YKS 2. Ek Tercih Üniversite E-kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır? Üniversite Son Kayıt Ne Zaman?

Açıklanan YKS sonuçlarına göre  2.ek yerleştirmede kayıt hakkı kazanan adaylar ne zaman nasıl işlem yapabileceklerini araştırıyor. Elektronik kayıt olarak da adlandırılan e-kayıt, online ya da internetten kayıt olarak yapılabiliyor. Üniversite e kayıt işlemleri ile öğrenciler üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapabilecek. Peki, üniversite 2. ek yerleştirme kayıtları ne zaman ayın kaçında yapılacak? 2021 YKS üniversite e-kayıt nasıl yapılır, sadece e-kayıt yaptırmak yeterli mi ve gerekli belgeleri neler? İşte detaylar…

YKS 2. ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar gözlerinin kayıt tarihlerine çevirdi. Peki, üniversite kayıt işlemleri ne zaman yapılacak?

YKS Ek Yerleştirme Üniversite Kayıtları Ne Zaman?

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 26 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirecek. Asıl başvuru öncesi elektronik kayıtlar ise 26-31 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Üniversite E-kayıt Nedir? Nasıl Yapılıyor?

Zorunlu olmamakla birlikte, tercihe bağlı olarak yapılan e-kayıt, ilk kayıt yerine geçmektedir. Elektronik kayıt olarak da adlandırılan e kayıt, online ya da internetten kayıt olarak da adlandırılır. Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak üniversite için başvuru ve asıl kayıt zorunludur. İsteyen adaylar e-devlet üzerinden istemeyenle ise kazandıkları üniversitelere giderek başvuru ve kayıt yapabilirler. Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınacak. Adaylar,  https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Üniversite Kayıtları İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

YKS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

Popüler İçerikler

Türkiye'ye Gelir mi? Suudi Arabistan'da Forma Giyen Cristiano Ronaldo'dan Değişim Kararı
18 Yaşındaki Şampiyon Balerin Eylül Sıla Ilgaz, Aile Evindeki Odasında Ölü Bulundu
"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler