Umudu Birlikte Yeşerteceğiz! Yangının Yaralarını Sarmak İçin TEMA Başta Olmak Üzere Tüm Türkiye Seferber Oldu

Türkiye'nin özellikle tatil bölgelerinde çıkan peş peşe yangınlar adete ciğerlerimizi yaktı. Kahrolduk, mahvolduk! Ormanlarımızı, evlerimizi, köylerimizi, binlerce canlımızı kaybettik. Çalışmalar hala devam ediyor, yangının devam ettiği bölgeler hala var. Her felakette olduğu gibi yine insanımız elini taşın altına koymaktan ve yardımlarını esirgemekten geri kalmıyor. Dayanışırken çok güzeliz! 💚

Ülkenin dört bir yanından alevler yükseliyor, kalbimiz de yanıyor. Manavgat'tan aldığımız acı haberlerden sonra peş peşe gelen yangın haberleriyle daha da kahrolduk.

Türkiye Yanıyor! Bodrum, Didim, Alanya, Kütahya ve Kocaeli...

Yangınlar kontrol altına alınmaya çalışılıyor ancak imkanlar yetersiz...Ağaçlarımız, ciğerlerimiz, hayvanlarımız, evlerimiz, insanların geçim kaynakları, bağları ve bahçeleri cayır cayır yandı.

Canımızdan can gidiyor, elimizden bir şey gelmiyor...

Manavgat'ta Meydana Gelen Yangının Boyutunu Gösteren Çiftçi Gözyaşları İçinde Kaldı

Hala kontrol altına alınamayan yangınlar var, binlerce hektarlık alanlar yok oldu. Müdahale ve soğutma çalışmaları devam ederken bir yandan acı haberlerle sarsılmaya devam ediyoruz.

Şu ana kadar en az 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Marmaris yangınında su taşıyan 25 yaşındaki Şahin Akdemir de hayatını kaybeden vatandaşlarımız arasında...

Otelde çalışan Şahin, yangın ekiplerine su yardımı yaptığını Instagram hikayelerinde paylaşmış. Hatta 1 ay önceki yangında da ekiplere yine aynı şekilde yardımcı olmuş. Kahrolduk, mahvolduk!

Marmaris Yangınında Su Taşıyan Şahin Akdemir'in Hayatını Kaybetmeden Önceki Paylaşımları Kahretti

Her felakette olduğu gibi yine iş başa düşüyor ve her defasında daha fazla kenetleniyoruz. Manavgat başta olmak üzere yangından etkilenen bütün il ve ilçelere yardım kampanyaları düzenleniyor. Herkes bir şekilde taşın altına koyuyor elini.

twitter.com

Evinin kapısını açanlar, yardım kolileri hazırlayanlar, gönüllüler eşliğinde yapılan hasar tespit çalışmaları. Yine biz bize yetmeye çalışıyoruz elimizden geldiğince...

twitter.com

Yaraları hep birlikte sarmak için,

twitter.com

Umudumuzu ve geleceğimiz yeniden yeşertmek için tüm Türkiye seferber oluyor!

Spor kulüplerinden,

Futbolcularımıza,

Birçok ünlü isim ormanlık alanların eski haline dönebilmesi için TEMA Vakfı’na gelir bağışı ve fidan bağışıyla destek vermeye başladılar.

900.000'i aşkın gönüllüsü bulunan, erozyonla mücadele ve doğal varlıklarımızı koruma amacıyla kurulan TEMA Vakfı ise büyük bir yardım kampanyası başlattı.

twitter.com

Kampanyaya ilgi çok yoğun oldu 💚

Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve yaralılarımıza geçmiş olsun diliyoruz. Bütün yaralarımızı birlikte saracağız 🙏

Pek çok kurum ve kuruluş da dayanışma örneği sergiliyor, tamamı için 👇

Güney Şehirlerimizle Birlikte İçimizi de Yakan Yangının Yaralarının Sarılması İçin Seferber Olan Kurumlar

Popüler İçerikler

Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
YORUMLAR
30.07.2021

hırsızın ibanı yerine desteğinizin karşılığını alabileceğiniz güvenli kurumlar. ben temayı tercih ettim. hepsi de vaad ettiğini yapacak yerler.

30.07.2021

Bazı insanların sırf eleştiri yapmak için yaptığını düşünüyorum. Evet birçok kurumun itibarı sarsıldı ama şu zamana kadar çıktığım her uzun yolda yol üzerinde birçok TEMA vakfı tarafından yeşillendirilen yere denk geldim siz de denk gelmişsinizdir. Eğer ki cebine atan varsa onlara zaten haram olsun ama ben TEMA vakfının sözünde duracağına inanıyorum. OGM'ye verileceği doğru ancak bizim millet okumayı pek sevmez devamını okur/dinlerseniz 3 yıl süreyle bunun takibinde olacaklarını söylüyorlar, normal şartlarda ki bağışlarda ise koordinatına kadar verip yine takibini sağlıyorlar. Umarım bu izleme süresinde bir yolsuzluk olursa kimse sessiz kalmaz.

Pasif Kullanıcı
30.07.2021

duyarlı insanlar sayesinde yine etliye sütlüye dokunmadan işin içinden çıkılacak.....hazır olun fidan vergisine

TÜM YORUMLARI OKU (6)