Ümmiye Koçak'ın Muhteşem Hikâyesi Ders Kitaplarında: 'Bugün Nefes Alıyorsam Atatürk Sayesinde'

Yeni müfredatla hazırlanan 5. sınıf sosyal bilgiler kitabının detayları geçtiğimiz gün basına yansımış, Ümmiye Koçak’ın köyünden, New York’a uzanan hikâyesinin da kitapta yer alacağı açıklanmıştı. Koçak, müfredatta konu olmasının kendisini sevindirdiğini, ancak Atatürk'ün çıkarıldığı yönündeki haberlere çok üzüldüğünü söyledi ve ekledi: 'Bugün nefes alıyorsam Atatürk sayesindedir.'

Ümmiye Koçak, Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nun kurucusu, ödüllü yönetmen, oyun yazarı ve bir oyuncu.

İlkokul Mezunu, Ödüllü Yönetmen, Eğitmen Anne Ümmiye Koçak'ın İnanılmaz Hikayesi

Pek çoğumuz onu ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo ile birlikte rol aldığı reklam filmi tanıdık👇

Her Şey Hayal Kurmakla Başlar: Ümmiye Teyze'nin Yönettiği Ronaldo Reklamı Çok Konuşulacak!

Yer aldığı projelerden artan zamanını, kent merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Arslanköy’deki evinde sürdüren Ümmiye Koçak, ders kitaplarında yer almasıyla yeniden gündeme geldi.

Habertürk'ten Fatmanur Boylu’nun haberine göre Ümmiye Koçak’a, 5. sınıf sosyal bilgiler kitabında geniş yer verildi.

Haberde 5. sınıf sosyal bilgiler kitabından, “Atatürkçülüğü ve Atatürk İnkılaplarını Öğreniyorum” ve “Atatürk İlke ve İnkılapları”bölümleri çıkarıldığı bilgisi de yer aldı.

Torosların eteğinde mütevazı bir yaşam sürdüren Koçak, müfredatta yer almasının kendisini sevindirdiğini belirterek şunları söyledi 📹

“Televizyondan basından gördüm. Sevinmemek mümkün değil. Çok sevindim, gurur verici bir şey. Tek hayalim çocuklara ve çok büyük bir kitleye ulaşmaktı. Çocukların ders kitaplarında olması onur ve gurur verici bir şeydir. Çünkü hayalim de buydu. Torunlarıma iyi bir isim bırakmaktı, ama üzülmedim mi tabii ki üzüldüm. Çünkü şöyle denildi, müfredatta değişiklikler oldu, Ümmiye Koçak müfredatta konuldu, Atatürk kaldırıldı. Bu ne derece doğru ne derece yanlış onu bilmiyorum. Çünkü Atatürk’ümüzü inkar etmek mümkün değil. Dünümüzü hatırlamasak, unutursak, yarın öbür gün biz de dün olacağız, unutuluruz. Biz geçmişimize sahip çıkalım ki geleceğimize de başkaları sahip çıksın. Onun için herkesin yeri ayrıdır, Atatürk’ümüzün yeri bambaşkadır.”

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

"Ben Atatürkçü, çağdaş, laik bir Anadolu kadınıyım"

Kendisini çağdaş bir Anadolu kadını olarak nitelendiren Koçak şöyle devam etti: 

“Bugün nefes alıyorsam Atatürk’ün sayesinde alıyorum. Bize kadınlık haklarımızı ilk önce Atatürk verdi. Tabi ki kitaplarda, müfredatta ben de olmalıyım, Atatürk’üm de olmalı. Atatürk’ün ders kitaplarından çıkarılması mümkün değildir. Gerçeklik payı nedir bilmiyorum ve inanmıyorum. Kendimin olması gurur verici bir şey, sevindim. Fakat atılan başlıklara çok üzüldüm. Atatürk’ün yanında olmak çok onur verici ama beni o şekilde lanse etmeleri beni çok üzdü. Her zaman dediğim gibi ben Atatürkçü, çağdaş, laik bir Anadolu kadınıyım. Bugün nefes alıyorsam Atatürk’ün sayesinde nefes alıyorum. Biz bugünlere kolay gelmedik. Kız çocuklarının diri diri toprağa konulduğu tarihten bu yana mücadele ediyoruz. Biz geçmişimizin iyiliklerini de kötülüklerini de unutmamalıyız. Onun için ne geçmişimizdeki kahramanları ne de Atatürk’ü ne de bugün ki kahramanlarımızı unutmamalıyız.”

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR
06.09.2017

Ah be teyzemm.. Adanalıymiş bir de senin gibi Laik çagdaş ve Atatürkçü anadolu kadınlari kalmadi memlekette. Hepsi Anadolu çomarı oldu çıktı.

06.09.2017

" Bugün nefes alıyorsam Atatürk sayesinde " cümlesini haberin başlığına taşımamıza gerek yok. Aklının yüzde 1 ini kullanabilen her canlı bunun farkındadır zaten, çıkıpta Atatürk'e laf atıp yaptıklarını görmezden gelenler de kansızdır..bu kadar net söylüyorum.

Pasif Kullanıcı
19.09.2017

Ayrıca şerefsizdirler...

07.09.2017

Bugün TÜRK olarak nefes alıyorsak Atatürk sayesindedir. Nefes alıyorsak değil.

TÜM YORUMLARI OKU (25)