Üniversiteliler, Sosyal Hayattan Ödün Vermeden Bu Basit Ama Etkili Taktiklerle Yüksek Ortalamanın Kilidini Açın!

Ezberleri boşverin, her şey çok çalışmaktan ibaret değil. Gelin, birkaç basit taktikle başarınızı katlamanın yolunu anlatalım.

Üniversite yılları hiç sona ermeyecek gibi görünse de her şey hızlıca geçiyor, gidiyor.

Geriye harika anılar ve hayatınızın geri kalanında sizden ayrılmayacak bir akademik ortalama kalıyor. Hem yapılacak onlarca aktivite hem de yükselmesi gereken notlar bütünü var. İş bulurken de akademik kariyere göz diktiğinizde de ihtiyacınız olacak bu ortalamayı yüksek tutmak için deneyip onayladığımız ve size vereceğimiz bu tavsiyeleri uyguladıktan sonra bize bolca teşekkür edeceksiniz.

Daha az çalışmayla yüksek bir ortalamaya sahip olmak için yapılması gereken ilk şey gününüzü bölümlere ayırmak.

Tüm gün, onlarca parça halinde çalışmak hem vaktinizi çalar hem de size başarı kazandırmaz. Sabah yahut yatmadan evvel kendinize bir çalışma rutini belirleyin, burada dikkat edeceğiniz kriter 'rahatsız edilmeyeceğiniz' saatleri seçmek. En az dürtüldüğünüz, sohbetini sevdiğiniz dostunuzdan en uzak kaldığınız o an odağınızın da en yüksek olduğu an, zaman seçimine dikkat edin.

5 saatlik yarım yamalak çalışma yerine 2 saat tam performans çalışma sizi çok farklı yerlere götürür.

Zaman yönetimi için değerli bir yöntem de şarj aleti olmadan çalışmak.

Saçma görünüyor olabilir ama etkisi büyük. Bilgisayarda bir makale yazıyorsanız yahut herhangi bir çalışma yetiştiriyorsanız ve ev dışında olacaksanız saçma sapan sitelerde kaybedeceğiniz vakti azaltmak için yanınıza şarj aletinizi almayın. Birkaç saatte işinizi bitirin, sosyal hayata dönüş yapın.

Yüzde yüz etkili.

Kendinizi çalışma motivasyonunda tutmak için 'yapılmayacaklar listesi' hazırlayın.

Her zaman yapacaklarınızın listesini yapmak fayda getirmiyor, özellikle yapmanız gereken onlarca şeyin yanında farkında olmadan zamanınızı çalan birçok şeyi yapıyorsanız. Belki hobilerinizi değil ama zamanınızı çalan birkaç aktiviteden feragat etmek devrimsel sonuçlar yaratabilir.

Çok şey yapmak her zaman başarının yolunu açmıyor, her zaman en önemli şeyleri yapın, kalanlar enerjinize bağlı olsun.

Yatmadan evvel bir sonraki gün çalışmanız gereken konuları, okumanızı gereken makaleleri yahut yeni bir dil öğrenmek için yapılacakları düşünün ve en önemli olanları zihninizde sıralayın. Bir sonraki gün planlarınızda değişiklik yapıp birçok işi bitirmeye çalışmayın, en önemli olanları tamamladıktan sonra zaten yaşadığınız rahatlık diğer işlerinizi de tamamlamanız için gerekli motivasyonu sağlayacak.

Derslere katılmak ve not tutmak da basit görünse de saatlerce çalışmaktan etkili.

Sıradan bir tavsiye gibi görünse de dinleyerek konuların can alıcı kısımlarını öğrenmek, vurguları yakalayıp notlar almak aynı dersi kendimiz çalışmaktan çok daha faydalı olabiliyor. Not alırken de duyduğumuz her şey kağıda geçirmek yerine yaratıcı bir yöntem kullanmak gerek.

Cornell Metodu'nu deneyin. Ders başlarken sayfayı üçe bölün:

Notları alacağımız Ayrıntılar kısmı, kısaltma ve belli başlı ipuçlarını alacağımız Kısaltmalar kısmı ve mevzunun aslını birkaç kelime yahut cümleyle ifade edeceğimiz Özet kısmı. Sıralama numaralarda olduğu gibi, önce notlar alınıyor, ardından kısalatma ve terimler tanımlanıyor, ardından da özet yazılıyor. 

Çalışırken müthiş faydası olan bu yöntemle sayfalarca not almak yerine tek bir sayfayla her şeyi zihnimize kazıyabiliyoruz.

Bu yöntemlere sizin deneyimleriniz sonucunda ekleyecekleriniz varsa yorumları takipteyiz!

Popüler İçerikler

Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı
Ali Koç, Fenerbahçe Tesislerinde Sıkıyönetim İlan Etti
"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı