Üniversitede Bilimsel Projeler İçin Ayrılan Kaynakla Tencere Tava Almışlar

Bilimsel araştırmalar için ayrılan kaynakların bir üniversitede altyapı projeleri için, bir başka üniversitede ise mutfak araç gereci için harcandığı ortaya çıktı. 

2 üniversite yönetiminin, “Bilimsel Araştırma Projesi” adı altında, bilimsel proje tanımına uygun olmayan bazı projeleri desteklediği öğrenildi.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin imzalı habere göre torpil iddiaları ile gündeme gelen ve üniversite yerleşkesine yapılacak cami için IBAN paylaşıp destek isteyen eski AKP Milletvekili Cem Zorlu’nun rektörü olduğu Necmettin Erbakan Üniversitesi, “Bilimsel araştırma projesi” adı altında altyapı projelerini destekledi.

Üniversite bünyesinde destek verilen projelerden bazılarının, “İtki ve Yanma Laboratuvarı Altyapı Projesi, Analiz Laboratuvarları Altyapı Projesi” ve “Tıbbi Viroloji Bilim Dalı Demirbaş İhtiyacı Projesi” olduğu belirlendi.

Bilimsel proje kaynağı ile mutfak araç gereci

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin de bilimsel araştırmalar için ayrılan kaynaklar ile mutfak araç gereci aldığı Sayıştay denetimlerine yansıdı.

Sayıştay’ın Cumhuriyet Üniversitesi’ne ilişkin denetim raporunda, 

“Bilimsel araştırma projesine ayrılan kaynakların bilimsel altyapı ve destek hizmeti yerine idare hizmetlerinde kullanılacak demirbaşların alımında kullanıldığı görülmüştür. Bu çerçevede bilimsel araştırma projeleri kapsamında yazılım ve mutfak araç-gereçleri alımı ile mutfak tadilatı gibi yapımlar tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
YORUMLAR
22.10.2020

İşim gereği Türkiyenin hemen her yerindeki Üniversite BAP birimleri ile çalışıyorum. Merak edenler bakabilir sitelerinden, her yıl üniversiteler ortalama 200-300 tane notebook bilgisayar, Tablet bir okadar monitör alır mesela. Hocalar odalarına klima alır. Hatta bazı hocalar buralardan cihaz, kit v.b. alımı yapmış gibi gösterip, evine tv, kendine cep telefonu bile alır. Firmalar da hoca ile arasını iyi tutumak ve bundan sonraki projelerde iş alabilmek için bunları yapmak zorunda kalıyor maalesef. Çünkü hocanın istediği şeyi yapmazsan bir sonraki alımda sana bilgi gelmez, gelse bile teklif değerlendirmeye alınmaz bir şekilde ya yok olur yada istediğim şartlara uymuyor diye değerlendirme dışı bırakılır. 20 yılda neler gördüm, neler duydum tahmin edemezsiniz ve hala bunlar devam ediyor, önüne geçilemez bunların.

22.10.2020

Ancak böyle biri ya çekemediği için, ya da kendi çıkarına uymadığı için şikayet ederse ortaya çıkıyor bunlar. Hani bir laf vardır "imam bunu yaparsa cemaat ne yapar diye" senin devlet kademesindeki en baştakilerden muhtarına kadar hepsi yerken, hocalar yemiş çok mu.

Sayıştay denetçilerine teşekkür etmek lazım ama hale bak, görevini yapması gerektiği gibi yapan adama teşekkür etmek gerektiği düşünür hale geldik.

22.10.2020

cumhuriyet üniversitesinde gastronomi bölümüne alınmış o tencere tava. eğer böyleyse çokta absürt bişey göremedim ki doğruluk payı var gibi

TÜM YORUMLARI OKU (15)