Üniversitede Yemek Ücretine Yüzde 175 Zam

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde yemek ücretlerine yüzde 175 zam yapıldı. 4 lira olan bir öğün yemek ücreti, 11 liraya çıkarıldı. Öğrenciler ve eğtimciler fahiş zamma tepkili...

Üniversitelerde yeni akademik dönem peş peşe başlarken öğrenciler eğitimin her aşamasında akıl almaz zamlarla karşılaşıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde (MSKÜ) yemek ücretlerine yüzde 175 zam yapıldı. 4 lira olan bir öğün yemek ücreti, 11 liraya çıkarıldı. 

BirGün'ün haberine göre, zammın açıklanan enflasyonun çok üzerinde olduğuna vurgu yapan Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran bu bedellerle sunulan yemek hizmetinin ulaşılabilir olma vasfını yitirdiğini söyledi.

"Öğrenciler açlığa itiliyor"

Devletin açıkladığı enflasyondan daha yukarıda bir artışın kabul edilmez olduğunu aktaran Savran, “Öğrencilere yemek ücreti Gazi Üniversitesi’nde 4,5 TL, İstanbul, Sakarya, Harran üniversitelerinde 5 TL, ODTÜ, Akdeniz, Giresun üniversitelerinde 6TL, Ege ve Uludağ’da ise 6,5 TL. Yüksek yemek bedelleri öğrencileri, hiçbir fiyat kontrolü uygulanmayan kantin kafeteryalara mahkûm edecektir” dedi. Savran, şunları söyledi:

 “Hayatın pahalılığını fırsatçılık, kötü niyet, karaborsacılık gibi kavramlarla niteleyen ve bu yolla açıklamaya çalışan iktidarın gözünden bile baksak üniversite yönetiminin yaptığı bu fahiş zamlar nasıl açıklanabilir? Bunun takdirini kamuoyuna bırakıyor, zamların derhal geri alınmasını talep ediyoruz.”

Zamlara tepki gösteren bir öğrenci de, “Öğrenciler resmen açlığa itiliyor. Doğru düzgün yemek yiyebileceğimiz tek yer üniversite yemekhaneleri. Bunu da elimizden almaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Popüler İçerikler

Anlaşma Sağlandı: Alex de Souza Süper Lig'e Geri Dönüyor!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
01.10.2022

Eğitim seviyesi arttıkça oy oranı düşen parti, gençlerden hıncını böyle alıyor. Aç bırakma, yobaz yurtlara muhtaç etme, mülakatta eleme...

01.10.2022

Güzel hızla layığını buluyor halk

01.10.2022

Bunlar için, gerçi her ülkede aynısıdır bu arada, eğitimli insan tehlikelidir zira kolay güdemezsiniz. O yüzden eğitimsiz insanlar göreceli şükür ederken, zira zaten bir nitelik ve liyakatları olmadığından verilene de minnet eder, eğitimli insanlar isyan eder! Toplumdan isyan beklemeyin yani! Birileri organize etmezse onların protesto etme ihtimali düşüktür! Zaten oy alamadığı en büyük zümre eğitimli zümresi! İstatistikler bunu göstermekte. O yüzden yapılabiliyor ya bu zamlar! Bunların istediği Aydın insan değil cahil ya da onlardan olan Aydın insan sınıfı! Diğerleri düşmanları zaten!

TÜM YORUMLARI OKU (11)