Yahudilik gibi konularla ilgili düşüncelerini içeren mektup, 'Tanrı mektubu' olarak adlandırılıyor.

1954 yılında Einstein tarafından kaleme alınan mektup, ünlü fizikçinin inanç kavramına bakış açısını yansıtan, çok özel bir belge.

Tanrı mektubu' Christie's müzayede evinde gerçekleştirilen açık artırmada, 2,9 milyon dolara satıldı.

BBC Türkçe'nin haberine göre New York'taki Christie's müzayede evinde gerçekleştirilen açık artırmada, Einstein'in ünlü mektubu 2,9 milyon dolara satıldı.

Satın alan kişinin kimliği ise açıklanmadı.

Peki, Einstein'ın inancı ve dinlerle ilgili düşüncelerini en net şekilde aktardığı metin olarak ifade edilen mektupta ne yazıyor?

Mektupta, 'Tanrı sözcüğü bana insanların zayıflığının bir ifadesi ve ürünü olmanın dışında hiçbir şey ifade etmiyor… İncil ise kutsal ancak yine de nispeten ilkel efsanelerin bir derlemesi' ifadeleri geçiyor.

'Yahudi halkından olmaktan ötürü memnunum ancak Yahudi inancı, diğer tüm dinler gibi batıl'

Einstein ünlü mektubunda, Yahudi halkının bir mensubu olmaktan ötürü memnun olduğunu belirtirken, Yahudilik inancı içinse 'diğer tüm dinler gibi ilkel batıl inançların vücut bulmuş hali' diyor.

Metnin detaylarını merak edenler için, Kaan Ökten tarafından yapılmış çevirisi:

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
05.12.2018

"Yahudi halkından olmaktan ötürü memnunum ancak Yahudi inancı, diğer tüm dinler gibi batıl.". Bizim dünyaca ünlü bir bilim insanımız olsa ve "Türk halkından olmaktan ötürü memnunum ancak İslam inancı, diğer tüm dinler gibi batıl." demiş olsa dünyadaki tüm milletler adamı anmaya devam eder bizim millet gene adamı Müslüman değil diye linç eder. Ülkede herkes Müslüman olmak zorunda gibi bir algı var. Hoşgörü dini(!).

05.12.2018

Sadece bu sitede en az onuncu kez yazıyorum. Hangi din mezhep olursa olsun Ömrünü adadığın dinini sadece birkaç gün tarafsız çıkarsız korkusuz araştıran birisinin varacağı sonuç aynıdır. En azından Kur'an'ı kendi dilinde okuyan biri şu anlamı çıkartır. Benim inandığım Allah mükemmel bir Yaratıcı ve o böyle bir kitap yazmaz... Her haliyle bir Yaratıcı'dan ziyade insani ögeler barındıran, adalet kavramından bilimden yoksun bir kutsal kitap. Her şeyi geçtik hiçbir Yaratıcı son kitap son peygamber gönderip kalan yıllarla ilgili yaşadığınız gezegen ve evrenle ilgili bilgi göndermemezlik yapmaz. Zaten Arap Yarımadası dışında hiçbir bilgi yok Kuran'da. Habire kavgalar savaşlar cehennem tehditleri cennette burilerle sonsuz hayat vaatleri. Sahi hangi Yaratıcı kendisine günde iki saat secde edilmesini ister.? Bunun kime ne faydası var

05.12.2018

Kur'an-ı Kerim'i ilk okuduğumda yaşım 16 idi. Bakara 191 ve Ahzab 50. Ayetini "Acaba yanlış mı okudum?" düşüncesiyle en az 15 defa tane tane okuduğumu hatırlıyorum. Rahman Suresi'ni okurken bir yandan tövbe ediyorum. Çünkü her ayetin sonunda "Şimdi Rabbinizin hangi nimetlerine yalan dersiniz?" gibi anlamsız basit bir tekrar vardı. O zamanlar korktuğum ve inanmaya ihtiyacım olduğu için görmezden geliyordum tabi.

06.12.2018

Biraz düşününurseniz , tüm dini ritüellerin bir ihtiyaç doğrultusunda doğduğunu hatta dogrudan Tanrının ; bilimin ve insanin yetersizliği sonucu doğduğunu anlayabilir ve bunu kabul etmiyorsaniz dahi her insanın farklı oldugu gerçeğinin farkına varıp bizi rahat bırakın müslüman kardeşlerim ..

TÜM YORUMLARI OKU (67)