Üniversite Öğrencisinin İntiharı Sosyal Medyada Canlı Olarak Yayınlandı!

Kuzey Çin'de yer alan Gansu'da geçtiğimiz hafta kan dondurucu bir olay yaşandı. 19 yaşındaki öğrenci Li Yi-yi Qingyang şehrinde intihar etti.

Geçen hafta Li, Qingyang'ta bir mağazının tepesinde görülmüştü. Büyük bir kalabalık binanın altında toplandı ve insanların çoğu Çin uygulaması olan Kuaishou'da bu anı canlı olarak yayınlamaya başladılar.

Birçoğu, yer bildirimiyle uygulamada popüler oldu ve dikkat çeken bir başka olay bu  canlı yayınlardan birinin isminin '1,2,3, Atla!' olması.

Başka bir şaşırtan zalim mesaj ise "Atlayacaksan atla, trafiği tıkıyorsun." mesajıydı.

Canlı yayınlar sona erdikten sonra ünlü websitesi Weibo'da ekran görüntüleri paylaşıldı ve atılan yorumlar hiç iç açıcı değil.

-Atla işte. Orda oturup kimi bekliyorsun?

-Acele et ve atla. Atladığını gördükten sonra çocuklarımı okuldan almaya gideceğim.

-Hala atlamıyor, kaç saat oldu?

Weibo'da paylaşılan postlarda gördüğümüz üzere, insanlar bunu eğlence olarak algılayıp Li'nin atlaması için tezahürat yapıp alkışlamışlar. Bazıları da bu durumu gülerek izlemiş.

Bu insanların çoğu insan hayatına saygısızlıktan dolayı tutuklanmış bulunmakta.

"Kalbim çok kırıldı ve ağlamak istedim. Bunu izleyen insanlar çok zalimler. Neden atlamak istediğini bile merak etmemişler. Umarım adalet yerini bulur."

"Bir insan intihar ediyor ve halk bunu canlı olarak yayınlıyor. Neden canlı yayınlar bloke edilmedi? Niye yayınlanmasına izin verildi? Canlı yayınları kontrol etmiyor musunuz?"

"Kuaishou'yu kapatabilir miyiz? Bu cidden mide bulandırıcı."

Uygarlığın gerçek ölçüsü; ne nüfus çokluğu, ne kentlerin büyüklüğü, ne de üretim bolluğudur. Gerçek ölçü, ülkenin yetiştirdiği insanların nitelikleridir.   

                                                                                                Ralph Emerson

Popüler İçerikler

Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
28.06.2018

"İnsan hayatına saygısızlıktan dolayı tutuklanmış" mı? Ah ulan ahh! Bize nasıl da ters :'(

28.06.2018

çinde sadece çinli olanların insan hayatına sagısı var. ah ulan ah dediğin o devletin doğu türkistanda neler yaptığını festival uğruna köpek kedi ne bulursa yediğini ve canlı maymunların beynini bir çekiç yardımı ile açıp hayvan ölmeden kanlı kanlı yediklerini unutuyorsun...

Pasif Kullanıcı
28.06.2018

İnsan sayısı çoğaldıkça insan hayatı değersizleşir. Çok olan şeyin değeri düşer.

28.06.2018

Bu rezillik Türkiye'de de olmuştu. Köprüdeki adama arabalardakinden biri "Atla artık trafiği tıkıyorsun" dediğinde adam atlamıştı. Nasıl alabiliyorsunuz bunun vebalini? Nasıl bu kadar vicdansız olabiliyorsunuz?

TÜM YORUMLARI OKU (27)