Ülkemizin Hangi Noktasına Giderseniz Gidin Karşınıza Çıkacak 13 Güzel Ahlak Örneği

Güzel ülkemizde adımımızı nereye atsak bir güzel ahlak örneğiyle karşılaşmamız mümkün. Komşu, akraba, arkadaş, kardeş, hatta birbirini hiç tanımayan ama vatandaş olabilen insanların bildiği örnekler bunlar. Toplumsal bağları oldukça yüksek olan milletimizde kendine has bir toplumsal ahlakın yansımaları olan davranışlardan 13 tanesini sizler için sıraladık.

1. Yolda kalmış insan gördük mü dayanamayız.

Bir araba yolda öylece bekliyor, dışarıda da şoförü çaresizce etrafa bakıyorsa, zaten kaç çeşit sorun olabileceğinin de farkındayız. Bizim de başımıza gelebilir ve genelde birileri durur. İçimiz rahat.

2. Selamlaşmak bizim için daha bir önemli.

Bu ülkenin insanlarının soğuklukla arası pek iyi değil. Olabildiğince samimi ve içten bir 'Merhaba!' ile ısınıvermek öncelikli tercihimiz.

3. Temizlik birinci önceliğimizdir.

Her ailenin temizliğe harcadığı zamana baktığımızda da anladığımız üzere, yaşadığı çevreyi temiz tutmayı şiar edinmiş bir milletiz. 'Evi batıranlar'a tahammülümüz az! Bir kanıtı, Japonya'da da gördüğümüz ayakkabısız ev kültürü.

4. Tarih bilinci oldukça yüksek bir toplumuz.

Öyle köklü bir tarih bizi bağlıyor ki, bu topraklarda hiç yaşamayan insanların sadece okumakla, araştırmakla, gezmekle etkisinde kaldığını görebiliyoruz. Bizlerse, çocukluktan beri hafızasına kazıdıklarıyla bu tarihi yaşayanlarız.

5. Açta, açıkta olana sahip çıkmak karakterimizde var.

Öncelikle Türkiye'nin her şehrinde görebileceğimiz bir durum; misafirimizin doyduğundan emin olana kadar o sofrayı toplamıyor olmamız. Diğer yandan yoksul vatandaşlara yardım etmek için gönüllü milyonlarca insanımız, gücü yettiği sürece yardımını esirgemeyecek.

6. Bizden daha misafirperver millete zor rastlanır!

Gerek turistine, gerekse vatandaşına elindekinin en iyisini herhangi bir zorlama olmaksızın, içinden gelerek sunmaya çalışan bir milletiz.

7. Gerektiğinde her türlü farklılığı bir kenara bırakıp tek vücut olabiliriz.

Tarihimizdeki fedakarlıklarımız bunun en büyük kanıtı. Bununla birlikte, uzantılarını bugün zor durumlarla yüzleştiğimizde de tecrübe etmeye devam ediyoruz. Coşkulu ve mutluyken de bir olmayı biliyoruz; milli maçlarımızda, Eurovision'da, bayramlarımızda...

8. Adetlerimiz hep ikram etme üzerinedir.

İkramsız bir bayramımız yoktur. Yeter ki ziyaret olsun, buluşma olsun.

9. Genç neslimize her zaman tutumluluğu, savurgan olmamayı aşılarız.

Ebeveynlerin çocuğuna öğrettiği ilk yemek alışkanlıklarından birisidir: 'O tabak bitecek!' O günlerde istemezdik ama bugün bu öğütlerin kıymetini biliyoruz. İsrafın ne kadar büyük bir zarar olduğunu da.

10. Doğal güzelliklerimizi yüzyıllardır canımız gibi koruruz.

Ülkemiz her köşesinde, rastgele seçilmiş bir yerinde bile cennetten kopma manzaralarla dolu. Al, kartpostala koy. Gerek insan eliyle, gerekse doğal yollarla oluşmuş güzelliklerimiz de tarih boyunca onlara ne kadar iyi baktığımızı gösteriyor.

11. Yaşlılarımız, en değerlilerimizdir.

Bir amca/teyze karşıdan karşıya geçmeyegörsün, koluna giriveririz. Kendisi geçebilir mi, geçemez mi sorgulamayız. Eşya taşırlarken, otobüste ayakta giderlerken... Türkiye, her durumda yaşlısının rahatını gözeten gençlerle dolu.

12. Aile bağlarımız çok kuvvetlidir.

Bizde çocuk olmak bitmez. Anne/babalar olsak bile çocuğuz. Yeğenlerimizin de  bizim çocuklarımızdan farkı yoktur, kuzenlerimizin de kardeşimizden. Şartlar ne olursa olsun, aile olmaya devam ederiz.

13. Bir aradalığımızı bize unutturmayacak onlarca günümüz ve ziyaret sebeplerimiz vardır.

Dini ve milli birçok bayramımızla, bir arada olmayı nasıl da istediğimizi anlıyor ve bu isteği pekiştiriyoruz. Bir el öpmenin, kısa da olsa bir ziyaretin verdiği sevgiyi ve güveni hep arıyoruz. Hangi görüşte olursa olsun, bir bayramlaşmaya hangimiz hayır deriz ki?

İyi ki böyleyiz!

Tüm bu güzellikler kaybolmasın, gelecek nesillere güvenle aktarılabilsin diye seni de sürdürülebilir yöntemlere sahip çıkmaya, doğamızı, dünyamızı ve ülkemizi korumaya davet ediyoruz.

Ülker olarak, “Önce Ülkem, sonra Ülker” ilkesiyle “Güzel Ülkem İçin Doğa Bize Emanet” diyoruz ve sürdürülebilirlik konusunu önemsiyoruz!

#GüzelÜlkem #DoğaBizeEmanet

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR

Hıhı,çok misafirperveriz değil mi, yolda kalmış görünce dayanamayız değil mi? 2008 yılını hatırlatırım size, hiçbir suçu olmayan masum bir kadının tecavüz ile ölümünü. Pippa Bacca, otostop ile birçok ülkeyi dolaştı, Gebze'de adi bir insan tarafından öldürüldü. Gerçekten çok misafirperveriz. Geçenler Rus üç tane insan, hiçbir sebep yokken yolda bıçaklandı. Kadınlardan birinin durumu çok kritikti ne oldu bilmiyorum. Daha bunun gibi binlerce örnek var ama sonuçta güzel ülkemiz, herkes bizi kıskanıyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ