BM Uyuşturucu Raporu'nda uyku ilacı, yatıştırıcı ve türevi uyuşturucuların (opiat) yüzde 39’unun İran’da yakalandığına yer verildi. Listede yüzde 26 ile Afganistan ikinci, yüzde 14’lük oranla Pakistan ise üçüncü sırada. Türkiye ise yüzde 7 ile opiatların en çok yakalandığı dördüncü ülke oldu.
Dünya çapında yakalanan eroin ve morfin 2017’de iki kat artarak 24 tonu buldu. Özellikle Güney ve Doğu Avrupa’da yükselişe geçen eroin ve morfin trafiği, Türkiye ve Bulgaristan gibi ülkeler üzerinden Avrupa'ya yayılıyor.
El konulan uyuşturucu maddeler üzerinden hazırlanan rapora göre dünyanın en büyük uyuşturucu rotası Afganistan, İran, Türkiye ve Balkan ülkelerinden oluşuyor. Afganistan haricinde Balkan ülkeleri rotasındaki uyuşturucu maddeler, 2017’de yakalanan maddelerin tümünün yüzde 47’sine tekabül ediyor.
Opiatların çoğu Türkiye’den Bulgaristan’a kaçırılırken, Romanya ve Macaristan üzerinden Orta ve Batı Avrupa’ya geçiriliyor.
Maalesef üniversiteler bu durumun en köklü yuvası , o kadar yaygın ki... İnsanlar bunu marifet, cool olmak sanıyor.. Gerçi herkes farkında durumunda, neyse.
Birkaç arkadaşımın hap filan kullandığını düşünüyorum. Ben kullanmam, merakta etmem. Merak edecek kadar zayıf bir iradeye sahip değilim. Umarım ülkece bu beladan tamamen kurtuluruz, kendilerine yazık ediyorlar..
özenti uyuşturucuda en tehlikeli araçtır arkadaş ortamı çok önemli gençler arkadaş seçiminde ne yazık ki cahil oluyorlar gençler sürekli bilinçlendirilmeli okumalı araştırmalı akıllı olmalı hele ki maddi durumu kötü yaşam standartları düşük gençlerde daha yaygın uyuşturucu kullanımı bir söz var *paran varsa uyuşturucuyu kullanırsın paran yoksa uyuşturucu seni kullanır * her kelimesiyle çok doğru bir sözdür .