Emre Mor Oynadığı Futbolla Herkesi Büyüledi

UEFA, Türkiye'nin hazırlık maçında Karadağ'ı son saniye golüyle yenmesini manşete taşıdı, ilk kez A Milli Takım formasını giyen 18 yaşındaki Emre Mor, göz doldurdu.

“Türkiye, Karadağ karşısında son dakikada galibiyet aldı” başlığı ile yazdığı maç değerlendirmesinde UEFA, özellikle milli kalecimiz Volkan Babacan’ın yaptığı kurtarışlar ile maçın galibiyetinde önemli bir rol aldığını belirtti.

Emre Mor'un performansı

A Milli Takımın galibiyet golünü atan Mehmet Topal’ı ise maçın adamı seçen UEFA, ilk kez Türkiye forması giyen 18 yaşındaki genç yetenek Emre Mor içinde “İlk maçında etkiliyeci bir performans sergiledi” diye bahsetti.

Emre Mor: "Hayatımın en mutlu günü"

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Emre Mor, şunları söyledi:

'Milli Takımda yer aldığım için çok mutlu ve gururluyum. Benim için çok büyük bir gündü. Belki de hayatımın en büyük günüydü. Burada etrafımda çok güzel insanlar var. Çok mutluyum. Fatih Terim ile maç sonunda çok kısa konuştuk ve beni tebrik etti. Çok iyi bir insan. Çevremde olan biteni bir kenara bırakıp sadece kendi oyunuma odaklanan birisiyim, bunu yaptım ve takımıma yardım etmek için çaba harcadım. Avrupa Şampiyonası'na gidip gitmeyeceğimi bilmiyorum. Kadroda olmak isterim ama henüz açıklanan bir şey yok. Gidersem de elimden gelenin en iyisi yapmaya çalışacağım.'

Fatih Terim: "Emre Mor sıradışı bir oyuncu"

İlk kez A Milli Takımı formasını giyen Emre Mor ile ilgili düşüncelerini açıklayan Terim, şunları söyledi:

Henüz 18 yaşında

“Emre Mor büyük riskti benim için... Ne yapacağı kapalı kutuydu. Gitmeden görmek istedim. Açıkçası Emre’nin burada olmasına sebep, sıradışı bir oyuncu olması... Çok şükür iyi oynadı. Ben önemli işler yapacağını düşündüğüm için davet ettim. Kolay bir şey değil, heyecan var. İlk kez oynuyor, henüz 18 yaşında... Bu tip gençleri almaya devam edeceğiz. Onun alınmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim. Euro 2016’ya gidip gitmeyeceğine henüz karar vermedim ama onun adına da, ülkem adına sevindim.”

Emre Mor kimdir?

24 Temmuz 1997 doğumlu Emre Mor kariyerine Danimarka'nın Lyngby FK takımında başladı.

Forvet ve sağ kanat bölgelerinde görev yapan 1.68 boyundaki Emre, sol ayağını oldukça etkili kullanıyor.

Genç futbolcu 2013 yılının Aralık ayında henüz 16 yaşındayken Fransanın St. Etienne takımı tarafından denemeye alındı ancak oyuncunun yeşil beyazlı ekibe transferi gerçekleşmedi.

Mor, 2015 yılının Ocak ayında Lyngby kulübünden profesyonel takım için yeteneğinin yetersiz olduğu gerekçesiyle gönderilene kadar U17 ve U19 takımlarının formasını giydi.

Kulübü tarafından serbest bırakıldıktan sonra FC Nordsjælland ile anlaşan Emre Mor,  U19 takımında sergilediği futbolla başarılı oldu ve Manchester United, Borussia Dortmund, Ajax ve Galatasaray kulüplerinin radarına girdi.

Mor, 28 Kasım 2015 tarihinde oynanan FC Nordsjælland - Randers maçının 84. dakikasında oyuna girerek profesyonel kariyerine start vermeyi başardı. Bir sonraki lig maçında ise Brondby karşısında ilk 11'de  forma giyme şansı bulan Emre Mor, iyi bir maç çıkararak kendisini kanıtlamayı başardı.

Mor, 2016 yılının başlarında Nordsjælland ile 2019 yılına kadar sürecek ilk profesyonel sözleşmesine imza attı.

Emre, Nordsjælland forması ile bu sezon 13 maça çıkıp 2 gol kaydetmeyi başardı.

2013 yılından beri Danimarka Milli Takımı'nın alt yaş gruplarında mücadele eden Emre, milli forma ile toplamda 22 maça çıkıp 3 de gol atmayı başardı. Türk Milli Takım'ını tercih eden Emre, Karadağ maçında ilk kez sahaya çıktı.

Goal

Sosyal Medya;

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
30.05.2016

daha 18 yaşında umarım şımarmaz ve kendini geliştirmek için elinden geleni yapar oyunu benim de çok hoşuma gitti

Pasif Kullanıcı
30.05.2016

Ben baya beğendim iyi top sürüyor ve iyi çalım atıyor.Biraz karar vermede sıkıntısı var gibi oda ilk maçın heyecanı ve daha 18 yaşında olmasının deneyimsizliği.Milli takıma kesinlikle böyle kişiler lazım.

30.05.2016

Umarım parayı bulunca kendini salmaz. Umarım ilerde iyi işler yapar.

TÜM YORUMLARI OKU (6)