Üniversite Kayıtları Başladı! Üniversite E-Kayıt Nasıl Yapılır, Son Tarih Ne Zaman?

Üniversite kayıtları 22 Ağustos Pazartesi günü itibariyle başladı. YKS sürecini tamamlayan ve geçtiğimiz gün açıklanan yerleştirme sonuçlarında bir lisans ya da önlisans programına yerleşen adaylar için bugün kayıtlar açıldı. Adaylar üniversitenin istediği belgeleri tamamlayıp öğrenci işlerinden kayıtlarını yapabildiği gibi, e-kayıt sistemi üzerinden de süreci tamamlayabilir. Peki üniversite e-kayıt nasıl yapılır? Üniversite son kayıt tarihi ne zaman? İşte detaylar...

Milyonlarca üniversite adayı için süreç neredeyse sona erdi. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların kayıtlarını tamamlaması adına sistem açıldı.

22 Ağustos Pazartesi günü üniversite kayıtları başladı. Adaylar kayıt sürecinin nasıl işleyeceğine dair araştırmalarına başladı. Elektronik kayıtlar 22-24 Ağustos arasında son bulacak. Normal kayıt işlemlerinin son günü ise 26 Ağustos 2022.

Üniversite E-Kayıt Nasıl Yapılır?

Elektronik üniversite kayıtları e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleşmektedir. Adaylar, YÖK'ün sunmuş olduğu online kayıt sistemine TCK ve e-Devlet şifreleri ile giriş yapmalıdır. Bu noktada adayların sistemdeki bilgilerinin hepsinin doğrulanmış olması önemlidir. E-kayıt zorunlu bir işlem değildir. Fakat üniversite kayıtlarının gerçekleştirilmesi gereklidir. 

E-DEVLET YÖK ÜNİVERSİTE E-KAYIT EKRANI

Üniversite Kaydı İçin Gerekli Belgeler

  • Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi,

  • Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge,

  • Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri,

  • Yükseköğretim kurumları tarafından talep edilmesi durumunda 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf,

  • Yükseköğretim kurumlarına kayıt işlemlerinde öğrencinin YÖKSİS veri tabanında başka bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olduğunun tespit edilmesi halinde aynı düzeyde örgün bir programa kayıt yaptırmaması halinde ortaöğretim diplomasının aslı olmadan da kaydı yapılarak daha önce kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan bu bilgi teyit edilecektir.

  • Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

Elektronik kayıt yapmayacak öğrenciler için gereklidir.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Meraklı Bekleyiş: Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlayacak? Üniversite Kayıtları İçin Gerekli Belgeler Neler?
Üniversiteyi Kazanınca Gelen Beyin Akmasından Hayat Kurtaran Mevlit Pilavına Son 24 Saatin Viral Tweetleri

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti