Onedio Logo

Ukrayna'dan Rusya'ya Film Gibi Bir Operasyonla Drone Saldırısı Gerçekleşti

Kapak Görseli

Rusya ve Ukrayna arasında ateşkes ihtimali ertelendikçe tarafların birbirine olan saldırısı şekil değiştiriyor. Rusya beklenmedik bir drone saldırısı ile karşı karşıya kaldı. BBC gibi kaynakların araştırmalarına göre bu operasyonun ardında filmleri aratmayacak bir plan vardı.

Rusya bir kez daha Ukrayna saldırısı ile sarsıldı.

Rusya bir kez daha Ukrayna saldırısı ile sarsıldı. Görseli

Drone saldırılarına hedef olan Rusya'da büyük bir şaşkınlık yaşanırken droneların bir kamyon vasıtasıyla ülkeye girerek hedeflere yönelmesi krizi büyüttü.

Film gibi bir operasyon ortaya çıktı.

Film gibi bir operasyon ortaya çıktı. Görseli

Sibirya'daki Sredniy askeri üssüne saldıran insansız hava araçlarının bir kamyondan fırlatıldığını söyleyen İrkutsk Valisi İgor Kobzev'den yeni bir açıklama daha geldi.

Kobzev, Telegram'da yaptığı paylaşımda fırlatma sahasının güvenli hale getirildiğini ve hayati tehlike bulunmadığını duyurdu.

Rus medya kuruluşları, benzer saldırıların kamyonların arkasından çıkan insansız hava araçlarıyla başlatıldığını da aktardı.

Ukrayna Güvenlik Servisi'nden yapılan açıklamada, 'Rusya'da stratejik bombardıman uçakları toplu halde yanıyor' denildi.

Kamyon sürücüsü gözaltında.

Rusya'nın devlet medya kuruluşu Tass, drone saldırısına karıştığı düşünülen kamyon sürücüsünün polis tarafından sorgulanacağını bildirdi.

Raporda ayrıca, 'İHA'ların [drone] kesin sayısının henüz sayılmadığı' belirtilirken, şu anda kamuoyuna yönelik bir tehdit bulunmadığı ifade edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, sabah saatlerinde beş farklı bölgede bulunan havaalanlarına yönelik saldırıları doğruladı. Bakanlık, Ukrayna'nın Murmansk, İrkutsk, İvanovo, Ryazan ve Amur bölgelerinde 'terör saldırısı' olarak nitelendirilen eylemler gerçekleştirdiğini duyurdu. Açıklamada, saldırıların tamamının püskürtüldüğü ifade edilirken, havaalanları çevresinden fırlatılan FPV tipi insansız hava araçlarının bazı havacılık ekipmanlarında yangına yol açtığı belirtildi. Bakanlık, çıkan yangınların kontrol altına alındığını ve söndürüldüğünü de ekledi.

"365 hedef etkisiz hale getirildi"

Ukraynalı yetkililer, dün gece Ukrayna'ya düzenlenen saldırı dalgasında 472 drone ve yedi balistik ve seyir füzesinin yer aldığını söylüyor. Bu, şimdiye kadarki en büyük Rus drone saldırılarından biri gibi görünüyor. Ukrayna, 385 hava hedefini etkisiz hale getirdiğini söylüyor.

Detaylar ortaya çıktı.

Bir gazeteci konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı: 

'Bu, ders kitaplarına girecek.

Ukrayna, FPV dronlarını ve ahşap mobil kabinleri gizlice Rusya’ya taşıdı. Dronlar, kabinlerin çatılarının altına gizlendi ve bu kabinler daha sonra kamyonlara monte edildi.

Verilen bir sinyalle çatılar uzaktan açıldı. Kamyonlardan doğrudan fırlatılan onlarca drone, stratejik bombardıman uçaklarını vurdu.

Ve — Rusya bu bombardıman uçaklarını artık üretemiyor. Kayıp çok büyük.

Bunun gibi bir şey daha önce hiç yapılmamıştı.'

İlginizi Çekebilir

Özgür Özel, Antalya Mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Hedef Aldı
İmralı Heyeti'nde Yer Alan Ahmet Türk, "İnfaz Paketi Hayal Kırıklığı Yarattı" Dedi
Sosyal Medya, Hintli Bir Turistin Türk Kadınlarına Hakaret Edip Videoya Çektiği İddiasıyla Çalkalanıyor!

Popüler İçerikler

İsrail'in İran'a Yaptığı Peş Peşe Saldırılara Hangi Ülke Ne Tepki Verdi?
İsrail'in İran'a Yaptığı Peş Peşe Saldırılara Hangi Ülke Ne Tepki Verdi?
Müge Anlı'daki Cinayeti İtiraf Eden Adam Canlı Yayında Gizlemek İstediği Detayı Ağzından Kaçırdı!
Müge Anlı'daki Cinayeti İtiraf Eden Adam Canlı Yayında Gizlemek İstediği Detayı Ağzından Kaçırdı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tarz Değişikliği Sosyal Medyada Gündem Oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tarz Değişikliği Sosyal Medyada Gündem Oldu
YORUMLAR
01.06.2025

Ellerinde donanım ya da donanımlı asker dahi olmayan Ukrayna, Rusya'ya ısrarla kafa tutuyor. Neden? ABD topraklarındaki kaynakları sömürebilsin diye. ABD'nin öğrencisi Zelensky ABD nin dronlarıyla savaş yapıyor.

01.06.2025

bomboş bi yorum

01.06.2025

Şu an YT'daki yabancı haber kanallarında bu konuda çok sayıda haber var. Bir yıldan fazla süredir planlandığı iddia edilen müthiş bir sınırötesi operasyon. Çoğu keşif ve bombardıman uçağı olmak üzere yaklaşık kırk uçak imha edilmiş. * Sapiens dominabitur astris *

Rusya yarına bırakır ama yanlarına bırakmaz. Olan yine masum sivillere olacak maalesef.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ