Üniversitede Vahim Tablo: Son 5 Yılda 1.1 Milyon Öğrenci Okulunu Bıraktı

Son 5 yılda okulunu bırakan veya donduran üniversite öğrencisi sayısının 1 milyon 155 bin olduğu açıklandı. Ayrıca ayrılanların sayısının her yıl giderek katlandığı, son 1 yılda yüzde 92 artış gerçekleştiği belirtildi.

40 bin öğrenci devlet yurduna yerleştirilemedi

Gelen yanıtlara göre sadece geçen yıl, başvuru yapmasına rağmen 40 bin öğrenci devlet yurdunda yer bulamadı. Dolayısıyla bu öğrenciler ya pahalı özel yurtlara gitmek ya da ev kiralamak zorunda kaldı.

Geçen yıl 408 bin öğrenci üniversiteyi bıraktı

MEB'den gelen yanıtta ise son 5 yılda 1 milyon 115 bin 530 öğrencinin büyük umutlarla kayıt yaptırdığı üniversitelerinden kaydını sildirdiği ya da kaydını dondurduğu bilgisi geldi. Resmi verilere göre, 2013-2014 eğitim öğretim döneminde 135 bin öğrenci üniversiteden koparken bu sayı devam eden sonraki yıl 161 bine, bir sonraki yıl 197 bine, 2016-2017 döneminde de 212 bine çıktı. Ekonomide sıkıntıların daha da arttığı en son 2017-2018 döneminde ise üniversiteyi bırakan öğrenci sayısı bir önceki yıla göre yüzde 92.2 gibi olağanüstü düzeyde artarak 408 bini aştı.

"Gençlerimizi bu girdaptan kurtarmak zorundayız”

Ednan Arslan, ortaya çıkan tablonun işsizliğin, derinleşen yoksulluğun, insanların yaşadığı büyük çaresizliğin geldiği vahim boyutu gösterdiğini söyledi. 

Arslan, “Demek ki insanlar artık dişinden tırnağından artıramayacak duruma gelmiştir. Bu tabloyu bu iktidar yaratmıştır. Ülkemizin aydınlık geleceği olan gençlerimizi bu girdaptan kurtarmak zorundayız” dedi.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
YORUMLAR
12.01.2019

Girdap falan yok, zibil gibi üniversite açtılar gençler artık üniversiteden mezun olduklarında iş bulabileceklerine inanmadıklarından bırakıyor bölümleri.

12.01.2019

Belli yıllar geri ödemesiz öğrenci kredileri var. Eğer ben bu okuldan mezun olursam bu parayı rahatça ödeyebilirim diyebilse insanlar çekilebilir. Arkadaşların için üzüldüm ama dediğim gibi üniversitelerden mezun olunca iş bulabileceklerine inanmadıkları ve ödeyemeyeceklerine inandıkları için bırakmışlardır.

12.01.2019

Herkesin önünde iki seçenek var: 1) Üniversite okuyup işsiz kalmak. 2) Üniversite okumayıp işsiz kalmak.

12.01.2019

e onedioda sallarken ona buna nasıl cahil diyeceğiz peki en az 2 yıllık bitirmeden?eğitim önemli.iş miş boşver.

13.01.2019

Devlet nasıl yönetilmez? Toplum nasıl umutsuzluğa ve paranoyaya sevk edilir? Pırıl pırıl çocuklar nasıl zombiye çevrilir? Affedilemeyecek kadar büyük yanlışlardan efsaneler ve kahramanlar nasıl türetilir? Omurgasızlık nedir? Cehalet nasıl erdem diye pazarlanır? Din nasıl istismar edilir? İnsana nasıl değer verilmez? Nasıl korku ekilir nasıl korku biçilir? Güvensizlik ortamından nasıl beslenilir? Krizler nasıl fırsata çevrilir? Adaletsizlik nedir? Devlet nasıl putlaştırılır? Halk nasıl aptallaştırılır? Otoriter, güce tapan, militarist kafa yapısı nasıl oluşturulur? Her durumda zayıf ve çaresiz insanlar nasıl suçlanır? Bütün bunlar bayrak, mushaf ve karizmatik liderlerle nasıl ört bas edilir? Bütün bunları bize ve tüm dünyaya öğrettiğin için teşekkürler Türkiye.

TÜM YORUMLARI OKU (57)