Üniversite Diplomasının İptal Olmasının Ardından Ekrem İmamoğlu'ndan İlk Açıklama Geldi

CHP, Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için 23 Mart'ta ön seçim düzenleyecekti. Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'yatay geçiş' soruşturması kapsamında ön seçime günler kala diplomasıyla ilgili karar alındı.

İstanbul Üniversitesi, İmamoğlu'nun üniversite diplomasını iptal etti.

Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığını resmen açıklamıştı. Ancak üniversitede yatay geçişte usulsüzlük yaptığına dair soruşturma sürüyordu.

CİMER'e yapılan bir başvuruda, İmamoğlu'nun 1990 yılında Girne Amerikan Üniversitesi'nden (GAÜ) İstanbul Üniversitesi'ne usulsüz geçiş yaptığı iddia edilmiş, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü de İmamoğlu'nun üniversite tarafından ilan edilmiş yurt dışı yatay geçiş kontenjanına başvurduğunu ve başvurusunun ilgili maddelerce değerlendirilerek kabul edildiğini açıklamıştı.

Ancak sürece ilişkin tartışmaların alevlenmesinin ardından Ekrem İmamoğlu'nun yatay geçişte usulsüzlük yaptığına dair soruşturma başlatılmıştı. Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) hazırlanan raporda İmamoğlu'nun yatay geçiş şartlarını sağladığı, ancak 1990'da GAÜ'nün, YÖK tarafından tanınmadığı ifadesi yer almıştı.

Ekrem İmamoğlu, soruşturma kapsamında 5 Mart'ta ifade vermişti. İstanbul Üniversitesi bugün (18 Mart) Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edildiğini açıkladı.

İstanbul Üniversitesi'nden yapılan açıklamada Ekrem İmamoğlu ve onun gibi geçiş yaptığı tespit edilen 28 kişinin diplomalarının iptal edildiği açıklandı. Kararın ardından ilk tepkiler gelmeye başladı.

Ekrem İmamoğlu karar sonrası ilk açıklamasında "Hukuksuzdur." dedi.

İmamoğlu'nun X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

'İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu'nun kararı HUKUKSUZDUR.

Böyle bir karar alma yetkileri yoktur. Yetki, sadece İşletme Fakültesi Yönetim Kurulu’ndadır. Bu kararı alanların tarih ve adalet önünde hesap verecekleri günler yakındır. Adalete, hukuka ve demokrasiye susamış milletimizin yürüyüşü durdurulamayacak.

Kurtuluş Yok Tek Başına!'

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Üniversite Diplomasının İptal Olmasının Ardından Ekrem İmamoğlu'ndan İlk Açıklama Geldi
Ekrem İmamoğlu'nun Diploma İptali Sonrası Mansur Yavaş'tan da Tepki Geldi: "Adaylığımı Askıya Alıyorum"
Ekrem İmamoğlu'nun Avukatından Diploma İptaline İlişkin İlk Açıklama: "Bu Karar Yok Hükmündedir!"
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

İsrail'in Eurovision'da Men Edilmediği Açıklandı: 5 Ülke Eurovision'dan Çıktığını Açıkladı
Milli Eğitim’den Bir Yeni Değişiklik Daha: Okula Başlama Yaşı Yeniden Değiştiriliyor!
Bilim İnsanları Açıkladı: Mars, Bilinenden Çok Daha Uzun Süre Yaşanabilir Olabilir
YORUMLAR
18.03.2025

bu hükumet bir gece ansızın sizi terörist ilan edebilir, turk vatandaşlığından çıkarabilir. Bu noktaya geldik. adalet de hükumetin köpeği olmuş durumda

Pasif Kullanıcı
18.03.2025

Şaka gibi bir ülke ama hiç komik değil !! 😡

18.03.2025

Kararın alındığı tarih manidar. Nedense hep böyle özel ve gurur verici günlerde, böyle garip kararlar alıp, ortalığı bulandırıyorlar. Doğru düzgün 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlanmadı. Tebrikler...

TÜM YORUMLARI OKU (44)