Uğur Şahin: 'Koronavirüs 10 Yıl Daha Bizimle Olacak'

Pfizer ile birlikte Kovid-19 aşısı geliştiren Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin, koronavirüsün 10 yıl daha var olacağını belirterek yeni salgınlara hazırlıklı olma çağrısında bulundu.

Almanya merkezli biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucularından ve Kovid-19 aşısının geliştiricilerinden Prof. Dr. Uğur Şahin, Almanya'da düzenlenen sanal basın toplantısında pandeminin gidişatı hakkında açıklama yaptı.

Yurt dışı basınına yansıyan toplantı detaylarında Şahin'in 'Yeni tip korona virüsü 10 yıl boyunca bizimle olacak. Yeni salgınlara hazırlıklı olmalıyız' dedi.

"Normalleşme yaz sonunda"

Şahin normalleşme için yaz sonunu işaret ederek, 'Yeni bir 'normal' tanımına ihtiyacımız var' dedi. Şahin, aşının ilk olarak İngiltere'de görülen varyantına yaklaşık 6 hafta içinde etkili olabilecek hale getirileceğini söyledi.

Popüler İçerikler

Diyarbakır’da Kaybolduktan 19 Gün Sonra Ölü Olarak Bulunan Narin Güran’ın Adli Tıp Raporu Tamamlandı
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
YORUMLAR
29.12.2020

İlkelliğimizi ve eski hayatımızın bittiğini kabul edip bununla yaşamayı öğrenmeliyiz yeni bir normal icat etmeliyiz. Yoksa bu gidişatın sonu gelecek krizlerle barbarlık ve akıl hastalığı olacak. Sosyal izolasyonun depresifliği dışında Dünya ekonomik etkilerini tam olarak yaşamadı daha her şeyin başındayız yazdığımızda "senin gibi baştan yenilgiyi kabul etmiş ayak bağlarına rağmen insanlık bir kaç yıla kalmaz yolunu bulacak" :)) yazan ergen arkadaşlar öyle gazla da olmuyor adapte olup gelecek yıllar için önlem almak üstün insanlığınızdan egolarınızdan bir şey kaybettirmez ve bir çok bağımsız biyolog doktor vs virüsle uzun süre mücadele etmek zorunda kalabiliriz diyorsa bu ilaç şirketlerinin servetleriyle de ilgili olmayabilir. Gelecek yıllarda tekrar görüşmek üzere..

29.12.2020

Umarım abartılıyor dendiği zaman ergenler gibi sövenlerden değilsindir 👍👍👍

29.12.2020

Öff hakıkaten baydınız artık. Yahu ne hastalıkmış 2 tane bilim adamı aynı yorumu yapmıyor.

29.12.2020

Millete korku salarak servetine servet katmak bu olsa gerek

TÜM YORUMLARI OKU (20)