Uğur Şahin’in Şirketi BioNTech’in Hisselerinde Günlük Kayıp Yüzde 17'yi Aştı

Avrupa Birliği'nin ABD'den gelen Covid-19 aşılarında fikri mülkiyet haklarını geçici olarak gevşetme önerine destek sinyali vermesinin ardından Uğur Şahin'in şirketi BioNTech hisselerinde günlük kayıp yüzde 17'yi aştı.

Dünya genelinde Covid-19 aşılarında fikri mülkiyet haklarının kaldırılması yönünde talepler artarken, ABD’de Joe Biden yönetiminin bu talebe destek vereceğini açıklamasıyla süreç yeni bir boyut kazandı. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, 27 üyeli Avrupa Birliği'nin ABD'nin önerisini konuşmaya hazır olduğunu söyledi

“ABD'nin Covid-19 aşılarındaki fikri mülkiyet korumasından feragat edilmesi önerisinin krizi çözmeye nasıl yardımcı olabileceğini tartışmaya hazırız” diyen von der Leyen, “Ancak kısa vadede tüm aşı üreticisi ülkeleri ihracata izin vermeye ve tedarik zincirlerini bozan önlemleri kaldırmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Biontech hisselerinde sert düşüş

ABD'li Pfizer ile birlikte Covid-19 aşısını geliştirip üreten ve bu yıl 26 milyar dolarlık satış geliri hedefleyen Almanya merkezli BioNTech hisseleri, Ursula von der Leyen'in açıklamasının ardından sert değer kaybetti. Uğur Şahin'a ait olan şirketin hisselerinde değer kaybı bir ara yüzde 17'yi aştı.

AKP'li Turan'dan Ruhsar Pekcan Açıklaması: 'Yanlış Yapanın Yanına Kar Kalmamasını Önemseyen Bir Ekibiz'
Çavuşoğlu Yüreklere Su Serpti: 'Turistin Görebileceği Herkesi Mayıs Sonuna Kadar Aşılayacağız'
2 Ay Önce 'AKP ile Ülkemiz 50 Yıl İleriye Gitti' Diyen Abdullah Kiğılı: 'İç Piyasa Kötü Durumda'

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
06.05.2021

Tamam bilime saygımız var. Bizi hastalıklardan kurtaracak bilim ama maddi kaygılarla bu işi yapmayın. Geçen de her sene aşı olmamız gerekiyor diyordu.

06.05.2021

Ya gerçekçi olmak lazım ilaç sektörü koca bir sanayi. Kimse yaptığı buluşun patentini vermek istemez. Böyle büyük bir pasta varken kim takar küresel insan sağlığını. Bu karara onaya veren ülkeler de ayrı komedi konusu. Fakir ülkeleri bahane edip bu görüşü savunmak o ülkelerin nasıl fakir bırakıldığı konusunu unutturmuyor. Hem gizli gizli otokrasiyle yönetilen ülkelere çanak tutacaksın hem de şu patenti ver de biz de yapıp satalım diyeceksin. Hadi len

06.05.2021

Firmalar milyar dolarlarına milyar dolarlar ekleyebilsin diye insanlar ölüyor. Diğer sektörler de ekonomik olarak kötü etkilendiğinden liderler mecburen bu konuya yönelmek durumunda kalıyor. Bu aşılar daha yıllarca yapılmaya devam edecek. Bir yıl süreyle lisanlarını ücretsiz ya da çok cüzzi bir tutar olacak şekilde yapsalar şu aciliyet döneminde daha çok hayat kurtarılırdı.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ