Ünlü Boksör Mike Tyson’dan Ringin Dışında da İşinize Yarayacak Birbirinden Kıymetli Başarı Dersleri

Mike Tyson birçok insana göre gelmiş geçmiş en iyi dövüşçülerden biridir.

www.instagram.com

Hayatında herkesin yaşayabileceği gibi birkaç problem yaşamıştır fakat kendisi her zaman oldukça iyi bir boksör olmuştur. Düşünceleri de başarıyı arayan kişilerin işine yarayabilir niteliktedir. Haydi gelin Tyson'ın başarı derslerine birlikte bakalım...

1. Her şey düşünce yapınızla başlar.

www.instagram.com

Şu anda hedeflerinize ulaşmanızı sağlayacak yetenekleriniz olmayabilir fakat doğru düşünce yapısına sahip olduğunuz sürece başarıya ulaşmak için gerekli olan yetenekleri elde edebilirsiniz. Sabırlı olmalı ve kendinize başarabileceğinizi söylemelisiniz. Doğru düşünce yapısı ile istediğiniz her beceride ustalaşabilirsiniz. Eğer doğru düşünce yapısına sahip değilseniz bu durumu değiştirmelisiniz. Doğru düşünce yapısının yüzde doksanı zihinsel yüzde onu ise fizikseldir.

“Cus tamamen manipülasyon ve psikolojik çatışma ile ilgilenirdi. O, boksun yüzde doksanının fiziksel değil psikolojik olduğuna inanıyordu. Önemli olan dirençtir, yetenek değildir."

www.instagram.com

2. Çok çalışmaya hazır olun.

www.instagram.com

Antrenman yapmayı ya da ders çalışmayı ertelemek oldukça kolaydır. Tyson hiçbir caydırıcı olaya takılmadan yapması gerekenleri yapan bir insandır. Siz eğlenirken birileri her zaman daha çok çalışacaktır. Her gün çalışmanın gerekli olmadığını düşünebilirsiniz fakat gösterdiğiniz çabadaki küçük bir fark, yaptığınız işte en iyi olma şansınızı düşürebilir.

"Diğer dövüşçüler spor salonundan çıkıp sevgilileri ile buluşurken Cus ve ben eve dönüp çalışma programımızı hazırlardık."

www.instagram.com

'Cus, hayır kelimesinin bana yabancı bir dil gibi geleceğini söylerdi.'

3. Sadece hayal etmeyin. Hayalinize kendinizi adayın.

www.instagram.com

Bir şeyi istemek ve hayal etmek oldukça kolaydır çünkü bunun için yalnızca hayal gücü gereklidir. Neredeyse herkesin bir hedefi ya da hayali vardır fakat çoğu insan hedefine ulaşmak için çabalamaz. Herkesin planları vardır ama sadece küçük bir grup insan hedeflerine ulaşmak için ellerinden geleni yapıp zorlukların üstesinden gelmeye kendilerini adarlar.

“Bir yumruk yiyene kadar herkesin bir planı vardır.”

www.instagram.com

4. Her fırsattan yararlanın.

www.instagram.com

Çok fazla insan karşılarına çıkan fırsatları kaçırır ya da boşa harcarlar. Tüm fırsatlar iki kez karşınıza çıkmaz bu yüzden önünüze çıkan her fırsatı değerlendirmelisiniz. Bu şekilde hiçbir fırsatı kaçırmaz ve daha sonrasında bunu düşünüp üzülmezsiniz.

"Saat 9 ile 5 arasında çalışan ortalama bir insandan farklı olduğumuza inanmak isteriz."

'İstediklerimizin ve ilham kaynaklarımızın onunkilerden farklı olduğunu düşünürüz. Farklı olduğumuz için başardığımıza inanırız. Onun bizim gibi olmadığı için başaramadığını düşünürüz. Fakat aslında sadece bizim karşılaştığımız fırsatlar ile karşılaşmamıştır ya da bu fırsatları boş yere harcamıştır.'

5. Yaptığınız işe en iyisi olmak için başlayın.

www.instagram.com

Mike Tyson sadece para kazanmak için dövüşmemiştir. O yaptığı işte en iyisi olmaya ve kendiyle barışık olmaya uğraşmıştır. Zengin olmak için başarmak isterseniz sadece belirli bir mutluluk seviyesine ulaşabilirsiniz. En iyisi olmak için çabalarsanız aldığınız sonuçlardan mutluluk duyarsınız. Tyson iyi bir dövüşçü olmayı sevmiştir ve bu iş onu mutlu etmiştir. Para sadece ekstra mutluluk getirmiştir ama hiçbir zaman kariyerinin odağında olmamıştır.

"Başarılı olmak ve iyi bir finansal duruma sahip olmak iyidir fakat para için yaşarsanız sadece belirli bir seviyeye ulaşabilirsiniz. Ben ise en iyisi olmak ve kendimle barışık olmak için buradayım."

www.instagram.com

6. Diğer insanların ne düşündüğünü önemsemeyin.

www.instagram.com

Diğer insanların sizin hakkınızda ne düşündüğü ya da söylediği önemli değildir. Bu onların düşüncesidir ve siz kendinizi herkesten iyi tanırsınız. Önemli olan sizin kendinizden memnun olmanızdır. Diğerleri sizi sevmeyi veya sevmemeyi seçebilirler. Bu sizi olmak istediğiniz kişi olmaktan ve yapmak istedikleriniz için çalışmaktan alıkoymamalıdır. Yaptıkları işte en iyi olan insanlardan her zaman nefret edenler olmuştur.

"İnsanların benim hakkında düşündüklerinden korkmam. Kimsenin benim hakkında söylediği önemli değildir."

www.instagram.com

'Ben düşündüklerinden çok daha farklıyım. Michael ve Tyson iki farklı insanlardır. Ben şu anda Tyson'ım.'

7. Sonucu kontrol edenin siz olduğunuzu unutmayın.

www.instagram.com

Sahip olduğunuz zaman düşündüğünüzden daha kısadır ve her şey gibi yaşamın da bir başlangıcı, ortası ve sonu vardır. Orta kısmın kontrolü sizdedir. Bu kısmı istediğiniz gibi geçirebilirsiniz ve son kısma kadar kontrol sizin elinizdedir. Bunu unutmayın.

"Zaman beni korkutan şeylerden biridir. Vakit bir kitap gibidir ve başlangıcı, ortası ve sonu vardır. Sadece bir döngüdür."

8. En iyisi olduğunuza inanın.

www.instagram.com

Başarılı olan kimse yolun başında kendilerine başaramayacaklarını söyleyip sonrasında başarılı olmamışlardır. Eğer en iyisi olduğunuza inanır ve yola böyle başlarsanız en iyisi olursunuz. Bunu düşünmenin zihninize pozitif bir etkisi vardır ve karşılaştığınız zorluklarda dayanmanıza yardımcı olacaktır.

9. Acıyı sevmeyi öğrenin.

www.instagram.com

Başarıya giden uzun yolda acıyla baş etmek zorunda kalacaksınız. İstediğiniz yere ulaşmak için acıya göğüs germelisiniz. Bu yüzden acı hakkında şikayet etmeyi bırakmalı ve onu sevmeyi ve acıdan ders çıkarmayı öğrenmelisiniz. Bu uzun vadede çok işinize yarayacaktır. Buna inanmak zor olabilir fakat ulaştığınız sonuçları gördükçe acının size kattıklarının farkına varacaksınız. Acı sizi daha güçlü yapacak ve en iyisi olmaya ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

"Disiplin nefret ettiğiniz bir işi yaparken çok sevdiğiniz bir işmiş gibi yapmanızdır."

www.instagram.com

Mike Tyson'un bu tavsiyeleri hakkında ne düşünüyorsunuz Yorumlarda buluşalım...

Araba, futbol, oyun, muhabbet gibi konularda sağlam içerikler burada! Sağlam bir yolculuk için ihtiyacın olan şey ise Lassa’da!

Sağlam bir yolculuk için Lassa’dan şaşma!

Popüler İçerikler

Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor
Türkiye’de Büyük Boykot: Hafta Sonu Restoran ve Kafelere Gitmeme Çağrısı Büyüdü
Evren Sesini Duymuş: Kızılcık Şerbeti'nin Çimen'i Selin Türkmen, Diziye Manifest Yaparak Girmiş!
YORUMLAR

daha iyi bir boksor ne geldi ne de gelir, mike reyiz forever!!!

04.12.2020

Mike reyizin Muhammed Ali en iyisidir dediği ve kendisinin idolü olduğunu söylediği zibilyon tane an var yalnız

08.11.2020

👏👏👏👏👏

Pasif Kullanıcı
04.12.2020

bir keşten tavsiye almadığımız kalmıştı 👌

TÜM YORUMLARI OKU (5)