Ülkemizde Görev Yapmış Hollandalı Teknik Direktörler

Fenerbahçe'nin yeni direktörü Hollandalı Phillip Cocu olmasının ardından ülkemizde daha önce görev yapan Holllandalı teknik adamları hatırlayalım; 

Kaynak:

Cor Van Der Hart - Sarıyer

1990-91 sezonunda Türkiye'de çalışan ilk Hollandalı teknik adam olan Cor van der Hart, İstanbul ekibinin başında toplam 17 maça çıkarken 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 yenilgi gördü.

Guus Hiddink - Fenerbahçe

1990-91 sezonunda Fenerbahçe'de bir sezon geçiren Guus Hiddink, sarı-lacivertli ekipte 12 galibiyet, 8 beraberlik ve 10 yenilgi aldı. Hiddink, Türkiye'de başarısız bir dönem geçirdi.

Leo Beenhakker - İstanbulspor

1995-96 sezonunda Hollandalı efsane teknik adam Beenhakker, kısa bir dönem İstanbulspor'u çalıştırmış ve çıktığı 8 maçın 7'sini kaybedip yalnızca 1'inden galibiyet çıkarabilmişti.

Frank Rijkaard - Galatasaray

Barcelona'da geçirdiği başarılı yılların ardından 2009-10 / 2010-11 sezonları arasında Galatasaray'ın başına geçen Rijkaard, beklentilerin üzerine çıkamadı. Deneyimli teknik adam 23 galibiyet, 7 beraberlik ve 12 mağlubiyetlik performans sergiledi.

Jan Wouters - Kasımpaşa

Daha önce Utrecht, PSV ve Ajax'ı da çalıştıran Wouters, 2014-15 sezonunda Kasımpaşa'nın başında yalnızca 2 maç kaldı ve iki maçtan da puan çıkaramadı.

Jan Olde Riekerink - Galatasaray

Galatasaray'da altyapının başındayken bir anda teknik direktörlüğe getirilen Riekerink, sarı-kırmızılı kulübün başında Türkiye Kupası kazandı. Riekerink Galatasaray ile 15 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 mağlubiyetlik performans sergiledi.

Dick Advocaat - Fenerbahçe

2016-17 sezonunda sezon başlamadan önce Pereira ile yollarını ayıran Fenerbahçe göreve ünlü teknik adamı getirdi. Advocaat, takımla birlikte 18 galibiyet, 10 beraberlik ve 6 yenilgi gördü.

Phillpe Cocu - Fenerbahçe

Ülkemize gelen 8. Hollandalı teknik adam olan Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Cocu, başarılı sezon veya sezonlar geçirebilecek mi?

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
YORUMLAR
23.06.2018

loading... Yildirim Demirören. üç sene sonra boş bir kasa ve milyarlarca usd borc ile febeli arkadaşlari göreceğim.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ