Üniversiteli Rabia, Köpekten Kaçarken Otomobilin Altında Kaldı

Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi Rabia Kallı’ya (20), köpeklerden kaçmak isterken otomobil çarptı. Ağır yaralanan Kallı, yoğun bakımda tedaviye alındı.

Olay dün akşam saatlerinde, İstanbul Caddesi üzerinde meydana geldi. Süleyman Demirel Üniversitesi Psikoloji Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rabia Kallı, arkadaşı Hilal Topçu ile birlikte yurda doğru yürürken köpek sesi duyunca korkup yola fırladı. Yoldan geçen A.Y.’nin kullandığı otomobil, Kallı'ya çarptı. Ağır yaralanan Kallı, ihbarla gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Kallı, buradaki müdahale sonrası yoğun bakımda tedaviye alındı.

Muğla'nın Milas ilçesinde yaşayan Rabia Kallı'nın ailesi, haberi alır almaz Isparta'ya geldi. Hastanede açıklamada bulunan baba Emin Kallı, 'Maalesef acı bir durum. Kızımın trafik kazası geçirdiğini öğrendik, apar topar buraya geldik. Anlatıldığına göre köpekten korkmuş, korktuğu için hemen yola fırlamış. Yola fırlayınca geçen araç çarpmış. Tahmin ediyorum araç da hızlı olmamış olsaydı birkaç sıyrıkla atlatırdı. Şu an kendisi yoğun bakımda, umutla bekliyoruz' dedi.

'Can havliyle bir anda kendini yola attı'

Olay sırasında Rabia Kallı ile beraber olduğunu belirten Hilal Topçu ise şöyle dedi:

'Biz yurda doğru yürüyorduk. El ele tutuşuyorduk bir anda Rabia bana ‘Hilal köpekler üzerimize geliyor’ dedi. ‘Ne köpeği’ dedim görmemiştim. ‘Hilal köpekler üzerimize doğru geliyor, koş’ dedi. Can havliyle bir anda kendini yola attı. Ben de elini tutuyordum. Sonra direkt yola baktım, araba geliyordu. Ne kendimi ne onu durduracak vaktim vardı. Hiç bir şey yapamadım o an.'  

Hilal Topçu, Isparta'da başıboş köpek sorunu olduğunu belirterek, 'Başıboş çok köpek var. Rica ediyorum buna çözüm bulunsun' dedi.

Popüler İçerikler

Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
İlber Ortaylı'dan Ayasofya Tepkisi: ''Allah Cezanı Versin Senin''
YORUMLAR
07.03.2022

Bu kaçıncı köpek haberi ya,az önce bir çocuk kaçarken kamyonun altında kalmış bacağını kaybettiği haberini okudum.Bu kişilerin yerinde hepimiz olabiliriz?Belediyeler ne iş yapıyor?Sokak hayvanlarını toplamalılar.

07.03.2022

Sokak hayvanları çok daha güzel ortamlara toplanılıp orda bakımları yapılmalı. Bunda anlaştık. Fakat olaya birde şurdan bakalım. Bir insanda ki korku duygusu ne durumlarda oluşur? Hangi durumlarda insan hayatında sabit kalır? İnsan herhangi bir duygusunu kontrol edemediği durumda ne olur? Bazı insanlar korkularını, bazıları öfkelerini, bazılarıda mutluluklarını vs. kontrol edemezler. Öfkesini kontrol edemeyen biri başka biriyle tartıştığında burda bir hatalı aramak gerekir mi? Aramak gerekirse hatalı olan kimdir? Genç arkadaşımıza acil şifa diliyorum. Tüm güzel enerjim onunla olsun!

07.03.2022

Şimdi buraya hayvan'severler gelmeden yazayım. Sokak köpeği, sokak kedisi vs. gibi kavramlar popülizmin bir ürünüdür. Sokakta bir köpek gördüğünde ''ayyyy ne kadar tatlı'' demek zorunda hissettiren bir baskı hissediyorsan bu popülizmdir. Köpekler toplanıyor, birileri çıkıp ekiplere hakaret ediyor! Biz de seviyoruz bu canlıları ancak alıpta goynumda saklim modunda takılmayın artık! Sizin lüks korunaklı villalarınıza bir tane sokak hayvanı giremiyorken. Balkonundan gördüğün sokak köpeğinin storysini atıyorken kalkıpta boş hayvanseverlik taslamayın! Sokak köpekleri toplatılmalı! Kendi şartlarına uygun güzel bir barınakta yaşamalı..

07.03.2022

Sokak köpekleri bizim gibi az gelişmiş ülkelerde olur.

Abartma amk

TÜM YORUMLARI OKU (53)