Üniversiteye Başlayıp İlk Seneyi Yurtta Geçirecek Kişilerin Zamanla Alışması Gereken 15 Durum

Erkek ya da kadın fark etmeden yurtta kalan kişilerin karşılaştığı durumlar genelde birbirleriyle aynı olur. Tabii çok daha farklı bir yurt hayatı yaşayan kişiler olsa da, ister özel ister devlet yurdunda olsun karşılaşılan durumlar ve insan tipleri hep birbirine benzer bir şekilde karşımıza çıkıyor. 

İşte yurtta kalan bir kişinin karşılaşması ve alışması gereken muhtemel 15 durum. :)

1. Her durumu olağan karşılamayı öğrenmek.

Çünkü orası yurt. Onlarca, belki de yüzlerce insanla aynı binada kalınca insan ister istemez her durumu olağan karşılamayı öğreniyor.

2. Ne olursa olsun akşamları geç saatlere kadar dışarıda kalamamak.

Neredeyse her yurdun son giriş saati gece 23.00-24.00 arasında olduğu için tüm arkadaşların gece boyunca çılgınca eğlense bile senin son sosyal medya paylaşımın saat gece 11'e varmadan olacaktır. :)

3. Tatsız şakalara maruz kalmaya alışmak.

Bir sabah uyandığınızda kıyafetinizde veya vücudunuzun bir yerinde bir cıvıklık, ıslaklık vs. ile karşılaşırsanız çok heyecanlanmanıza gerek yok. Sizden önce kalkanlar tarafından tatsız şakalara maruz kalmışsınızdır demektir.

4. Yaşça sizden çok daha büyük kişilerle yaşamak.

İlk zamanlar çok farklı, alışılamayacak bir durum gibi gelse de zamanla alışmaya başlıyorsunuz. E sadece sizin gibi ilk sene kazananlar olmayacak orada. İki sene geç başlayıp, altı senedir okulu bitmemiş adam da orada...

5. İnternet ve priz yetersizliği çaresizliğine düşmek.

Yapacak hiçbir şey yok. Onlarca kişinin kullandığı o interneti siz de kullanacaksınız. Prizlerin boşalıp boşlamadığını siz de gözleyeceksiniz...

6. Her an terlikle dolaşmaya alışmak.

Yurt içinde ayakkabıyla dolaşmak istememek ve beton zemine çıplak ayak basamamak arasında kalıp her an terliklerle dolaşmaya alışmak da yurtta kalarak oluşan bir durum.

7. Eldeki eşyaları çok amaçlı kullanmaya başlamak.

Tabi yurtta yaşayacaksanız, bazı şeylere başlamanız gerekiyor. Bunlardan birisi de elinizdeki eşyaları çok amaçlı kullanmaya başlamak. Çünkü amacınıza uygun asıl eşyalar çoğu zaman eldeki yetersizlik ve yurt kuralları yüzünden elinizde olmayacaktır. O yüzden acıktığınız zaman ütüde sucuk pişirmeyi, sıcak su kesildiği zaman kettle'da su kaynatıp kafanızı yıkamayı göze almalısınız. :)

8. Gece olur olmadık zamanlarda gelen gürültülerle uykudan uyanmak.

Bazen bir tatbikat bazen de odaya aniden birinin girmesi. Rahat bir uykuyu çoğu zaman düşlemeyin...

9. Yemek saatlerine alışmak.

Eskiden çoğu yurtta yemeklerin tatları kötü olsa da son zamanlarda bu durum aşıldı. Lakin yurtlardaki yemek saatlerini kaçırırsanız yemek yemek sizin için imkansız bir duruma dönüşebilir. O yüzden ben geç kalkıyorum, kahvaltıyı öğleden sonra yerim derseniz, bilin ki o gün yemeği dışarıda yiyeceksiniz...

10. Hiç ummadığınız bir anda kendinizi kavga ve tartışmanın tam ortasında bulmak.

Alışmanız gereken durumlardan bir tanesidir. O kadar insanın olduğu yerde bazen kendinizi öyle bir tartışmanın ortasında bulursunuz ki o tartışmanın kimin için çıktığını bile bilmezsiniz. :)

11. Ortak televizyon programı seyretmeye alışmak.

O gün ortak ne istenirse televizyondan o izlenecek, yok öyle benim dizim, programım başladı diye mızmızlanmak. :)

12. Yapmanız gereken çoğu şey için sıraya girmek.

Duş mu alacaksınız, kendinizden önce gireni beklemeyi öğrenmelisiniz. Çamaşır mı atacaksınız sizden önce verilmiş çamaşırları beklemelisiniz. Kısacası beklemeyi öğrenmelisiniz.

13. Gürültü patırtı arasında uyumaya alışmak.

Siz güzel bir uyku çekmek isterken, yan odadan gelecek oda arkadaşlarınızın arkadaşlarıyla birlikte çıkarttığı gürültü arasında uyumaya alışmak... Belki de ileride işinize yarayabilir. :)

14. Tüm alanların amacının dışında kullanılmasına şahit olmak.

Kütüphane, yemekhane, tuvalet... Aklınıza gelecek bütün yerler amacının dışında bir özel alanmış gibi kullanılacak, sizin o alanı amacına uygun bir şekilde kullanmanız durumunda ise size farklı gözle bakacak olabilirler...

15. Kendi kendinize yetebilmeyi öğrenmek.

Belki de en güzel yanı, insanın kendi kendine yetebilmeyi öğrenmesi. Tüm zorluklarla mücadele etmeye alışması...

Popüler İçerikler

HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
27.03.2019

Çamaşır kurutma odasına çamaşırlarımı kontrol ediyorum bir yakıyorum ışığı gece 1 de bile karanlıkta oturmuş telefonla konuşuyor olup size dik dik bakıyorlar napak yani orası kurutma odası niye trip atıyorsun bana.Yok mescidde telefonla konuşanlar ders çalışanlar film izleyenler.Ok yapın hadi yapmayın değil de trip atmayın Allah aşkına manyak mısınız?Odaya giriyorsun tripli şekilde kapıyı çarparak çıkıyor hanımefendiler.Ciddi manada sabır sınıyor bazıları.Gözlerimi kapatıp başlarını duvara sürterek ateş çıkarttığımı hayal ediyorum bazen.Psikolojim bozuldu yurtta.1600 kişilik yurt mu olur?Askeri taburu da geçtik.Yine de mecbur şükür diyip yaşamaya çalışıyoruz.Esas ramazanda yemekhane sırasında oluşan kuyruğu şekeri düşüp ayılan bayılanları göreceksiniz.Yurdun içinde küp şekerle gezip bayılanın ağzına tıkıştırıyoruz.Trajikomik olaylar had safhada.

28.03.2019

Yurtta kalacağıma okumam daha iyi.

28.03.2019

O ilk 1 hafta tam bir duygu seliydi.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ