Ulaştırma Bakanlığı: 'Atatürk Havalimanı'nın Kâr Kaybı Bakanlık Tarafından Ödenecek'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul Havalimanı’nın hizmete açılmasıyla, sözleşme süresi bitmeden kapatılan Atatürk Havalimanı dolayısıyla TAV'a 'yabancı ortağı bulunduğu' gerekçesiyle kâr kaybının ödeneceğini bildirdi.

6 Nisan 2019’da Atatürk Havalimanı’nın uçuşlara tamamen kapatılmasına karşın Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile TAV arasında yapılan sözleşme 3 Ocak 2021’e kadar sürecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na soru önergesi

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göreCHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin TAV’a ödenecek kâr payı ile ilgili soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği AŞ’nin hisselerinin yüzde 44’ünün yabancı ortağı var

TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği AŞ’nin hisselerinin yüzde 44’ünün yabancı ortağı olmasının dikkate alınarak, yeni havalimanının hizmete girmesi nedeniyle şirketin olası kâr kayıplarının ödeneceğinin bildirildiği ifade edildi. Yanıtta, “Çalışmalar devam etmekte olup bugün için ödenen tutar bulunmamaktadır” denildi.

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Nisan Ayı Enflasyonu Açıklandı: TÜİK TÜFE Yüzde 70'in Altında Kaldı!
YORUMLAR

geç açsaydınız siktimin hava alanını niye acele ettiniz o kadar erken açmak için her yaptığınız iş milletin zararına geçmediğim köprüyü ödeyeyim geçmediğim otobanı ben ödeyeyim gitmediğim hava alanını parasını ben ödeyeyim sayın akp liler siz de yazın tek bizim cebimizden çıkmıyor.

02.12.2019

Akp liler mi yazsın ? Götünün kılıyım diyen seçmenden bunu beklemen çok safça olmuş. Seni alan yaşadı bro temiz insansın.

02.12.2019

Ne bakanligi ya, Biz odeyecegiz BIZ.

02.12.2019

Bir laf vardır . " bunlar anasını boyar babasına satar diye " =)

TÜM YORUMLARI OKU (20)