Ülkemizin Çivisi Çıktı! Toplum Olarak İflah Olamayacağımızı Gösteren Kan Dondurucu Olaylar ve Paylaşımlar

Giderek daha da kötüleşiyoruz ve ne yazık ki farkına bile varamıyoruz...

1. Tüm ülkeyi derinden sarsan ve binlerce insanımızın yaşamını yitirmesine neden olan depremin ardından çekilen bu fotoğrafla, fotoğraftaki amcanın çaresizliğiyle dalga geçtik.

17 Ağustos 1999 depreminin ardından çekilen bu fotoğraf yaşadığımız acı günleri yüzümüze bir tokat gibi çarpıyor ama demek ki bazılarına bu tokat tam olarak yetmemiş...

2. Sağlıkta şiddete katkımızı yeniden yaptık, görevi can kurtarmak olan bir doktoru öldürdük.

İstanbul Bahçelievler'deki bir özel hastanede çalışan psikiyatrist doktor Fikret Hacıosman silahlı saldırıya uğradı. Saldırıdan sonra ağır yaralı olarak yoğun bakıma alınan doktor hayatını kaybetti. Saldırgan ise olaydan bir saat sonra Esenler'de yakalandı. İlk ifadesinde suçunu kabul eden saldırgan Serhat Tunçdemir, doktoru kendisiyle dalga geçtiği için vurduğunu söyledi.

3. Feci bir şekilde öldürülen genç bir kadının arkasından konuştuğumuz yetmedi, bir de annesine ahkam kestik, "O saatte orada ne işi vardı?" diyerek ne kadar kötü niyetli olduğumuzu cümle aleme gösterdik.

Üniversite öğrencisi Şule Çet, Ankara’da lüks bir plazanın 20. katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybetmiş, yapılan incelemelerde genç kadının el tırnaklarından alınan iki doku örneğinden birinin olay sırasında yanında olan patronu Çağatay Aksu’nun arkadaşı, şüpheli Berk Akand’a ait olduğu ortaya çıktı. 

4. Çocukların kaçırılmalarına, istismar edilmelerine, işkenceyle hayatlarının karartılmasına, öldürülmelerine, hatta istismarcısıyla aynı evde yaşamalarına göz yumduk.

14 yaşındaki Ayşe, 3 yıl boyunca üvey babası tarafından cinsel istismara uğradı. Ayşe daha sonra evden kaçarak devlete sığındı. Üvey babaya 25 yıl hapis cezası verildi. Ama önce anne, sonra Ayşe şikayetlerini geri çekti. Ve küçük kız şimdi yeniden üvey babasıyla aynı evde...

5. Türkiye'nin gördüğü en acı felaketlerden biri olan ve 33 aydınımızı yitirmemize sebep veren Madımak Katliamı'yla dalga geçtik, çirkinleştikçe çirkinleştik ve Alevilerle ilgili saçma sapan yalanları dilimize doladık.

Buna da ofansif mizah dedik!

6. Çevreyi mahvettik, yeşili düşmanmışçasına tüm şehirlerimizden silmeye uğraştık, tarihimize bile saygı duymadık.

Kars'ın Arpaçay ilçesindeki Kuyucuk Gölü Kuş Cenneti yanlış su kullanımı nedeniyle tamamen kurudu. Gölde yaşayan yüzlerce kuş türü bölgeyi terk etti.

7. Sosyal medyada ağzımıza geleni söyleyebildiğimiz için ona buna sataştık, olaylar üzerinden kadına şiddeti ve cinsel istismarı körükledik, kötülüğümüzü her yere saçtık.

Arda Turan'ın popçu Berkay'ın eşi Özlem Ada Şahin'e sarkıntılık ettiği iddia edilmiş, tarafların kavgası basına yansımıştı.

8. Gencecik çocuklarımızı yıllardır çözülemeyen terör nedeniyle yitirdik.

Batman'ın Gercüş ilçesi kırsalında, zırhlı askeri aracın geçişi sırasında teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 8 asker şehit oldu, 1 asker ise yaralandı.

9. Kadın düşmanı olarak özgürleşmelerinin önünü tıkadık, çalıştıkları ve erkekleri işsiz(!) bıraktıkları için eleştirdik, her hakka sahip olduğumuzu düşündük.

Ama sorsak kadınlar çiçek!

10. Tarihimizi koruyamadık, restorasyondan bihaber olduğumuzu cümle aleme kanıtladık, hiçbir şeyden ders çıkarmadık.

2 bin 500 yıllık geçmişi olan ve milattan sonra 4'üncü yüzyıldan bu yana İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda bulunan Yılanlı Sütun yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Uzmanlar, açık havada birçok dış faktörden olumsuz yönde etkilenen eserin kapalı bir müze alanında korumaya alınması gerektiğini belirtirken, yerine ise bir kopyasının yerleştirilmesi önerisinde bulunuyor. 

11. Hayvanlara zarar vermek bir tarafa, cansız bedenlerine bile şiddet uyguladık, kendilerini savunma hakkı olmayan canlılara akla hayale sığmayacak işkenceler yaptık.

Kelime anlamına bile tam hakim olamadığımız kelimeleri kullandık hem de! Ötanazi o değil desek, anlar mı acaba?

12. Hayvanlara şiddetin asla bitmediği cennet ülkemizde yolda uyuyan köpeğin üzerinden bile isteye geçtik ve ölmesine sebep olduk.

Bursa'da bir güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler kan dondurdu. Görüntülerde bir servis minibüsünün yolda yatan bir köpeği ezdiği ve yoluna devam ettiği görülüyor. Köpeğin ise bir süre sonra yolda hayatını kaybettiği yine güvenlik kamerasına yansıyor. Görüntülerin yayılması üzerine, köpeği fark etmediğini söyleyen sürücünün çalıştığı yerden işine son verildiği, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından da para cezasına çarptırıldığı açıklandı. 

13. Her şey ama her şey hakkında yorum yaptık, bana ne ya da bize ne demeyi asla öğrenmedik.

Bolca boş yaptık!

14. Okullarda yeterince önlem almadık, daha önce olan olaylardan ders çıkarmadık, çocuklarımızın feci şekilde ölmelerine göz yumduk.

Geçtiğimiz günlerde Ordu'da bir lisenin istinat duvarının çökmesi, 'okullardaki tedbirsizlik daha ne kadar can alacak?' sorusunu gündeme getirmişti. Kocaeli Derince ilçesinde, üzerine okulun metal bahçe kapısının devrilmesi sonucu ağır yaralanan 1. öğrencisi Mehmet Ali İşler (7), tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.

15. Asgari ücretin geçinebilmek için yetersiz olduğu, oğluna pantolon alamadığı için babaların intihar ettiği ülkemizde eski milletvekili kızı olarak işe hiç gitmeden para kazandık, yasak olmasına rağmen başka işler yaparak paraya para demedik.

AKP eski Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu’nun kızı Sümeyra Ordu'nun sınavsız şekilde atandığı Kütahya Belediyesi'ndeki işine 6 aydır gitmeden maaş aldığı öğrenildi. Ordu'nun ayrıca internet üzerinden evcil hayvan satarak yasa dışı gelir elde ettiği aktarıldı. 

16. Ve gencecik çocuklarımızın hiçbir önlem almadığımız için soğukta donarak yitip gitmelerine seyirci kaldık.

Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda olumsuz hava koşullarından etkilenen 2 asker şehit oldu.

Bir an önce kendimize gelmemiz dileğiyle...

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
31.10.2018

o hayvanlar öldürülsün yok ötenazi falan diyen orospu çocuğu ve bilerek üstüne o arabayı süren amına koduğumun piçi inşallah en acı şekilde geberirsiniz ya gördükçe kan beynime sıçrıyor birini yakalasam da kollarını koparsam anca rahatlarım geberin artık hayvanlara bunu yapanın yaşama hakkı yok

Pasif Kullanıcı
31.10.2018

amina koyim bu iceriği hazırlamaya sebep olan ve o kahkaha emojisine basan pezevenk bütün bi dünya siksin sizi..

31.10.2018

%52'si ahlâken çürümüş, cehaleti ve aptallığı siyasilerce övülen bireylerin oluşturduğu bir toplumda yaşıyoruz. Ya da yaşamaya çalışıyoruz.

TÜM YORUMLARI OKU (39)