Ünlü Ekonomistin Dolar/TL Kuru İçin '20 Lira' Öngörüsü Gündem Oldu!

Ekonomist Atilla Yeşilada'nın dolar konusundaki görüşleri de dikkat çekti. Yeşilada, dolar hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Doların hiç artmadığı bir dönemdeyiz. Bu da insanların içini bir miktar da olsa rahatlatıyor. Şu anda Merkez Bankası piyasadan döviz almasa, dolar 20 TL'ye düşer.'

Dolar/TL kuru son dönemdeki ufak hareketleriyle birlikte 32 TL’den 33 TL’ye yükselmiş durumda.

İhracatçılar ise Dolar/TL'nin sürdürülebilirlik için en az 37 lira olması gerektiği görüşünde.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, geçen hafta ne çok değerli TL, ne de çok değersiz TL’nin ihracatçının işine yaramayacağına dikkat çekerek şunları söylemişti: 

 “Buradaki amaç Türkiye üreticisi ihracatçısının ayakta kalması. Türkiye’de en ucuz olan şey döviz. Bana sorsanız bugün en az kurun 37 lira olması lazım, minimum”

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'nın Dolar/TL hakkındaki görüşleri ise bir anda gündem oldu.

Yeşilada, Dolar/TL kurunun Merkez Bankası'nın yaptığı alımlarla 33 lira seviyesinde kaldığını savunurken, bu alımlar olmasaydı 20 liraların görülebileceğini söyledi.

Ekonomist Yeşilada, "Doların hiç artmadığı bir dönemdeyiz. Bu da insanların içini bir miktar da olsa rahatlatıyor. Şu anda Merkez Bankası piyasadan döviz almasa, dolar 20 TL'ye düşer " ifadelerini kullandı.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hadi buyrun yorumlara 👇

'Kaset' İddiaları: Mustafa Sarıgül, İnternette Yayılan Videodaki Kişinin Kimliğini Açıkladı!
Mustafa Sarıgül'den 'Kaset' İddialarına Yeni Yanıt: "Böylesine Bir Kah..likle Karşılaşmadım"
Financial Times Yazarından Türkiye Analizi: "Memur Maaşları Dondurulabilir"
Büyük Tartışmalara Neden Olan Yurt Dışı Çıkış Harcı Puluna Zam Geldi: Yeni Fiyat Açıklandı!

Popüler İçerikler

Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
YORUMLAR
17.07.2024

Diyelim ki ihracatçıların şu abuk sabuk görüşünü kabul ettik ve dolar 37 TL yapıldı. Tabii ben ihracatçının gönlü olacak diye alacağım herhangi bir teknolojik ürüne x33 birim para ödeyeceğim ama önemli değil. Yeter ki ponçik ihracatçıların kalbi kırılmasın. Peki beş ay sonra 37 dolar yeterli gelecek mi? Gelmeyecek! Bu sefer TL / dolar sürdürülebilir olması için en az 45 TL olması gerekecek. Sonra hep 50 TL'lik dolar olacak! O zaman rahatlarız!

17.07.2024

Hakikaten ekonominin ne olduğunu zerre kadar bilmiyorsun, makina ihracatçısıyım, 7 yıldır makina ihraç ediyorum ve döviz bazlı fiyatlar %20 civarında yükseldi, ama TL maliyetlerimiz 3 yıldır tam 8 kat arttı (personel giderleri, kiralamalar, dolayısıyla vergiler, akaryakıt, vb) ama döviz 3 yılda 3.5 kat arttı bu ne demek biliyor musun eminim anlattıklarımdan da birşey anlamadın, ama bu ülkenin sonunu sizin gibi tüketim manyakları getirecek.

17.07.2024

şuan alınan maaşlarla dolar 20 tl ye düşse herkesin alım gücü artmış olur kimse maaşlara zam diye bağırmak zorunda kalmaz ayrıca ihracatçılarda türk olarak düşündüğümüzde tl leri vardır diye düşünüyoruz tl degerlendiği için daha fazla ihracat yapabilirler bence

17.07.2024

Ekonomiye giriş dersini tekrar tekrar almalısın, TL değerlenince ihracat artar demek maşallah, sizdeki beyni serçeye taksak uçmak yerine yüzmeye çalışır herhalde

17.07.2024

Ah bu kendimizi nimetten sanmalar. Biz dıj güçlerin esiriyiz artık anlayın. Orada Trump’ın kulağı kanıyor burada bankacılar önümüzü göremiyoruz diye yatırımları kenara park ediyor. Ütopyalarınızı kendinize saklayın. Ekonomide sert çıkışlar kadar sert düşüşler de zararlıdır, önemli olan istikrardır. Senin kırılgan piyasalı ülkende asgariyi 850 dolar yaptırmazlar beyfendi. İhracatçı meselesine gelince, fırsatçı vurguncular da var vergisini düzgün ödeyip, ucuza kaçak mülteci çalıştırmayıp yılda bilmem kaç kere gelen maliyet zamlarını yabancı müşteriye yansıtamayanlar da var. Müşteri what the f*ck diyor, masal sanıyorlar çünkü o derece saçma haldeyiz.

17.07.2024

7 yıldır tek bir lira vergi borcumuz yok, çalışanların en düşüğü asgari ücretin 2 katı maaş alıyor bu miktar 4 kata kadar çıkıyor ve hepsinin bordroları aldıkları net maaş üzerinden düzenleniyor, bu kadar dürüst ticaretin içerisinde bu döviz kuru ile ticaret imkansız hale geldi TL maliyetler karşılanamaz durumda çalan çırpan beni alakadar etmez ama bu dolar kurunun min 40TL olması lazım ki ihracat sürdürülebilir hale gelsin yoksa o teknolojiye kolay ulaşmaya çalışanlar kendilerini hiçbirşeye ulaşamaz halde bulacaklar

TÜM YORUMLARI OKU (20)