EFSA'nın raporu, un kurdunun 'yeni tür gıda maddeleri' sınıflandırmasına sokulması için yapılan başvuru üzerine geldi. EFSA uzmanları, larvanın ağırlıklı olarak protein, yağ ve diyet lifleri içerdiğini, bundan dolayı tüketiminin 'fizyolojik dezavantaj' oluşturmayacağını bildirerek, zehir ihtivasını inceleyen toksikolojik araştırmalarda da endişe verici bir bulguya rastlanmadığını kaydetti. EFSA raporunda kontaminasyonun sadece böceğe verilen yemin zehirli maddeler ihtiva etmesi durumunda görüldüğü de belirtildi. Uzmanlar, böcek ihtiva eden ürünlerde gıda alerjilerine de dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
EFSA uzmanlarından Ermolaos Ververis, 'EFSA'nın bu ilk risk değerlendirmesi, AB çapında ilk izinlerin verilmesinin yolunu açabilir' dedi. AB ve üye ülkeler, EFSA'nın değerlendirme raporu temelinde un kurdunun örneğin proteinli çikolatalarda, makarna gibi unlu mamüllerde ya da mangalda larva şeklinde kullanılmasına yeşil ışık yakabilecek.
Bildiğim kadarıyla çok daha az tahılla daha fazla et ve protein elde edilebiliyor böceklerle. Afrika ülkelerine de kıtlığa karşı bu önerilmişti. Küresel iklim değişikliği ağırlığını gösterdikçe dünyanın her yerinde gündeme gelecektir. Ama yine de yetiştiğimiz kültür itibariyle insanın midesi almıyor. Mesela 2002 yapımı Ghost Ship filminde kurtçuklu bir sahne vardı. Bu tür sahnelerle yetişmiş bizler için kolay kolay kabul edilebilir bir şey değil böcek yemek.
İnsanoğlu işte,Çini yarasa yiyorlar diye eleştirir ama kendi bok bulsa bok yer.
yemediğimiz bu kaldıydı mumbar bağırsak yiyen milletimiz bunu da yer gerçi