Üniversiteye Kayıt İçin Gidilen Gün Tanışılan ve Dört Yıl Boyunca Selam Verilen İnsan

Öğrenci işlerinin yerini söyler, bankaya sizinle gelir, evrakları nereye teslim etmeniz gerektiğini söyler, sizin için sıraya girer, sizden hep bir adım öndedir ve sonra üniversite hayatı boyunca her gördüğünüzde merhaba der, yılda bir kere de ayaküstü sohbet edersiniz… Herkesin hayatında vardır bu kişi, isimsiz kahramanlar.

1. Sizin gözünüzden ne yapacağınızı bilmediğinizi anlar, çünkü daha öncesinde sizin gibileriyle çok karşılaşmıştır.

s999.photobucket.com

2. Muhtemelen onun burada ikinci günü falandır, yani sizin geçeceğiniz yollardan zaten geçmiştir.

İşte bankaya da geldik...

3. Yardımsever biri olduğu aşikar, üniversite hayatında da sosyal biri olacağı, kulüplere katılacağı, her etkinliğe gideceği besbelli.

4. Hatta onunla genellikle bahar şenliklerinde, sempozyumlarda, kurslarda, vs. karşılaşırsınız, şaşırmayın.

5. Nedendir bilinmez ama üniversiteye kayıt olurken tanışılan kişiyle asla aynı sınıfa düşülmez, gelir yardım eder ve gider… Süper kahraman gibi.

6. Eğer kadınsanız ve bu kişi de erkekse mutlaka bir dönem sizinle yakınlaşma çabaları içine girecektir, bu hiç şaşmaz.

7. Zaten bir erkekseniz, bu kişinin de bir kadın olma olasılığı yok, yine yardım eder ama sadece söylem bazında kalır, bankaya birlikte gidelim çakallığınızı yemeyecektir en baştan.

8. İlk yıl selamlaşıp hal hatır sorarsınız, ikinci yıl sözlü olarak selamlaşıp gülümsersiniz, üçüncü yıl sadece sözlü selam verirsiniz, son yıl sadece kafa selamı ile okulu bitirirsiniz (okulu uzatanlar ve 4 yıldan uzun süreli fakültelere gidenler hariç).

9. İşin garibi, bu kişiyle okuldan mezun olduktan sonra karşılaşırsanız çok daha sıcak bir muhabbet ortamı olur, sanki 4 yılı birlikte okumuşsunuz gibisinizdir.

10. Ona herhangi bir zamanda yine işiniz düşerse yine yardım edecektir, bu üniversitenin ilk günü tanışılan insanın görevlerinin en başında gelir.

11. Arkadaşlarınız size “bu kim?” diye sorduğunda vermeniz gereken cevap “kayda geldiğimde tanışmıştım” olmalıdır, gerisini herkes anlar çünkü hepsinin hayatında böyle biri mutlaka vardır.

12. Bu kişiyle ilişkisini geliştirip arkadaşlık seviyesine ulaştırmış kimse yoktur, sadece aynı sınıfa düşmeleri durumunda bu gerçekleşebilir.

13. Eğer kayıt olmaya anne veya babanızla gelmişseniz, onlar bu kişiyi asla unutmaz, okul bitene kadar “o ilk günkü çocuk n’apıyor, hiç haber alıyor musun?” diye sorarlar.

14. Bazen, bambaşka arkadaş gruplarına girdiğinizi, farklı yollara gittiğinizi gördükçe hüzünleneceksiniz… Ne alakası var? deme arkadaşım oluyor bazen öyle.

Yani demem o ki, bir acayip insandır bu kişi, hayatınıza girer, çıkmaz, çıkmıştır ama kenarda kalakalır öylece, sonra kaybolur, bir gün çıkıp gelir… Hayatımızın en ilginç insanını anlattım size farkında değilsiniz.

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
24.02.2016

Ben okula gittim,gider gitmez kaydımı yaptırıp döndüm,hiçte böyle aksiyonlarım olmadı(öğrenci işlerinde tanıdığı var)

25.02.2016

Benim için bu kişi, 1.80 boylu kel bir hatundu. Sonraları okulun şahsına müstesna kızıyla tanış olmak bana ortamlarda bi hava katmıştı.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ