UEFA'dan Trabzonspor'a Bir Yıl Avrupa Kupalarından Men Cezası

UEFA, finansal yükümlülüklere uymadığı gerekçesi ile Trabzonspor'un 1 yıl Avrupa kupalarından men edilmesine karar verdi. 

UEFA, finansal yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle Trabzonspor'un Avrupa kupalarından bir yıl men edilmesine karar verdi.

Açıklamada Trabzonspor'un 2020-2021 ve ya 2021-2022 sezonlarının birinde UEFA kupalarına katılmayı hak kazanması durumunda 1 yıl men edileceği duyuruldu.

UEFA'dan bu sezon öncesinde yapılan açıklamada da UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB), Trabzonspor'un 2019-2020 sezonunda Avrupa Ligi'nde mücadele etmesini onaylamıştı.

Öte yandan bordo-mavili ekibin bu kararla ilgili Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) gideceği öğrenildi.

Ne olmuştu?

UEFA, bordo-mavili kulübün 2016'da yaptığı finansal fair play anlaşmasının kurallarını ihlal ettiği, 15 Ekim 2019 tarihine kadar istenilen şartları yerine getirmemesi halinde 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarında UEFA organizasyonlarına katılım hakkı kazanması halinde bunlardan birinden men edileceği belirtmişti. Trabzonspor'un söz konusu tarihe kadar istenilen şartları yerine getirmesi halinde ise bu cezanın uygulanmayacağı kaydedilmişti.

Popüler İçerikler

Ekrem İmamoğlu’nun Roma Çıkarması: 73 Kişilik Kafile Lüks Otelde Konaklamış
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR

Bunda gülüp alkışlayacak ne var? Trabzonspor, Türkiye'yi avrupada temsil etmeyi hak edecek kadar güzel futbol oynuyor bu sene. Ekonomi anlamında Türkiye'de en iyi yönetilen kulüp şuan. Bu cezayı hak etmediler. Fenerliyim bu arada.

04.06.2020

Senin takım otobüsünü kurşunlatan adamları savunacaksın, ben Fenerliyim diyeceksin? Keşke Yunan galip gelseydi diyen adam ne kadar Türkse, sen de o kadar Fenerlisin

04.06.2020

milyonluk topcuları asgari ücretle oynatıyoruz yalanına inanmamıştır uefa.

03.06.2020

Trbazonspor bu sene en iyi futbolu oynayan takım yazık oldu.

TÜM YORUMLARI OKU (22)