Uğur Şahin ve Özlem Türeci Almanya'dan Ayrılıyor

Koronavirüsü salgınına karşı mRNA bazlı bir aşı geliştiren ve Pfizer ile iş birliği yapan BioNtech’in kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, Almanya’nın gündemine oturdu.

Almanya’nın çok okunan gazetelerinden Bild, Almanya’nın yeni yetenekleri ve yükselen markaları ülkede tutmakta zorlandığını açıklarken, “Korona kahramanları bile ülkeyi terk ediyor” başlığıyla Berlin yönetimini eleştirdi.

Haberde bilim insanlarının kanser araştırmaları için operasyonlarını Mainz’ten İngiltere’ye taşıma kararı aldığı aktarıldı.

Haberde “Eskiden ‘Made in Germany’ bir kalite işaretiydi fakat bu artık değişti ve giderek daha çok şirket fabrikalarını ve araştırmalarını yurt dışında yapıyor. Ya da tamamen gidiyor. Son örnek Alman korona devi BioNTechdenildi.

Özlem Türeci'den açıklama

BioNTech’in Alman bürokrasisi sebebiyle ülkeden ayrıldığına dikkat çekilirken, gazeteye konuşan Özlem Türeci,  “Almanya’daki siyasetçiler geçici çalışma şartları konusunda nihai karar vermeli” dedi.

Sözcü

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
24.01.2023

Korona kahramanı mı? si.. lan oradan. Zorla herkese yapılan ve imza attırılan o aşılar yüzünden sayısı henüz bilinmeyen çok fazla kişi ya kalp krizi ya da beyin kanamasından öldü. Ölmeye devam ediyor... Zorla aşı olduk. Olmayan ya işiyle tehdit edildi ya da yurtdışına çıkması engellendi. Planlı olarak harika bir oyun tezgahlandı ve hayatımızı s...ler. Bu ikiside bu oyunun bir parçası...🤬🤬🤬🤬

24.01.2023

Reis bu fırsatı nasıl kaçırmış, düşünsene "Cehape iktidarı döneminde Almanya'ya göçen Türk bilim adamları Cumhurbaşkanımızın talimatı ile ülkeye geri döndü. A habere konuşan Uğur Şahin ve eşi "Almanya durum çok kötü, aşıyı bulduk ama yiyecek ekmek bulamadık " dedi.

25.01.2023

Erol Kayar çok oynaşma.Sanada KAYAR.

24.01.2023

Daha büyük oyuncuların arasına girmeye karar vermişler demek küüü… 15. Doz aşılarımızı vurulmamız gerekiyo mu ??

TÜM YORUMLARI OKU (18)