Ukrayna’nın Hangi Kentleri Ateş Altında? Rusya Nereleri Vurdu, Ölü Var mı?

Bu sabah saatlerinde başlayan Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş gündemde. Rus lider Putin, bu sabah saatlerinde yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, askerlerin Ukrayna topraklarında operasyonlara başladığını duyurdu. Rus askerleri, ilk olarak ülkenin kuzeyindeki Donbass bölgesinden Ukrayna’ya giriş yaptı. Sonrasında ise birçok kent hava saldırılarına uğradı. Peki, Ukrayna’nın hangi ülkeleri bombalandı mı? Rusya hangi kentleri hedef aldı? Rus saldırısında ölü var mı? İşte ayrıntılar…

Aylardır süren Rusya ile Ukrayna gerilimi arasında bugün silahlar konuşmaya başladı. Rus askerleri ve tankları Ukrayna’ya giriş yaparken, hava saldırıları da Ukrayna vatandaşlarının korkulu rüyası oldu. Ukrayna’da metrolar sığınak olarak kullanılmaya başlandı.

Ukrayna’nın Hangi Kentleri Vuruldu?

Rusya’nın, Ukrayna saldırısının başlamasıyla birlikte toplam 6 ilde hava saldırıları yapıldı. Başkent Kiev’in yanı sıra Odessa, Harkov, Slovyansk, Dnipro ve Maripol’da Rus jetlerinin bombaları ateşlendi.

Başkent Kiev’de Son Durum Ne?

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bazı bölgeler Rusya tarafından vurulurken, şehirde sabah saatlerinde siren sesleri yankılandı.

Başkentte çok sayıda kişinin, metro istasyonunu sığınak olarak kullandığı bildiriliyor.

Ukrayna tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre; Rusya'nın saldırıları sonrasında en az 7 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi ise yaralandı.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Rusya'nın Başlattığı Hava Saldırısının Ardından Ukrayna'daki Durumun Ciddiyetini Gözler Önüne Seren Kareler

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!