Ukrayna'dan Kripto Paralarla İlgili Önemli Adım: Resmen Yasal Hale Geldi

Rusya’nın 24 Şubat'ta başlattığı işgali sürerken, Ukrayna’dan kripto paralarla ilgili oldukça önemli bir hamle geldi. Ülkenin Devlet Başkanı Zelenski, Bitcoin ve diğer kripto paraları resmi olarak yasallaştıran yeni yasayı imzaladı.

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Yeni yasayla, Ukraynalı ve yabancı kripto para borsaları ülkede yasal olarak faaliyetini sürdürebilecek.

Ukrayna’da sanal varlık yasasıyla birlikte kripto varlıkların yasal olarak tanımlanmış oldu. 

Bunun yanında Ukrayna Merkez Bankası ve Menkul Kıymetler ve Borsa Ulusal Komisyonu, kripto para düzenleyicileri olarak belirlendi.

'Yasal pazar başlatmak için önemli bir adım'

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 'Bu yasanın cumhurbaşkanı tarafından imzalanması, kripto sektörünü gölgelerden çıkarmak ve Ukrayna'da sanal varlıklar konusunda yasal bir pazar başlatmak için önemli bir adımdır' denildi.

'Sanal Varlıklar Üzerine' yasa taslağı ilk olarak Eylül 2021'de Ukrayna parlamentosunda oybirliğiyle kabul edilmişti.

Zelenski ise revizyon talep ederek Ekim ayında tasarıyı veto etmişti.

Dijital Dönüşüm Bakan Yardımcısı Alex Bornyakov'a göre yeni yasa Ukrayna'nın savunma sürecinde hayati bir rol oynayacak.

Rusya işgaline karşı mücadelesini sürdüren Ukrayna, paylaşılan bilgilere göre 100 milyon dolara yakın kripto para bağışı aldı.

Bağışlar ağırlık olarak Bitcoin, Ethereum, Solana, Polkadot ve Dogecoin olarak yapılıyor.

Ukrayna'nın Başkan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, 26 Şubat'tan bu yana ülkenin resmi cüzdan adreslerine Bitcoin ve Ethereum bağışı çağrısında bulunarak kripto bağışlarının önemli bir destekçisi oldu.

Bornyakov, toplanan bağışların 15 milyon dolarının ölümcül olmayan kurşun geçirmez yelekler dahil olmak üzere askeri teçhizata harcandığını söyledi.

Ukrayna’da kripto paralar, ilgili yasanın onaylanmasından önce de kullanımdaydı. Ancak yasayla birlikte kripto paraların ülkede kullanımı daha net bir çerçeve altına alındı.

Öte yandan yasanın onaylanması Bitcoin’in ülkede yasal ödeme aracı olduğu anlamını taşımıyor. Diğer bir deyişle bu hamle, El Salvador’un Bitcoin ile ilgili izlediği politikadan farklı.

Popüler İçerikler

Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı