Sebebini Açıkladılar: Uğur Şahin ve Özlem Türeci, Yılın Atatürkçüsü Ödülünü Neden Reddetti?

Koronavirüs aşısı BioNTech'in kurucu ortakları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından verilen Yılın Atatürkçüsü ödülü için seçildi.

Şahin ve Türeci, bu ödülü almayı kabul etti ve bir yazı ile bunu derneğe bildirdi. İkili ayrıca, Türkiye'de ödülü kendileri adına alması için ismi de belirleyerek derneğe bildirdi.

Fakat 3 günlük bir sürenin ardından derneğe Almanya'dan bir yazı daha gönderildi.

Türeci ve Şahin, bu kez yazılarında ödülü kabul edemeyeceklerini ifade etti.

'Sadece bilim kuruluşlarından ödül alabiliriz'

Ensonhaber'in ulaştığı bilgiye göre Türeci ve Şahin, kendilerinin bilim insanları olduklarını ve sadece bilim kuruluşları ve benzer derneklerden ödül kabul etmelerinin doğru olacağını belirtti.

Diğer yandan ADD, 2021 Yılı Yılın Atatürkçüsü Ödül Töreni'ni 1 Şubat'ta düzenlemişti.

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker ve çok sayıda davetlinin katıldığı tören, Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde gerçekleştirilmişti.

Törende basın alanında Uğur Dündar, Edebiyat alanında Prof. Dr. Ataol Behramoğlu, Sağlık Alanında Prof. Dr. Ahmet Saltık ve Sanat alanında Müjdat Gezen “Yılın Atatürkçüsü” ödüllerinin sahipleri olmuştu.

Popüler İçerikler

Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
15.02.2022

Ya gerçekten bazen çok abartılıyor ve sevimsiz hale geliyor. Yılın Atatürkçü'sü ödülü nedir? Bu yıl Atatürkçü olan kişi seneye daha iyi bir Atatürkçü'ye tacını devir mi edecek ? Güzellik yarışması mı bu ? Atatürkçüysen öylesindir bunu ödüllü bir yarış haline getirmek çok anlamsız ve antipatik geliyor. Hepimiz Atatürk'ün ve Cumhuriyet'in bekçileriyiz böyle gereksiz ödül törenleri vs çok anlamsız geliyor bana... Bir bilim insanına, bir sanatçıya, bir iş adamına Türkiye'ye olan katkılarından dolayı teşekkür edersiniz, onurlandırırsınız ama sizi yılın Atatürkçü'sü seçmek nedir ya? Muhteşem başarılı 2 bilim insanı var, ama Atatürkçü olmakla ile ne ilgileri var ?

15.02.2022

Zaten bu kadar komik ve asla kendini yenilemeyen dernek ve vakıflar (Atatürkculeri bile CHP lilerden belirlemisler) herşeyi sol kesime atfediyor. Yahu Atatürk bir yerde ben solcuyum yaşasın solculuk falan mı dedi herkes Atatürkçü mu olsun dedi tarihciyim hiçbir yerde bu u okumadım görmedim. Atatürk gibi güçlü ve zeki bir lider zaten benci olmayın benden üstün olun geleceği size emanet ediyorum artık kurtarıcı olarak beni beklemeyin diyor. Kraldan çok kralcilik yapan bir kesimin ödülünü bu üst düzey onsanlar neden kabul etsinler ezik ezik çekildiler kenara işte.

Atatürkçü Düşünce Derneği..... Kimse yanlış anlamasın ama bu kadarı saçma be arkadaşım, bilim adamlarına neyin ödülünü veriyorsunuz ? Atatürkçü düşünce derneğinin "Yılın Atatürkçü" ödülünü, dünya ve düzen değişti insanlar artık herşeyin radikalinden soğuyor mantıklı bulmuyor, gazeteciye verebilirsin, tiyatrocu veya sanatçıya ama bilim adamı aşı buldu diye de verme be arkadaşım.....

15.02.2022

ADD takvim satıp bayrak sallamaktan öteye geçemedi. Kimse kusura bakmasın ama ADD yobazlığı var ve bu benim gibi pek çok insanı rahatsız ediyor. Yazık.

TÜM YORUMLARI OKU (19)