Ülkelerinde Mesleklerini Yapamadıklarını Söyleyen İki Türk Jeofizik Mühendisi Londra'da Wafflecı Oldu

VOA Türkçe'den Barış Çimen'in haberi sosyal medyanın gündemine yerleşti. Londra’da iki Türk jeofizik mühendisi pazarda waffle satarken görüntülendi. Neden ülkelerinde olmadıklarını ise 'Liyakatsizlik yüzünden mesleğimizi yapamıyoruz' diyerek açıkladılar.

VOA Türkçe'den Barış Çimen'in haberi günün en çok konuşulanları arasına girdi. Sosyal medyada gündem olan haber kimilerini şaşırttı, kimilerini hüzünlendirdi.

Londra’nın meşhur Greenwich pazarının sevilen wafflecılarının aslında iki Türk jeofizik mühendisi olduğu ortaya çıktı.

10 ay önce geldikleri İngiltere'de iyi bir wafflecı sahibi olan Türk aile, ülkelerinden mesleklerini icra edemedikleri için ayrılmak durumunda kaldıklarını ifade etti.

Meral Hanım, kendisine burada "Marry" diye seslendiklerinden bahsetti, "Waffle İşletmesi yapıyoruz burası yeni bir hayat mücadelesi bizim için. Türkiye'den buraya göç eden 4 kişilik bir aileyiz, bundan yaklaşık 10 ay önce İstanbul'dan radikal bir karar alıp buraya yerleştik. Aslında eşim de ben de Jeofizik mühendisiyiz."

Çift, jeofizik mühendisleri olarak ülkelerinde deprem ve yer bilimi üzerine çalışmak isterken; liyakat olmadığı için hep farklı alanlarda çalışmak zorunda kaldıklarını söyledi.

"Üniversitesi mezunuyuz fakat Türkiye'de maalesef liyakat olmadığı için bizim mesleğimize de herhangi bir değer verilmediği için mesleğimizi hiçbir zaman icra edemedik hep alakasız alanlarda hizmet verdik" diyen çift şimdilerde çocukları için Londra'da yeni bir hayat kurmuş.

Çift cümlelerinin sonuna Türkiye'de büyüdüklerini ve ülkelerini çok özlediklerini de ekledi.

İşte o video:

İşte kullanıcılardan gelen yorumlar:

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

👇🏻

twitter.com

Siz ne düşünüyorsunuz?

twitter.com

Yorumlarda buluşalım...

twitter.com

İlginizi çekebilir:

Yaşam Koçlarına Bulaştıktan Sonra İnsanların Başlarına Gelen Türlü Sapkınlıklar Hayrete Düşürdü!
Yeşim Salkım Türkiye'nin Hilafete Geçeceği Tarihi Açıklayan Tuğçe Kazaz'a Açtı Ağzını Yumdu Gözünü
Ünlü Profesör "Japonya'daki Deprem Erken Uyarı Sistemi Türkiye'de de Kullanılabilir mi?" Açıkladı...

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
04.01.2024

Cevaben atılan twitler zeka seviyemizi ortaya koyuyor. Orada jeofizik alanında çalış diyen dangozlara söylüyorum, buradaki diplomanız ile oradan denklik almanın ne kadar imkansız olduğunu biliyor musunuz siz ? Alanında iyi mühendis olsaymışsınız diyen eşşeğe de bir lafın var, koskoca bölümün en 3 öğrencisi mi mezun olunca iş bulabilecek bu ülkede, kalan binlerce kişi BİM de mi çalışsın,illa en iyi mi olmak gerekiyor kafasına sıçtığım.Hayvanat bahçesi müdürünü Tübitak'a genel müdür yapmışlar, AFAD ın başına imam hatip mezunu adamı koymuşlar, evet haksızlık var devletin bunu gözetmesi lazım diyeceği yerde amk protein yoksunu iyi mühendis olsaydınız demiş.

05.01.2024

Ülkede en küçük şehirde bile üniversite var yüzlerce üniversite üniversite var o zaman milyonlarca mühendislik okuyanlar mühendis mi olacak? İyisi olun diyen haklı. O kadar üniversite ve üniversite mezunu olmasaydı zaten insanlar başka mesleklere yönelecekti. Ülkemizdeki saçma algıdan dolayı üniversite mezunu olan sanki daha üst irkmis muamelesi görüyor o yüzden aman okuyayım de bölüm ve eğitim kalitesi farketmez ayağına 2milyon sıralamaya mühendislik okuyan var

04.01.2024

Türkiye'de iş imkanı sınırlı olmayan bölüm mü var? Yakında öğretmen atamasına bile gerek kalmaz. Tarikat ve ocaktaki şeyleri okullara sokmaya başladılar.

05.01.2024

10yaşındaki çocuklara inkılap tarihi verilmeye başlandı bu hâlâ tarikat diyor

05.01.2024

Ulan gebes kaplumbagalar, adamlar oraya çalişma vizesiyle gitmemiski mesleklerinde iş bulamamişlar diyorsunuz, hafza bilmem ne o diplomalar 10 ayda öyle hemen kabul edilmez orda aq cahili, mecvur bir iste calisacaklar o prosedurler bitene kadar.

TÜM YORUMLARI OKU (14)