UEFA’nın Merih Demiral’a Verdiği 2 Maç Men Cezasında İlginç Detay: Ceza İçin CAS’a İtiraz Yapılamayacak!

UEFA, 2024 Avrupa Şampiyonası'nın son 16 turunda Avusturya'yı mağlup eden A Milli Takımımızın oyuncusu Merih Demiral'ı, maç sonrasında bozkurt işareti yapması nedeniyle iki maçlık bir cezaya çarptırdı. 

3 maçın altındaki cezalarda CAS'a itiraz yapılamıyor. 

Merih Demiral’ın Avusturya maçı sonrasındaki Bozkurt hareketi nedeniyle UEFA’dan 2 maçlık men cezası geldi.

Milli futbolcu, bu ceza nedeniyle Hollanda ile oynanacak çeyrek final maçı ve turu geçersek oynanacak yarı final karşılaşmasında görev alamayacak.

Demiral'a verilen ceza 3 maçtan daha az olduğu için kararın Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşınamadığı öğrenildi.

Bu durumda, Demiral'ın cezası onanmış gibi gözüktüğü belirtiliyor.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: CAS'a itiraz edip cezanın iptal edilmesi için başvuru yapacaktık ancak verilen cezanın iki maç olmasından dolayı CAS'a itiraz hakkımız da elimizden alındı.

Tanju Özcan'dan Merih Demiral Çıkışı: Bolu'ya Heykelini Dikeceğim
Merih Demiral'ın 2 Maç Ceza Almasına Sosyal Medyadan Gelen Tepkiler

Popüler İçerikler

Yeniden Topun Ucundalar: RTÜK'ün Kızıl Goncalar ve Kızılcık Şerbeti'ne İnceleme Başlattığı İddia Edildi!
Narin Güran Cinayeti Bir Kayıp Çocuk Olayını Gün Yüzüne Çıkarabilir
Sezona Büyük Umutlarla Başlayan ATV Dizisi Erken Final Kararı Aldı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
05.07.2024

O işareti yapmasını ben de tasvip etmedim bu ayrı ama iyice abarttınız. Şu an bu yapılan da resmen ırkçılık. Organını tutana para cezası ver, işaret yapana maç oynamama. Burada iki yüzlülük var. Adil oldaydınız keşke ama ırkçılık konusunda sizin elinize de su dökülmez tabi.

05.07.2024

Uefa da dahil tüm Avrupa otoritelerinin bizlere karşı olan tavırlarının ne kadar yanlı olduğu su geçirmez bir gerçek. Fakat şöyle de bir durum var ; Hemen tüm spor müsabakalarında özellikle siyasal ve etnik figürler içeren davranış , söz ve kıyafetler yasaktır. Çetnik selamı verenler . nazi selamı verenler vs. hepsi de soruşturma geçirmiştir ama hiç birisi biz Türkler kadar keskin kararlara maruz kalmamışlardır. Tüm bu olumsuz tablo hepimizce biliniyorken Merih ya da teknik kadro tarafından bilinmemesi imkansız... Bu yüzden bu kadar amatörce bir davranışı turnuva devam ederken yapmak yerine turnuvadan çıktıktan sonra yapmak çok daha güzel olurdu. En azından hem takımı yalnız bırakmamış olurdu...

05.07.2024

El sembolünün bütün ülke adına yapıldığını düşünmüyorum . O el işaretinin anlamı bütün Türkleri bağlamıyor. Ancak avrupanın iki yüzlülüğü de kabak tadı verdi. Kuyruk acısına mı yorsak bilemedim. Hem kendini demokrasinin ana vatanı say hemde çifte standartın tillahını yap çok suni duruyor.

05.07.2024

Hocam her ülke çıkarını düşünür bir ülke kendi içinde demokratik olup başka ülkere karşı gayette anti demokratik olabilir çıkar meselesi. siyasi işaretlere daha hassas uefa, küfür hakarete kıyasla ve kural böyle. Olimpiyatlarda daha da katı kurallar, adamlar spora siyaset karışmasını istemiyorlar. Ayrıca bu işaret siyasi bir işaret videosu burada: https://m.youtube.com/watch?v=vTRDhGxQi9A

TÜM YORUMLARI OKU (27)