Üniversiteler Kapanacak mı, Online Eğitime mi Dönülecek? Üniversitelerde Yüz Yüze Eğitim Bitiyor mu?

2021-2022 güz dönemi ile birlikte üniversitelerde yüz yüze eğitim dönemi yeniden başlamıştı. Okulların yüz yüze eğitime devam edip etmemesi tartışmaları devam ederken, yaklaşık 8 milyon üniversite öğrencisi önümüzdeki dönemde eğitimlerin nasıl verileceğini merak ediyor.  Omicron varyantının tüm dünyayı kasıp kavurmasının ardından gözler üniversitelerin son durumuna çevrildi. Üniversiteler kapanacak mı? Yüz yüze eğitime geçilecek mi? İşte detaylar...

Omicron varyantının hızlı yayılmaya başlaması ile birlikte üniversite öğrencileri; 'Üniversiteler kapanıyor mu, yüz yüze eğitim bitiyor mu?' gibi sorular hakkında araştırmalar yapmaya başladılar. Koronavirüs sebebiyle sıklıkla son dakika gelişmelerinin yaşandığı bu dönemde gözler ÖSYM'ye çevrilmiş durumda . Peki üniversiteler kapanacak mı, yüz yüze eğitime geçilecek mi?

Üniversiteler Kapanacak Mı?

Üniversitelerde online eğitim ile ilgili YÖK tarafından yapılmış resmi bir açıklama henüz yok ancak bazı üniversiteler kendi içinde hibrit eğitim ya da bir süreliğine online eğitim kararı aldığını duyurdu.

İTÜ'den Online Eğitim Açıklaması:

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Aldığımız tedbirler kapsamında 2021-2022 Güz yarıyılı sonuna kadar, yüz yüze yürütülen derslerin tamamının hibrit yöntemle yürütülmesine karar verildi. Öğretim elemanlarımız dersi sınıfta anlatacak ve sınıfa gelebilen öğrenciler dersi yüz yüze dinleyecek, sınıfa gelemeyen öğrenciler ise dersi eşzamanlı olarak Zoom yayınında uzaktan takip edecektir. Merkezi Derslik Binası’ndaki çalışma alanlarında seyreltmeye gidilecek ve bina içerisinde maske kullanımı konusunda güvenlik tarafından uyarılar sıklaştırılacaktır. Yarıyıl içi ve yarıyıl sonu sınavları yüz yüze yapılacak” dedi.

Işık Üniversitesi Online Eğitim Açıklaması:

Işık Üniversitesi Twitter hesabından 'Ülke genelinde artan COVID-19 vakaları sebebiyle ek tedbirler alma ihtiyacı doğdu. Üniversite senatosu 29 Aralık 2021 tarihinden itibaren 9 Ocak 2022 tarihine kadar uzaktan (online) eğitim kararı aldı. Uygulamalı derslerin fiziki ya da uzaktan (online) yapılmasıyla ilgili olarak Fakülte ve Müdürlükler ayrıca karar alacak, kararları zaman yitirmeksizin duyuracak” şeklinde açıklama yaptı.

Popüler İçerikler

Arnavutluk Yeni Bir İslami Devlet Kurmayı Planlıyor: Alkol Yasağı Yok, Kadınlar İstedikleri Gibi Giyinebilecek
Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ı Şehit Eden Katil, Adliyeye Çöp Poşeti ve Hayvan Taşıma Aracıyla Sevk Edildi
Gülben Ergen’den Narin Güran Cinayetinin Şüphelilerinden Anne Yüksel Güran’a Çok Sert Sözler